Verslagen

Archief

  Vorig Verslag Volgend Verslag
 
   19 februari, 's-Graveland 5 geniet alweer van weekend vrij
  # 's-Graveland 5 kon vandaag weer genieten van de zondagsrust. De geplande wedstrijd tegen Laren'99 was om vooralsnog onduidelijke redenen uitgesteld. Jammer, maar die houden we nog tegoed. Alle tijd om vandaag weer de ogen te richten op de Olympische winterspelen.

Natuurlijk bleef de gouden medaille van Marianne Timmer niet onopgemerkt. Leuk voor d'r. Qua presentatie op het web kan Marianne echter niet tippen aan Erica Terpstra. Niet een een eigen website, maar samen met haar vriend Henk Timmer iets in elkaar laten draaien (www.timmerentimmer.com). Dan is de website van haar fanclub nog een stuk leuker. Daar vind je bijvoorbeeld foto's van Marianne en Imca marina.  (www.mariannetimmer.demon.nl).

Op de webredactie kijken we vooral uit naar de finales Curling. Zeker als spelregels goed kent is het een superspectaculaire sport. Voor de bezoekers die de spelregels van Curling niet kennen volgen ze hier in een nutshell. 
Curling is een ijssport waarbij zware, granieten schijven (stones) over het ijs worden geschoven naar een doel (dolly), het middelpunt van een aantal cirkels. De curlingbaan is 42,06 m lang, terwijl de middelpunten van de cirkels aan elke uiteinden van de baan 34,75 m uit elkaar liggen. De breedte van de baan is ruim 4 m. De stones wegen ca. 20 kg en hebben een omtrek van ten hoogste 92 cm en een hoogte van 11 cm. Curling wordt gespeeld door twee partijen van elk vier spelers; elke speler heeft twee stones. Men moet de stone van de werplijn af in één keer binnen de cirkels aan de andere zijde van de baan schuiven en wel zo dicht mogelijk bij het middelpunt. Een partij verdient een punt voor elke stone die binnen de cirkels en dichter bij het middelpunt van deze cirkels komt dan een stone van de tegenpartij. Een curlingwedstrijd bestaat meestal uit tien partijen (ends genaamd). Na een end liggen de stones dus aan één zijde van de baan en begint men vandaar aan een volgende end naar de andere cirkels. Op de baan staat ook een werplijn (foot line) vanwaar de speler zijn stones speelt. Wanneer een speler vanaf de werplijn speelt, staat in de cirkels aan de andere zijde, het huis genaamd, de aanvoerder (skip) van dit team die aangeeft welk effect de speler de stone moet geven om op de door de skip gevraagde plaats te komen liggen en de skip geeft ook aan twee andere teamgenoten hoe hard of waar ze moeten vegen om de stone op de goede plek te leiden. Het team dat aan het eind de meeste punten heeft, heeft gewonnen.