30 maart, 's-Graveland 5 geeft het de eerste helft weg tegen BVV: 7 - 3

Een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen. ’s-Graveland 5 heeft zich dit seizoen echter wel twee keer door BVV in dezelfde luren laten leggen. Na de 9-2 nederlaag in de heenwedstrijd (zie verslag), was 's-Graveland gewaarschuwd. De eerste helft leek het daar niet op. Slap spel en persoonlijke fouten in de verdediging, werden door BVV koelbloedig afgestraft. Zo kon het gebeuren dat 's-Graveland in de eerste helft tegen een 5-0 achterstand aankeek. Gelukkig kon Marco de Vries voor de rust nog wat terugdoen zodat met een 5-1 ruststand de kleedkamer werd opgezocht.
Na de thee stond er ogenschijnlijk een ander 's-Graveland op het veld. Met Mark en Fred in de ploeg en een paar omzettingen in de opstelling kreeg 's-Graveland grip op de wedstrijd. Via combinatievoetbal werd ook de goal van BVV opgezocht. Kansjes en kansen volgde. Het was na twintig minuten in de tweede helft Pim van Leeuwen, generaal van de 's-Gravelandse luchtmacht, die uit een corner heel netjes de 5-2 inkopte. Tien minuten later ging Gijsbert de Fokkert (foto rechts) met de voet aan de bal het Blaricumse strafschopgebied binnen. Daarbij werd hij aan het shirt getrokken door een verdediger van BVV met als gevolg een strafschop.

Marco de Vries schoot de strafschop onhoudbaar in (5-3). Alle reden voor 's-Graveland om de laatste twintig minuten de mouwen nog een sop te stropen. De 5-4 hing in de lucht. Tot tien minuten voor tijd bleef de spanning in de wedstrijd. Toen scoorde BVV uit een van de weinige counters (6-3). Tot overmaat van ramp werd het ook nog 7-3 door een soortgelijke uitval.

Voor de wedstrijd spraken de jongens die dit seizoen de velden met 's-Graveland 4 onveilig maakten nog hun vertrouwen uit in een goede wedstrijd. Jeroen, Niels en Giliam (foto links) hadden er zin in. Giliam: "Van alle wedstrijden die ik nu mee heb gedaan vond ik deze de minste qua voetbal, qua eerste helft. De tweede helft ging het een stuk beter. Toen speelde ik laatste man, maar ik weet niet of dat er wat mee te maken heeft. Jeroen: "De wedstrijden die ik heb meegedaan hebben we al behoorlijk wat goals tegen gekregen. Ik heb geen kapsones, maar ik durf te zeggen dat het vandaag toch niet aan de keeper heeft gelegen." Niels: "Het is nog even zoeken binnen het team naar de automatismen. Op basis van de tweede helft hou ik er toch vertrouwen in.”

Supporters van de week

De supporters die vandaag waren gekomen werden niet echt op een mooie wedstrijd getrakteerd. De familie Heemskerk (foto rechts) liet de moed echter niet zakken en moedigde vader Mark en de rest van 's-Graveland 5 fanatiek aan. Vooral Tobias schreeuwde z'n vader toe dat hij een doelpunt moest maken. Mark hoorde hem waarschijnlijk niet goed genoeg. Tobias kreeg het er warm van, ook al vanwege z'n muts en das.

De familie Krumpelman (foto links) was wat rustiger langs de lijn. Het was geen topweekend voor deze doorgewinterde Feyenoord-fans. Daarbij had Bram met 't Gooi E1 11-2 verloren en had Steyn met 't Gooi F1 met 2-2 gelijkgespeeld. Volgende week beter. Peter Krumpelman maakte voor zijn skivakantie eindelijk een comeback bij 's-Graveland 5. Na z'n skivakantie moest hij helaas aan aanvoerder Jeroen te Nuyl laten weten dat hij voorlopig weer geblesseerd is. Wij van de webredactie wensen hem een snel herstel.

De toss

Jeroen te Nuyl: "Het begon allemaal een beetje rommelig. Er kwamen wat spelers te laat die het terrein van BVV niet meer konden vinden vanwege de vele wegomleidingen. Als je op tijd van huis gaat hoeft dat geen probleem te zijn, denk ik dan. Maar ja, kennelijk zit niet iedereen zoals ik in elkaar."
"De wedstrijd begon sowieso later omdat de aangestelde scheidsrechter zich ziek had gemeld. De ons welbekende Gary van Mondfrans kon pas de tweede helft met de scheidsrechterfluit aantreden. Vandaar dat er de eerste helft een speler van BVV heeft gefloten. Ik moet zeggen hij heeft het prima gedaan. Ook Gary floot de tweede helft prima. Nee, aan de scheidsrechters lag het vandaag echt niet."
"De aanvoerder van BVV, Guido, is een aardige rustige jongen. Hij is ook de beste voetballer van het team. Met mooie schijnbewegingen heeft hij heel wat van onze mensen letterlijk en figuurlijk op het verkeerde been gezet.
"O ja, wat misschien niet iedereen gehoord heeft: Mijn dochter Noor heeft gisteren gelijkgespeeld tegen IJsselmeervogels. Ze maakte een prachtig doelpunt. Ik coach het team. Gisteren hebben we het eerste punt na de winterstop binnengehaald."