Verslagen

Thuis  Verslagen

Vorig Verslag Volgend Verslag
 11 maart, Overwinning in twee bedrijven op GeuzenMiddenmeer : 4 - 6
~ Onder een heerlijke lentezon werd het een hele gekke middag. 's-Graveland 5 begon in ieder geval compleet, met dank aan de vier invallers uit het zevende Davey, Bart, Ibai en Marco. Voor de aftrap werd enige tijd gewacht op een scheidsrechter die niet kwam. Uiteindelijk namen spelers van GeuzenMiddenmeer zelf maar de fluit ter hand.
De eerste helft was 's-Graveland 5 heer en meester op het veld. GeuzenMiddenmeer werd nauwelijks gevaarlijk. 's-Graveland kwam vaak gevaarlijk voor de goal. De 0-1 werd door Bart binnengekopt uit een corner. Vrij snel daarna volgde de 0-2 door een mooie actie van Fred. Uit de vele kansen werd nog drie keer raak geschoten, twee keer door Marco en een keer door Ibai. 's-Graveland combineerde goed en speelde geconcentreerd. Ruststand 0-5, niks aan het handje zou je zeggen.
Na de thee was er veel veranderd:  Een nieuwe scheidsrechter, wissels en een nieuwe keeper bij 's-Graveland en invallers uit het tweede elftal bij GeuzenMiddenmeer. Dit alles zorgde voor een compleet veranderd wedstrijdbeeld. GeuzenMiddenmeer nam het initiatief en drong stevig aan. 's-Graveland kon af en toe counteren. Enfin, GeuzenMiddenmeer scoorde binnen vijfentwintig minuten de 1-5, 2-5 en 3-5. Dit was voor 's-Graveland het sein om de wissels weer in te laten draaien en een iets andere opstelling te kiezen. Dit bracht meer rust in het spel. Luc te Nuyl scoorde uit een corner de 3-6 en gooide daarmee de wedstrijd in het slot. GeuzenMiddenmeer scoorde nog wel 4-6 maar had te weinig tijd om de inhaalrace af te maken.

Vincent Weggemans is in zijn element op kunstgras -->

~ Jeroen te Nuyl: "Ik heb vandaag een wedstrijd met twee gezichten gezien. Onbegrijpelijk dat we het de tweede helft zo uit handen geven. De eerste helft werd er uitstekend gevoetbald, de tweede helft dramatisch. Nou ja, drie punten in de tas dus ik ben een tevreden man. Natuurlijk baal ik als een stekker dat ik niet mee kon doen. Mijn bekkenblessure gaat me nog wel even langs de kant houden, ben ik bang. Ik ben deze week voor een second opinion bij een andere fysiotherapeut geweest. Deze bevestigde eigenlijk wat de eerste mij verteld heeft. Er is wat mis met de spieraanhechting aan het bekken. Ik ben er mooi klaar mee. Waarschijnlijk worden er komende week foto's gemaakt zodat ze kunnen bekijken wat er precies aan de hand is. Ik zit niet te wachten op een medisch circus. Maar ja, ik wil gewoon weer snel de aanval leiden van mijn team. Daar heb ik heel veel voor over."

~ De eerste helft stond Stok van den Burg onder de lat, de tweede helft Frits van der Meer. Stok hield zijn doel schoon, Frits moest vier keer vissen. Wat is hun verhaal?
~ Stok van den Burg (foto links): "Michiel Kamer, onze vaste keeper, heeft een enkelblessure. Vandaar dat we vandaag een alternatief op het doel nodig hadden. Door Jeroen ben ik gebombardeerd tot een soort van officiële tweede keeper. Op zich heb ik daar niet zo'n probleem mee want ik kan het vrij goed en vind het ook best leuk. Vandaag had ik de eerste helft echter weinig te doen en zag ons voetbal er aantrekkelijk uit. In de rust heb ik daarom gevraagd of er niemand anders was die een helftje wilde keepen. Waarom uitgerekend Frits toen reageerde is mij niet duidelijk. Ja, hij heeft er vier meer doorgelaten dan ik, maar dat wil niet zeggen dat hij slecht gekeept heeft. GeuzenMiddenmeer was ook vier keer zo gevaarlijk."
~ Frits van der Meer (foto rechts): "Mijn grote voorbeelden in het internationale voetbal, qua keepen, zijn Gordon Banks en Jan Jongbloed. Verder heb ik eigenlijk niet zoveel met keepen. Het viel me vandaag behoorlijk tegen. Onze verdediging liet het de tweede helft behoorlijk afweten, dus ik moest vol aan de bak. Een echte keeper had er misschien wel eentje meer tegengehouden, maar ik heb gedaan wat ik kon. Door deze ervaring heb ik wel meer respect voor Michiel en Stok gekregen. Kanjers zijn het! En Stok al helemaal, met zijn column op de website. Hij heeft al weer een volgende bij de webredactie ingeleverd, vertelde die. Ik ben benieuwd."

De Rust ...

Supporter van de week

~ Ondanks dat twee spelers van 's-Graveland 5 in Amsterdam wonen, hadden deze niet voor supporters gezorgd. Meer dan jammer!

De aftrap

~ Mark de Jong: "Vandaag was Jeroen geblesseerd, Pim had een dagje vrij en Roel was ook in geen velden of wegen te bekennen. Best logisch dat de aanvoerdersband dan mijn kant op komt. Ik straal dan toch het meeste gezag uit, denk ik. Dat zal mijn pasgeboren zoon Ramses ook wel gaan merken."
"De scheidsrechter van de eerste helft is eigenlijk de aanvoerder. Met hem heb ik in die hoedanigheid in de heenwedstrijd handen geschud. Het is een goeie voetballer en ook een goeie scheidsrechter. Zijn collega in de tweede helft vond ik iets minder sterk. Maar ja, dan moesten we eerst maar eens naar onszelf kijken, dunkt me."
"De gelegenheidsaanvoerder van GeuzenMiddenmeer, Sebastian, leek me een aardige jongen. Net als ik speelde hij laatste man. Ik ben hem in de wedstrijd dus nauwelijks nog tegengekomen."