Verslagen

Archief

Vorig Verslag Volgend Verslag

18 september, Elf Zebra's teveel voor tien man van 's-Graveland : 7 - 3
  # Na het goede resultaat in de eerste wedstrijd, waren veel ogen gericht op 's-Graveland 5. Het team had in de tweede wedstrijd echter al te kampen met personele problemen. Ternauwernood was aanvoerde Jeroen te Nuyl erin geslaagd om elf spelers te mobiliseren. Al in de vierde minuut van de wedstrijd moest Menno van de Brand met een blessure afhaken. De jonge gretige en balvaardige spelers van de Zebra's bepaalden vervolgens het wedstrijdbeeld. 's-Graveland kon er zo nu en dan een uitval tegenover stellen. Makkelijk liep de Zebra's naar een 3-0 voorsprong, Jeroen te Nuyl bracht met een beheerst afgeronde uitval de ruststand op 3-1. Na de rust hield 's-Graveland redelijk stand. Een door de muur van richting vernderde vrije trap leek echter het lot te bezegelen (4-1). Het volgend kwartier wist 's-Graveland echter via twee lepe uitvallen, en doelpunten van Gijsbert de Fokkert en Marco Nieuwendijk  terug te komen tot 4-3. Het mirakel van Anna's Hoeve zat er echter niet in. Zebra's schrok wakker en via een aantal mooi uitgespeelde aanvallen werd de eindstand op 7-3 gebracht.

# Michiel Kamer (foto): "Ik weet niet zo goed wat me vandaag gebeurde. In de kleedkamer gaf Stok aan dat hij geen hele wedstrijd zou kunnen voetballen. Hij vroeg me of hij een helft mocht keepen en dat ik dan in zijn plaats zou voetballen. Omdat me dat op dat moment het beste voor het team leek, heb ik toegestemd. Stok heeft de eerste helft gekeept en ik heb gevoetbald. Nou dat viel niet mee. Dat wil zeggen dat ik vind dat Stok uitsteken gekeept heeft, maar mijzelf was het erg wennen in het veld. Veel jongens hadden verwacht dat ik in de spits nog diezelfde getructe bewegingen had als in de A-junioren. Dat zat er dus niet meer in. Ik moest erg wennen. Na een half uurtje heb ik mij positie maar gekozen in de achterhoede. Daar voelde ik me wat meer op mijn gemak. De tweede helft ben ik weer gaan keepen en is Stok weer gaan voetballen. We zijn nog tot 4-3 teruggekomen. Even heb ik gedacht dat er nog meer in zat, maar dat bleek niet net geval."
   Marco Nieuwendijk(foto): "In vergelijking met het vorig seizoen vind ik het team er nog niet op vooruitgegaan. Het is allemaal wat gammelig. De één kan geen hele wedstrijd voetballen, de ander stort na drie minuten in, de meeste jongens happen na een kwartiertje naar adem, er kan niemand meer zuiver worden aangespeeld, één schijnbeweging en je bent er voorbij. Van dat soort dingen. Wat mij betreft zou Jeroen elke positie dubbel bezet moeten hebben en de mogelijkheid overwegen om elf wisselspelers per wedstrijd in te zetten. Nou ja, aan de andere kant was het ook wel weer gezellig. Alles bij elkaar toch een lekker begin van de zondag. Vanmiddag breng ik door bij mijn vriendin uit Steenwijk die in Bussum woont. Ook leuk."

Supporter van de week

# Nick van de Burg, zoon van Stok, is alle wedstrijden van 's-Graveland 5 dit seizoen al van de partij geweest. Hij kan bestempeld worden als een trouw maar kritisch volger van het team. Regelmatig plaatst hij kanttekeningen bij de zelf veronderstelde capaciteiten van sommige spelers. Eigenlijk vind hij zijn vader gewoon het beste. Nick speelt zelf de sterren van de hemel in D3 van 's-Graveland. Natuurlijk staat iedereen ook  nog in het geheugen gebrand dat hij de kerstloop voor de jeugd op zijn naam heeft geschreven.

De toss

# Jeroen te Nuyl: "Het leuke vandaag was dat we deze scheidsrechter kenden van het veteranentoernooi dat wij aan het einde van het  vorig seizoen hebben gespeeld bij 't Gooi. Toen zei hij dat hij de fluit definitief aan de wilgen zou hangen. Maar je ziet maar: er is niks veranderlijker dan de mens. Een zonnige zomer kan iemand zo van gedachten doen veranderen. De man heeft een uitstekende wedstrijd gefloten. Hij voelde het spel goed aan. Dat mag eigenlijk ook wel met 36 jaar ervaring."
"De aanvoerder van de Zebra's was een aardige jongen. Hij zei dat het hele team in het verleden bij de Zuidvogels had gespeeld en vorig seizoen kampioen was geworden in de zevende klasse. Een leuk team en een aanwinst voor de Zebra's lijkt me."