's-Graveland 5

 

Officiële Website seizoen 2004-2005

 ThuisArchief                                          Terug in de tijdVerder in de tijd
 

   Archief 

   
 

 Kerstboodschap en recept Aanvoerder Jeroen te Nuyl         25 December

Beste Spelers, Supporters en Volgers van 's-Graveland 5,

Het is weer zo ver. Het is kerstmis. Een periode waarin veel mensen in de geborgenheid van de eigen familie de kerstgedachte zoeken. Zo ook ik. Even geen voetbal aan mijn hoofd. Heerlijk! Onwillekeurig dwalen mijn gedachten op zo'n dag af naar degenen die het niet zo getroffen hebben als ik. Zeg nou eens eerlijk. Een broer als uitstekende clubscheidsrechter. Een broer als immer veelbelovende spits in het elftal. Een zuster die het team volgt via de website. En een broer die alleen bij kampioenswedstrijden langs de lijn te vinden is. Wie zou zich nou niet zo'n familie wensen? Ja, dan besef ik dat ik echt een bofferd ben.
Ik wil iedereen een heel vrolijk kerstfeest toewensen. En als ik zeg iedereen, dan bedoel ik ook iedereen. Dus behalve mijn familie, alle spelers, ook de spelers die in de lappenmand zitten, met name Ton en Stok. Jongens doe rustig aan, hopelijk in 2005 er weer tegenaan. En natuurlijk ook alle spelersvrouwen, ook jullie fijne dagen toegewenst, en wees vooral lief voor je man. En alle spelerskinderen natuurlijk ook een vrolijk kerstfeest toegewenst. Hopelijk gaat het sneeuwen jongens en meisjes. Ook alle supporters en volgers en alle familie van supporters en volgers wens ik een hele fijne kerst toe.
Voor wie nog geen idee had voor het diner op tweede kerstdag, onderstaand nog een recept uit de categorie vlug, makkelijk en toch lekker.

Groeten, jullie aanvoerder Jeroen

Recept: eend met whisky

Koop een eend van ongeveer 5 kg voor 6 personen, twee grote flessen
Schotse whisky, spekreepjes en een fles olijfolie.

De eend larderen en de binnenkant inwrijven met peper en zout.
De oven voorverwarmen op 180 graden en een longdrinkglas voor de helft vullen met whisky.

De whisky opdrinken tijdens het voorverwarmen van de oven.
Daarna de eend op een muur-/ vuurvaste schaal leggen en een tweede glas whisky inschenken.
Het tweede glas whisky opdrinken en de eend in de oven zetten.

Na 20 minuten de oven op 200 graden zetten en 2 glaven vubben met whisky.
De glaven opdlinken en de scherven van et eelste glav oplaapen.
Nog en nalff glav insjenke en opdlinke.

Na en nalff uul de hoven opedoen om deend te sjekkn.
Blantwondezalf in de padkamer ganaale en opde povekand van de linkerand toen.
Denove nen sgop geve.

Twee glave whiskiinsjenke en tmiddeste glaf leegdwinke.
Den nove opedoen naadattet eerste glaf leegis en de sjotel vastpakke.
Blantwndezalff op tbinnekand van de regtehantoen en deend oprape.
Deend nogis oprape en metten nantdoek de bwantwondesalv vandeheent fege.

Ze hande ontvette me visky en de tube mesalv veeroprape.
Tkapotte glazzopvege en deent teurg in dehove doen.
Deheent oprape hen de ove eers opedoen.

De twwwiede flesj bisky pedoen en regtopsette.
Opstaan van de floe en tochma blijfe zitte.
De bles opde gronf neerzette.
Uide bles dlinken wande glave zijn opof kabot.
Denove afzette, dooge sluiten en omfalle.

Laat de volgende morgen de eend degusteren met citroen en mayonaise.
De hele middag en de vroege avond de rotzooi van de muren en het plafond verwijderen en de keuken opruimen.
De glasscherven en de flessen naar de glasbak brengen en op de terugweg paracetamol en maagzout kopen?


  

       27 December

>Via de mail:
Graag wil ik jullie bedanken voor het heerlijke recept dat Jeroen op de site heeft gezet en zo smakelijk toegelicht. Persoonlijk ben ik niet zo dol op eend, tenminste niet op m'n bord, maar met deze kerst hebben we heerlijk gesmuld. Ook aan jullie allen prettige feestdagen en een gezellig en blessurevrij 2005 toegewenst.

m.vr.gr. Jos Peek


  

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
     
 

© Vijfde Dimensie