Verslagen

Thuis  Verslagen

Vorig Verslag Volgend Verslag
  12 november, 's-Graveland 5 komt net tekort bij Almere: 2-1
~ Met de zwakke vertoning van vorige week in het achterhoofd, en zonder aanvoerder Jeroen te Nuyl, mocht 's-Graveveland 5 aantreden op het kunstgras tegen sv Almere 5. Met drie invallers, Jaap, Bart en Ibai uit het zevende, speelde 's-Graveland een redelijke wedstrijd. Het verzuimde de eerste helft om afstand te nemen, en moest de tweede helft het initiatief aan Almere laten.
In de eerste helft kreeg 's-Graveland de beste kansen. Gelegenheidsspits Frits van der Meer kwam drie keer oog in oog met de keeper van de tegenstander. Een keer wist hij daarbij de goal te vinden en de 1-0 aan te tekenen. Almere drong wel aan maar werd zelden echt gevaarlijk. Op een keer na dan, toen prompt de 1-1 werd gescoord.
Na de thee met veel suiker reeds in de pot toegevoegd, moest 's-Graveland het initiatief aan Almere laten. Almere kreeg de beste kansen. Door goed keeperswerk van Michiel kamer werd er daar maar een van verzilverd. 's-Graveland bleef daardoor in de wedstrijd, maar wist geen echte kansen af te dwingen. Alleen Ibai en Frank kregen een kansje. Eindstand 2-1.

~ Pim van Leeuwen (foto rechts): "Ik ben best tevreden over de wedstrijd. We hebben ons niet weg laten spelen zoals vorige week. Je ziet dat je in het veld niet afhankelijk bent van de uilenballetjes (Jeroen en Luc te Nuyl, red.) die deze week in Frankrijk zitten. Vooraf heb ik alles goed met Jeroen doorgesproken. Maar op de dag van de wedstrijd gaan er dan toch altijd weer dingen anders. Ik kreeg een SMS-je van Michiel dat hij ziek was. Ik dacht dat het keeper Michiel Kamer betrof, dus belde meteen Stok van den Burg om hem te vertellen dat hij vandaag op de goal zou moeten staan. Achteraf bleek het om de andere Michiel te gaan die sinds kort bij ons in het team speelt. Moest ik vlak voor de wedstrijd toch weer even een hele nieuwe opstelling uit de hoge hoed toveren. Dat ging niet zo makkelijk als Jeroen dat wel eens doet. Maar ja, het is op dit moment een beetje onrustig bij ons thuis omdat we volgende week zaterdag gaan verhuizen. Misschien heeft dat er ook mee te maken."

~ Stok van den Burg speelde deze week tegen zijn gewoonte in, gewoon twee helften. Stok: "Ik merk de laatste weken dat mijn lichaam weer een beetje doet wat ik er van verwacht. Vandaar dat ik in het veld ook weer meer aandurf,  zowel qua duels als de lengte van de wedstrijd. Maar ik heb goed naar mijn lichaam moeten leren luisteren. Zo speel ik, vanwege mijn gevoelige achillespezen, geen wedstrijd meer zonder inlegzooltjes in mijn schoenen. Vandaag ben ik er zelfs voor omgereden om ze van mijn werk te halen. Frits moest hierdoor een kwartiertje langer bij station Weesp wachten, maar dat moest maar. Verder zit mijn rug nog wel eens vast vanwege een oude hernia. Daarvoor heb ik vandaag ook speciale oefeningen gedaan. De mensen keken wel een beetje raar op toen ik voor de wedstrijd languit op het Almeerse kunstgras lag, maar dat doet me niks."
"Op zich heb ik lekker gevoetbald. Het is jammer dat we de tweede helft onvoldoende partij konden geven. Thuis moeten we dat anders gaan aanpakken."

De Rust ...

Supporters van de Week

~ Invaller Bart Kedde had vandaag gelukkig ook gezorgd voor invalsupporters. Zijn ouders stonden (de eerste helft) langs de lijn. Zijn vader Fred Kedde is van sommige spelers in 's-Graveland 5 een oude bekende. Fred Fouraschen en Kees Toes hebben jarenlang met hem gevoetbald bij Actif.
Fred: "We hebben het over een jaar of vijfentwintig geleden. We speelden volgens mij als Actif 8 in een heel gezellig elftal. Fred Kedde was keeper en heeft er heel wat ballen voor ons uitgehouden. "

De aftrap

~ Menno van den Brand: "Omdat Pim de eerste helft reserve stond, was er even discussie over het aanvoerderschap. Hoewel ik mezelf nooit opdring, vond ik het wel logisch dat ik in de eerste helft de leiding kreeg. Ik straal van mezelf toch het meeste overwicht uit, denk ik."
"De scheidsrechter heeft vandaag uitstekend gefloten. Wat mij betreft de beste van het seizoen tot nu toe."
""De aanvoerder van sv Almere leek me een aardige jongen. Ik heb eigenlijk niet zo goed op hem kunnen letten. Er werd namelijk nogal veel gewisseld bij Almere."