Dierenfoto's

Fotograaf neemt revanche

De vele teleurgestelde reacties naar aanleiding van de actuele elftalfoto hebben de familie van de betrokken fotograaf (Herman Velzenboer) bereikt. De kritiek op de fotograaf vind men niet terecht. Om te laten zien dat deze wel degelijk in staat is behoorlijk werk af te leveren, hebben zijn zoons een aantal foto´s met als onderwerp "de natuur" opgestuurd. De bijschriften zijn van fotograaf Herman zelf. 

 

Zwarte haan

 

 Om te laten zien dat ik echt wel weet hoe je een foto van dichtbij kan nemen, heb ik deze foto uitgezocht. Het is de haan van een zwarte kip die in het wild is uitgestorven. Zoals je goed op de foto kunt zien leeft ie dus nog wel in gevangenschap. 

 

 

Bij een elftalfoto denk ik altijd aan een roedel flamingo's. Deze vogels zijn natuurlijk niet te verleiden tot een opstelling in twee rijen. Door het inzetten van een lokeend heb ik hier toch een aardig resultaat bereikt, dacht ik.

 


 

Om niet het verwijt te krijgen dat ik alleen maar foto´s van vogels zou kunnen maken, stuur ik ook een mooie foto van een lama. Veel mensen zeggen dat lama´s agressief zijn en spugen. Ik heb door mijn vele reizen ondervonden dat je de lama met respect moet benaderen. Zij geven dan zelf aan hoever je kunt gaan bij ze. Hoewel het me enige overredingskracht kostte, was dit exemplaar zelfs bereid voor mijn camera te poseren.
 

      

 

© Vijfde Dimensie, 2001