Verslagen

Archief

Vorig Verslag Volgend Verslag

20 november, 's-Graveland komt net tekort bij NVC : 3 - 2
  # 's-Graveland 5 heeft de overwinning van vorige week geen vervolg kunnen geven. Bij NVC werd helaas met 3-2 verloren. Opnieuw was het voor aanvoerder Jeroen te Nuyl weer een hels karwei om een compleet team op de been te brengen. Ditmaal vond hij de versterkingen binnen de club. Rick van der Sluys (uit het vierde) en Arjan van Loenen (van de A1) completeerden de dertien spelers waarmee werd begonnen.
De eerste helft startte  's-Graveland 5 zeer goed. De eerste twintig minuten had het het beste van het spel met twee goede mogelijkheden op de openingstreffer. Jammer genoeg viel die niet. NVC herpakte zich en nam het initiatief langzaam maar zeker van 's-Graveland over. Uit een corner kopte de nummer negen van NVC knap raak, Hoewel, als je de foto hieronder bekijkt, vraag je je af hoe zeven man van 's-Graveland de man zo vrij laten inkoppen. 's-Graveland dacht voor rust nog op gelijke hoogte te komen. De treffer werd echter afgekeurd omdat de scheidsrechter geconstateerd had dat de NVC-goalie werd aangevallen.
In de tweede helft bleef het initiatief bij NVC, maar bleven doelpunten lange tijd uit. Het was 's-graveland dat door Rick van der Sluys, op aangeven van Erik Klap, terug kon komen (1-1). Dat duurde welgeteld anderhalve minuut. Via een snelle uitval scoorde NVC weer tegen (2-1). NVC drong aan, 's-graveland hield stand. Totdat bij een aanval rechtsback Menno van den Brand een zweepslag opliep en zijn man een vrije doortocht naar de goal moest geven (3-1). Met nog tien minuten te spelen zette 's-Graveland nog een keer alles op alles. Met resultaat, want vijf minuten voor tijd scoorde Rick van der Sluys, weer op aangeven van Erik Klap, de 3-2. Helaas bleef dit ook de eindstand.

# Stok van den Burg (foto): "Ik vind dat NVC een erg goed team heeft. Er lopen een paar jongens in die net als ik wat hoger gevoetbald hebben. Dat kan je merken. Zij hebben net dat beetje meer wat je met de term voetbal-gogme zou kunnen aanduiden. Zeker na de overwinning op ons is NVC een van de teams die dit seizoen mee gaan doen voor de eindzege."
"Ik denk dat wij naar vermogen hebben gespeeld. Er waren jongens die vonden dat een gelijkspel verdiend had geweest, maar daar ben ik het eerlijk gezegd niet mee eens. NVC heeft over de hele wedstrijd het beste van het spel, en ook nog eens de meeste kansen gehad. Met wat geluk speel je hem misschien dan toch nog gelijk door een doelpunt in de laatste minuten. En ja natuurlijk, ik weet ook wel als je er de eerste twintig minuten twee inschiet en met 2-0 voorstaat, speel je een andere wedstrijd. Maar ja, bij de brandweer zeggen we ook niet: als we twintig minuten eerder bij de brand waren geweest, hadden we hem misschien kunne blussen. Als telt niet. Niet in het voetbal en ook niet in het dagelijks leven."

# Menno van den Brand (foto): "Natuurlijk baal ik als een stekker. Ik had bij Jeroen aangegeven dat ik graag de eerste helft wilde spelen omdat ik nog steeds een beetje last heb van allerlei kwetsuren. En tot mijn eigen verbazing liep het eigenlijk best lekker. Ik zat lekker in de wedstrijd. De linksbuiten van NVC is niet of nauwelijks aan de bal geweest. Toen er in de rust werd geïnformeerd wie er uit wilde, gunde ik andere jongens, die fysiek gezien ook niet helemaal lekker waren, de kans. Achteraf kan je natuurlijk zeggen dat dat niet verstandig is geweest. Ik had op dat moment voor mezelf moeten kiezen en gewoon tevreden moeten zijn met een lekkere eerste helft. Enfin, er komt een bal over rechts. Ik sta goed in positie en sprint erachter aan, net als de rechtsbuiten van NVC. Op zich had ik de bal makkelijk kunnen hebben, ware het niet dat er iets onder in mijn rechterdijbeen schoot. Vervolgens kon ik niet meer lopen en ging die jongen van NVC er met de bal vandoor en viel er een doelpunt. Waardeloos!"
"Wat me als clubman vandaag wel veel plezier deed was de fantastische invalbeurt van twee 's-Gravelanders. Rick heeft met zijn twee goals natuurlijk uitstekend meegevoetbald, Arjan is in de A1 een hele goede keeper, maar dat was hij vandaag voor ons ook. Ik hoop dat hij volgende week ook meedoet want Michiel schijnt nog wel even geblesseerd te zijn."

Supporter van de week

# De titel supporter van het seizoen lijkt hem al niet meer te kunnen ontgaan. Ook vandaag stond Nick van den Burg weer langs de lijn om zijn vader Stok en de rest van 's-Graveland aan te moedigen. Hij was vandaag erg verguld met een aantal player-cards van het KNVB-computerspel dat hij van Pim van Leeuwen kreeg. Voor de foto wilde hij nog net even zijn muts goed zetten. Hij was net iets te laat. Of de fotograaf net iets te vroeg, dat kan ook natuurlijk.

De toss

# Aanvoerder Jeroen te Nuyl: "Op zich vond ik het een aardige wedstrijd. Ik vind het wel leuk om wat meer tegen leeftijdgenoten te voetballen. De scheidsrechter floot een heel goede wedstrijd, hoewel ik vond dat hij het af en toe wel heel kort hield. Maar ja, dat is een kwestie van smaak. "
"De aanvoerder van NVC was een aardige jongen. Hij was zowel bij de toss als in de wedstrijd eigenlijk niet zo'n heel opvallende speler. Hij stelde zich echt in dienst van het team. Mooi als je dat kunt doen, maar daar moet je natuurlijk ook het team voor hebben."