Archief    

22 mei 

Fc Klap een helft te sterk voor s-Graveland 

Het komt maar zelden voor dat het wedstrijdbeeld in de voetbalsport zo verschilt in de eerste en de tweede helft van dezelfde wedstrijd. De vriendschappelijke wedstrijd van s-Graveland5 tegen Fc Klap 1 was zon zeldzame wedstrijd. Het eerste van Fc Klap startte in de sterkste opstelling en met volle overtuiging. Kampioensploeg s-Graveland 5 kon daar maar zeer matig verweer tegenover zetten. De kampioenswedstrijd, en met name de festiviteiten na afloop, zaten kennelijk nog in de benen. Na een snelle 0-1 en 0-2 werd de eerste helft afgesloten met een 0-5 stand. Na de thee werd besloten tot wat spelersomzettingen. Mat name de entree van Gijsbert, onder contract van Fc Klap, maar regelmatig gastspeler bij s-Graveland, bij de blauw-wittenscheelde een slok op een borrel. s-Graveland kreeg zelfs even het betere van het spel maar verzuimde dat in doelpunten te vertalen. Ruststand werd eindstand: 0-5.

Jeroen: "Helaas ben ik nog steeds niet volledig hersteld van de blessure aan mijn ribben. Voetballen zat er voor mij nog niet in. Dan is fluiten een goed alternatief. Je kon merken dat er vandaag twee onervaren aanvoerders in het veld stonden. Een flauwe grap is dan gauw gemaakt.
Het team van Fc Klap zag er tiptop uit. Mooie shirts waarop de sponsornaam goed zichtbaar is. Je merkte aan alles dat zij de wedstrijd serieus benaderden. Goed warmlopen en zo. Ik vond dat s-Graveland er met name in de eerste helft met de pet naar gooide."
Marco: "Inderdaad, mijn voorbereiding op de wedstrijd was niet optimaal. Ik kwam halsoverkop van mijn werk, door de file, net te laat. Je kent dat wel. Snel omkleden. Niet warmlopen. Vandaar dat ik me ook even op de scheidsrechter afreageerde toen ik van mening was dat een doelpunt van de Fc Klap gescoord werd door een speler die, voorzover ik het vanuit mijn positie kon beoordelen, duidelijk in buitenspelpositie stond. Scheidsrechter Jeroen zag het vanuit zijn positie echter anders. Dat kan natuurlijk. Na de wedstrijd hebben we er een pilsie op gedronken. Alles bij elkaar vond ik het een hele leuke avond. Ik heb met name leuk met het promotieteam van de Fc Klap zitten babbelen."
Rob: "Natuurlijk namen we deze wedstrijd serieus. Wij hebben onze bedrijf en familienaam aan dit team verbonden, dan kan je je niet veroorloven dat er een zooitje ongeregeld op het veld staat. Het feit dat ik als reserve begon wil niet zeggen dat ik niet in de sterkste opstelling thuishoor. Met Erik had ik afgesproken dat ik in eerste instantie vanaf de zijkant keek of iedereen zich aan de afspraken hield, dat lukte wonderwel. In de rust zei ik nog, als iedereen ook zon inzet op het werk toont, dan komen we er wel. Voor mij is deze wedstrijd het bewijs dat we met de Fc Klap makkelijk aan professionele internationale bedrijfscompetities mee kunnen doen." 
Rob: "Vanavond was het de primeur van ons Fc Klap promotieteam. Hoewel ik de avond met Erik nog moet evalueren, durf ik toch echt wel te spreken van een daverend succes. Maar ja wat wil je ook het zijn stuk voor stuk vrouwen met stijl en allure die exclusief door onze eigen medewerkers zijn geselecteerd. 
Boudewijn Klap (Directeur jeugdopleiding en Mental Coach van de Fc Klap): "Nee, het goede spel van Fc Klap in de eerste helft heeft mij niet verrast. Ik ken de jongens van Fc Klap langer dan vandaag. Ik adviseer directie en spelers al een tijdje om de energie wat gelijkmatiger te verdelen. Maar dat is altijd lastig met van die jonge jongens. Verder heb ik geen commentaar."
Joost: "Ik heb het idee dat dit doorgestoken kaart was. Twee helften die zo van elkaar verschillen, dat heb ik nog nooit meegemaakt. Enfin, het is een leuke avond. Wat mij betreft volgend seizoen voor herhaling vatbaar.
 Nee, mijn nieuwe kapsel heeft niks te maken met deze wedstrijd. Het is in verband met het jazzfestival dat volgende week in Breda wordt gehouden, en waar we met ons team-uitje aanwezig zullen zijn. Ik heb begrepen dat het werk van Dries Roelvink daar een speciale plaats gaat innemen, vandaar."

Terug in de tijd Terug naar Overzicht Verder in de tijd


 

Vijfde Dimensie, 2002-2003