Thuis Vorige       Volgende mail

 

           
           
           
           

 

 

 

 

 

 31 januari
 

's-Graveland laat kansen liggen tegen Fc Weesp: 3-5

Zou het wel doorgaan? Dat was de vraag waar de Oude Beloften vanochtend mee opstonden. Gisteren waren immers de wedstrijden bij 's-Graveland afgelast. Zonder de komst van de consul af te wachten, was erelid Bas Brouwer duidelijk aan de telefoon: "Waarom zou het niet doorgaan?". Met het motivatieweekend in Düsseldorf nog vers in het geheugen en in de wetenschap dat er in 2016 nog niet verloren was, verscheen 's-Graveland vol goede moed aan de aftrap. Aanvoerder Jeroen te Nuyl ontbrak bij het begin vanwege een blaar-blessure. Om kort te gaan: Weesp was de betere ploeg, maar ’s-Graveland was zeker niet kansloos. Met name in de tweede helft zakte Weesp wat in en kreeg ’s-Graveland kans om weer terug in de wedstrijd te komen. Deze werd echter niet met beide voeten aangepakt. Jammer, want zoals iedereen na de wedstrijd zei: “daar had meer in gezeten!”.

's-Graveland - Fc Weesp: 3-5
Ruststand: 1-4
Doelpunten 's-Graveland: Frits van der Meer, Luc te Nuyl, Vincent Weggemans

 
 

Fred Fouraschen (foto links): "Op een gegeven moment heb ik onze kleedkamer (hokkie 4, red.) toch maar op slot gedaan. Wel een raar idee dat Jeroen er niet was. We hadden op hem gerekend en als aanvoerder geeft hij anders altijd het goede voorbeeld. Hij kwam na een kwartiertje in de eerste helft opdagen. Toen stonden we al 3-1 achter. Wat bleek, Jeroen heeft eigenlijk te kleine voetbalschoenen gekocht. Daardoor kreeg hij na het trainen van afgelopen dinsdag een blaar op zijn voet. Daarom wilde hij eerst helemaal niet meedoen, maar hij mocht de oude schoenen van zijn broer Luc lenen en toen kon ie toch meedoen."
"Nee, ik was niet mee naar Düsseldorf. Ik had het te druk met mijn andere sporten. Veel mensen weten niet dat ik ook op hoog niveau actief ben met wielrennen en tafeltennis. Geeft niet, maar het is wel zo."

 

Luc te Nuyl (foto rechts): "Ja, wie koopt er nou ook te kleine voetbalschoenen. Gisteren was Jeroen jarig (55 jaar, red) en toen vertelde hij me het verhaal. Je zou verwachten van iemand die altijd zo nauwkeurig is dat hij daar wel goed op let. Ik neem niet aan dat hij ze via internet bij de Wehkamp heeft gekocht."
"We waren vandaag niet erg gelukkig in het voetbal, met name in het afronden van de kansen. Ik had niet het idee dat iedereen op scherp stond. Met name in de passing werd de bal nog wel eens naar de verkeerde kleur gespeeld."
"Keeper Frank Scheltus heeft ons in de wedstrijd gehouden door een paar zekere doelpunten van Weesp te voorkomen. Opmerkelijk want hij was nog maar amper bekomen van de biertjes in Düsseldorf en van de cola op het feest van zijn buurman gisteravond."

 
 
 
 
 

De Rust

 

Supporter van de Week

Normaal gesproken wordt je geen supporter van de week met tien minuten kijken, maar voor Mark Jans (man met blauwe jas) maken we een uitzondering. Hij moest later op de middag zelf voetballen bij de Wasbeer. Toch wilde hij even kijken hoe het met zijn Duitse vrienden ervoor stond.

 
 

De Toss

Frits van der Meer: "Als Jeroen er niet is, is het altijd een heel gedoe om te bedenken wie er in zijn plaats aanvoerder wordt. Er wordt daarbij nog wel eens heel gemakkelijk aan mij voorbij gegaan. Vandaag niet, gelukkig. Ik heb het niet slecht gedaan, vind ik. Mijn leiderschapstijl? Management by running around."
"Veld twee lag er prima bij. Ik kreeg het idee dat de scheidsrechter het vooraf nog gekeurd had, want ik zag nog een grassprietje tussen zijn tanden. Gelukkig was het gedurende onze wedstrijd droog. Een enkele keer kwam zelfs het zonnetje erbij."
"Joost te Nuyl heeft vandaag weer een prima partij gefloten. Voor de wedstrijd heeft hij nog even de spelregels aan alle spelers uitgelegd. Zo doe je dat. Hij was alleen zelf vergeten dat hands in het strafschotgebied een penanty is en geen directe vrije trap op de rand. Nou ja, ik vergeet ook wel eens iets."
"De aanvoerder van Fc Weesp, Maarten, is een aardige jongen en een hele goede voetballer. Hij draait en passeert makkelijk. Als hij bij ons had meegedaan hadden we met 6-2 gewonnen."

 
.