Verslagen

Archief

Vorig Verslag Volgend Verslag

2 oktober, 's-Graveland houdt het maar net vol tegen BFC : 5 - 6
  # 's-Graveland 5 heeft het zichzelf deze zondag niet gemakkelijk gemaakt. Gelukkig kwam het na negentig minuten met de schrik vrij. Zoals elke week was het weer een probleem om een compleet team op het veld te krijgen. Aanvoerder Jeroen te Nuyl denkt daarom al na over structurele versterkingen. Want achttien man op papier klinkt natuurlijk leuk maar als er daar zeven van langdurig geblesseerd zijn, wordt het een ander verhaal. Puntje bij paaltje stonden er vandaag twaalf man klaar voor de wedstrijd, toen het bericht binnenkwam dat de aangewezen scheidsrechter voor deze wedstrijd verstek liet gaan. Menno van den Brand, die maar net hersteld is van een zware blessure, stapte op dat moment naar voren en meldde zich aan als fluitist. Vandaar dat 's-Graveland met elf man aan de wedstrijd begon.
De eerste helft begon 's-Graveland 5 redelijk en gaf BFC goed partij. Na 10 minuten opende Erik Klap de score maar vervolgens kon 's-Graveland niet doordrukken. Pas in het laatste kwartier van de eerste helft vielen de 0-2, 0-3, en 0-4. De tweede helft begon 's-Graveland opnieuw moeizaam. Pas na het missen van een aantal opgelegd kansen kwam de 0-5 op het scorebord. Wat er daarna gebeurde is moeilijk na te vertellen. Het begon in ieder geval met het geblesseerd uitvallen van Roel van de Steenhoven. Met tien man kwam 's-Graveland nauwelijks in het spel en was elke aanval van BFC gevaarlijk. Zo kon het gebeuren dat de laatste twintig minuten van de wedstrijd een bizar scoreverloop kende: 1-5, 2-5, 2-6, 3-6, 4-6, 5-6. De scheidsrechter, die al wat extra blessuretijd had bijgetrokken, maakte er, gelukkig voor 's-Graveland 5, op tijd een eind aan de wedstrijd. Opgelucht stapten de blauw-witten van het veld. Vier doelpunten van Erik Klap, een van Jeroen te Nuyl, een van Frits van der Meer.

# Stok van de Burg (op foto met zoon Nick): "Ik baal ervan dat ik er vandaag niet bij kon zijn in het veld. Juist in dit soort wedstrijden kom ik het beste tot mijn recht. Als het wat minder gaat kan ik de boel op sleeptouw nemen. Vandaag zag je dat er niemand opstond die het team uit het dal kon trekken. Jammer is dat. Nou heb ik als geblesseerde speler natuurlijk weinig recht van spreken, maar het was natuurlijk te triest voor woorden dat in de tweede helft de een na de andere speler ter aarde stort en wacht op een behandeling met een waterzak. Voor mij is dat een teken dat de fysieke conditie van dit team te wensen overlaat. En ga nou niet zeggen dat dat komt door de hoge leeftijd van veel spelers. Ik hou het erop dat de meesten onvoldoende voorbereid het veld instappen. Natuurlijk is er een clubje dat elke dinsdagavond de conditie op peil houdt, maar kennelijk gaat het er daar toch te lief en te rustig aan toe. Jeroen moet zich achter de oren krabben en maatregelen nemen. Op deze manier zijn we te kwetsbaar. Ik weet nog niet zeker of ik er volgende week wel weer bij ben. Jeroen zou me nog bellen."

Frits van der Meer (foto): "Ik zou ons team nog niet als een Braziliaanse voetbaltrein willen omschrijven. We spelen daarvoor simpelweg te wisselvallig. Het is dit seizoen elke wedstrijd weer krap aan als het gaat om het aantal spelers. Dat betekent veel geschuif in de opstelling. Jeroen gebruikt mijn persoontje dan nog wel eens om de gaten te vullen. Dat vind ik op zich geen probleem als ik zo af en toe ook maar even naar voren kan. Vooral de eerste helft lukte dat een paar keer goed. Dan is het natuurlijk leuk om de 0-3 binnen te koppen uit een voorzet van de aanvoerder. De tweede helft viel ik ook wat terug. Waar dat dan aan lag is moeilijk te zeggen. Misschien was het wel de kaartavond die we afgelopen vrijdag met een aantal jongens hebben gehad. Dat is zowel fysiek als emotioneel een behoorlijke uitputtingsslag. In het veld kon je terugzien wie er afgelopen vrijdag financieel op vooruit is gegaan en wie heeft moeten inleveren. Nee, ik ga geen namen noemen. Aan de andere kant waren er ook jongens die vrijdag niet gekaart hebben en ook een mindere wedstrijd speelden. Nou ja, we moeten vooruit kijken vind ik. Ik leef van wedstrijd naar wedstrijd. Met negen uit vier zijn we nog volop in de race voor een plaats in de top. Toch?"

Supporter van de week

# Tom van der Meer, zoon van Frits van der Meer, was eindelijk weer eens langs de lijn te zien. Hij is de fotograaf van alle actiefoto's van vandaag waaronder vele foto's die geschikt zijn voor de waar-is-de-bal?-competitie. Tom houdt eigenlijk helemaal niet zo van voetballen, maar vandaag vond hij het wel leuk. Zijn favoriete sport is klimmen. Elke zaterdag staat de sympathieke eerstejaars Gymnasiast in de klimhal om daar een lastige route naar de twintig meter hoge nok af te leggen.
Toms aanwezigheid had een gunstige invloed op zijn vader die vandaag zijn derde doelpunt van het seizoen scoorde. Kom nog eens kijken Tom!

De toss

# Aanvoerder Jeroen te Nuyl: "Menno heeft vandaag prima gefloten. Het is natuurlijk niet makkelijk als je onverwacht op vreemde bodem de fluit ter hand moet nemen. Voor de wedstrijd heb ik hem nog gevraagd of hij iets wilde weten over de spelregels. Een aantal seizoenen geleden heb ik namelijk de officiële KNVB-cursus gevolgd, samen met mijn broer Joost. Maar Menno had geen vragen, prima."
"De aanvoerder van BFC leek me een aardige jongen. Ik vroeg hem waarom  BFC dit seizoen alleen nog maar verloren had, terwijl ze toch geen slecht team hebben. Volgens hem kwam dat vooral omdat ze tot nu toe tegen zeer jonge ploegen hebben gespeeld. Dat zou kunnen, maar ik heb gezegd dat ik verwacht dat BFC deze competitie zeker nog punten gaat pakken. Dat vond hij leuk om te horen."