Thuis <-- Vorige Volgende --> mail

 

 

 

 

 

 15 maart
 

's-Graveland laat twee punten liggen bij hekkensluiter PVC: 3-3

Op papier moest de wedstrijd van vandaag een makkie zijn. PVC had nog maar drie punten en 's-Graveland al zestien. De wedstrijd werd echter niet op papier gespeeld, maar op een soort van kunstgras. De wedstrijd begon precies op tijd. Dat wil zeggen conform de tijd die op deze site vermeld was, wat een half uurtje later was dan de KNVB bedoeld had (Excuses nog, red.). Vooraf heeft aanvoerder Jeroen te Nuyl nog wel even de kantine gebeld om aan te kondigen dat sommigen van ons wat later waren. Dat werd op prijs gesteld, ook door de Oude Beloften die al vroeger de weg naar het Utrechtse Kanaleneiland hadden gevonden.

PVC - 's-Graveland: 3-3
Ruststand: 0-1
Doelpunt 's-Graveland: Jeroen te Nuyl, Vincent Weggemans, Frits van der Meer

 
 
Behalve dat er later begonnen werd, gebeurden er nog tal van andere gekke dingen voor de wedstrijd. Zo was Luc te Nuyl vandaag op het laatste moment afgehaakt omdat hij zich wat duizelig voelde. Dat betekende weer dat er geen intrapballen mee waren gekomen. Gelukkig mochten we een bal van PVC lenen. Bij het inschieten van keeper Frank Scheltus, had Vincent Weggemans zijn vizier nog niet helemaal scherp. Om een lang verhaal kort te maken: de bal verdween in het Utrechtse Lekkanaal en dreef al snel naar de andere kant van de stroom. Frank heeft nog wel geprobeerd de bal met een tak terug te halen (zie foto) maar dat lukte niet. Ook de binnenvaart was te beroerd om even de rijnaak stil te leggen om de bal uit het water te vissen, ondanks het roepen vanachter de hekken door de spelers van 's-Graveland (zie foto onder). De bal kostte maar 199 Euro volgens de spelers van PVC. Gelukkig had Vincent dat contant op zak.
 

Jeroen te Nuyl: "Ja, dit was natuurlijk een complete wanvertoning. We deden zo'n beetje alles fout, wat je fout kan doen. Vooraf hadden we afgesproken om compact te spelen, maar we bleven het veld breed en groot houden. Stom!"
"We hadden vooraf gewaarschuwd kunnen zijn. Vorige week heeft PVC maar met 2-1 verloren van koploper DCG. Ook toen bleven ze zo'n beetje met z'n allen voor de eigen goal hangen. Nou, daar hadden we vandaag ook geen antwoord op. We hadden een 0-1 voorsprong gewoon rustig moeten uitbouwen, maar dat gebeurde niet. Dit moet volgende week echt beter."

 
     
 
 
 
   De rust
 
   Supporters van de Week

 Waar was iedereen?

 

 

 
   De Toss

Jeroen te Nuyl: "Ik was nog nooit op het Marco van Basten-Sportpark geweest, maar het ziet er mooi uit. PVC heeft een mooie accommodatie. Die langsvarende joekels van binnenvaartschepen geven het ook een apart sfeertje."
"Toen ik vanochtend de deur uitstapte vond ik het behoorlijk koud. Maar zo om te voetballen was het eigenlijk wel lekker weer."
"De scheidsrechter van vandaag heeft een soevereine partij gefloten. Dat heb ik hem na afloop ook gezegd. Hij heeft weinig te doen gehad. Het was een heel sportieve wedstrijd. Achteraf dacht ik wel dat ie een paar minuten te vroeg had afgefloten, maar dat kan ook de teleurstelling zijn."
"De aanvoerder van PVC, Bert, was een aardige jongen en een goede voetballer. Hij maakte zelf nog een doelpunt. De andere twee waren van Johan, de man met de krullen en met twee mooie spitsengoals."