1 juni, Missen penalties kost 7e plaats plaats op Veteranentoernooi Baarn

De dag begon regenachtig maar eindigde zonnig zoals het op een zomer voetbaltoernooi moer zijn. De sv Baarn had zijn best gedaan om een goed veteranentoernooi te organiseren en bleek daar aan het einde van de dag uitstekend in geslaagd. De prestaties van 's-Graveland 5 op het toernooi waren een soort afspiegeling van het seizoen: matig. Wat ook een afspiegeling van het seizoen was, was het aantal spelers dat aan de aftrap van de eerste wedstrijd stond. Met z'n tienen moest 's-Graveland het gemotiveerde Roda (Recht Op Doel Af) uit Leusden weerstaan. Dat lukte met een beetje geluk. Zeker toen Mark de Jong na tien minuten als elfde 's-Gravelandse man het veld in kwam. Na twintig minuten kon de beginstand als eindstand worden genoteerd. In de tweede wedstrijd was TOV (Tot ons Vermaak) uit Baarn de tegenstander. Het vermaak was in eerste instantie geheel wederzijds. Na 10 minuten spelen stond 's-Graveland met 2-0 voor en leek er geen vuiltje aan de lucht. 's-Graveland deed rustig aan en TOV deed er een schepje bovenop. Enfin, na twintig minuten spelen had TOV met 3-2 gewonnen. TOV zou trouwens later als winnaar van het toernooi eindigen. De laatste tegenstander in de poule was sv Baarn 5 . In twintig minutengebeurde heel veel maar het belangrijkste was misschien wel dat 's-Graveland deze wedstrijd met 2-1 won. Keeper Michiel Kamer stopte in de laatste minuut een penalty.
Na veel rekenwerk werd's-Graveland derde in de poule en mocht daardoor in de kruisfinales tegen sv Laren om de zevende en achtste plaats spelen. De reguliere wedstrjid eindigde in 1-1 waarna drie penalties per team de doorslag moesten geven. Mark de Jong schoor beheerst de eerste binnen. Frits van der Meer zette de keeper knap op het verkeerde been maar miste zijn penalty. Mark Heemskerk schoot zijn penalty hard op de paal. sv Laren won de penalty-sessie met 3-1. 's-Graveland eindigde daarmee op de achtste plaats.

Luc te Nuyl (foto boven links): "Het was een leuke dag. Het meest opvallend vond ik de nieuwe look van Gijsbert de Fokkert. Gijsbert heeft zijn baard laten staan. Aanvankelijk dachten we dat hij dat speciaal voor het veteranentoernooi had gedaan om er wat ouder uit te zien. Later bleek het een of andere afspraak te betreffen. Hij gaat naar Moskou met de Mongolië-Expres of zo. Waarom je daarom je baard moet laten staan? Geen idee.

Onderstaande foto's tonen de onfortuinlijke penaltynemers in actie (Frits links, Mark rechts). Achteraf misschien ook niet verstandig om een penalty met je shirt binnenstebuiten te nemen. Aanvoerder Jeroen te Nuyl stond erbij en keek er naar. "Achteraf had ik er eigenlijk zelf wel eentje willen nemen", zei hij achteraf. "Maar ja, dat is achteraf. Volgend seizoen maar ttrainen op penalties in plaats van latjeschieten."

Supporters van de week

Jip en Fien Kamer waren er de hele dag bij. Zij vonden het reuzespannend en hebben zich goed vermaakt. Als beloning mochten zij de gewonnen beker mee naar huis nemen.
Frank Tjin a Die kwam samen met zijn oudste zoon Ryan kijken. Jammer genoeg heeft Frank aangegeven dat hij volgend seizoen geen vaste kracht van 's-Graveland 5 meer zal zijn. Hij wil nog wel, maar de staat van zijn knieën laat negentig minuten voetbal (zelfs op het niveau van 's-Graveland 5) niet meer toe.

23 mei, Programma Toernooi Baarn Bekend

Via, via, heeft Luc te Nuyl (foto archief) de hand weten te leggen op het programma van het veteranentoernooi in Baarn op 1 juni. Luc heeft daarbij een diepteanalyse van de sterkte van alle mogelijke tegenstanders gemaakt.   via de Mail:

subj: toernooischema Baarn

Bijgaand tref je het toernooischema. Wij beginnen om 10.25 wedstrijden duren 20 min. Zo op het eerste gezicht lijkt het mij een makkie. Kijk ik er nog een keer na is het misschien toch lastig. Doe ik nog eens goed bekijken, volgens mij een totaal onhaalbare missie.