Thuis Vorige       Volgende mail

 

           
           
           
           

 

 

 

 

 

 1 mei
 

's-Graveland verrast Fc Weesp en wint: 4-5

De Oude Beloften hebben zich vandaag gerevancheerd voor de laatste twee abominabele wedstrijden. Tegen subtopper Fc Weesp werd de positieve draad opgepakt. Eindelijk werd Frank Scheltus, die weer als een tijger stond te keepen, eens een keer beloond door zijn veldspelers. Onder een heerlijke lentezon op het mooie kunstgrasveld van Fc Weesp, zocht de thuisclub vaak de aanval, maar kwam het niet of nauwelijks tot scoren. Menno van den Brand hielp de Weeperzijde door een hard schot met het eigen hoofd in eigen goal te werken. Zo kan ik het ook, dacht Vincent Weggemans, die via een Weespenaar de 1-1 liet aantekenen. Voor rust maakte hij ook nog een echt doelpunt, de 1-2. Na de thee een zelfde spelbeeld, Weesp in de aanval, 's-Graveland op de counter. Spannend was het met doelpunten over en weer. Een paar minuten voor tijd 4-4, tot Marc Heemskerk verwoestend uithaalde: 4-5. Daar mocht op gedronken worden.

Fc Weesp - 's-Graveland: 4-5
Ruststand: 1-2
Doelpunten 's-Graveland: eigen doelpunt Weesp, Vincent Weggemans (2x), Frits van der Meer, Marc Heemskerk

 
 

Jeroen te Nuyl: "Luc was nog geblesseerd aan zijn enkel en ik heb nog steeds last van de achillespezen. We keken vandaag toe. Er is vandaag goed en slim gevoetbald. Inkoppertje voor de jongens, natuurlijk. Na de wedstrijd kregen we het te horen: 'het ging lekker zonder jullie', 'We hebben het lek boven, de Uylenballetjes deden niet mee'. Grappig hoor. Luc en ik zijn wel wat gewend als het om slechte humor gaat. Volgens mij toonden we karakter door ons team te komen aanmoedigen. En dat we dan niet eens tot supporters van de week worden uitgeroepen, dat is me een raadsel."
"Ik vind dat we de laatste wedstrijden ook vol voor de winst moeten gaan."

 

NIet alleen goed nieuws vandaag. Vincent Weggemans liet weten dat hij volgend seizoen getekend heeft bij AFC. De sympatieke veelschrijver wil graag met z'n vrienden op zaterdagmiddag gaan voetballen. Op veel begrip van de Oude Beloften kon hij niet rekenen.
Vincent: "Ik kreeg een aanbieding in de bus. Bij de bakker twee halen, een betalen. En in de winkel kom ik dus mijn oude vriend die bij AFC voetbalt, tegen. En die zegt tegen mij: waarom kom je niet bij ons op de zaterdagmiddag op een heel veld voetballen. Mijn meisje was direct voor omdat dat er dan bruto/netto meer tijd voor het gezin overblijft. Trouwens, ik hoef me hier toch niet te verantwoorden waarom ik doe, wat ik doe. Het is mooi geweest. Jeroen heeft mijn nummer. Als ie volgend seizoen een zondag heel erg omhoog zit, kan ie me bellen."

 
 
.
 
 
 

De Rust

 

Supporter van de Week

Het begint de gewoonste zaak van de wereld te worden: Ook deze week is Joep Steenvoorden supporter van de week.
Zijn vader Niels draait meer dan verdienstelijk mee bij de Oude Beloften. Al net zo'n gewone zaak, eigenlijk.

 
 

De Toss

Menno van den Brand: "Als Jeroen er niet is, is het altijd even zoeken wie er aanvoerder kan en wil zijn. Niet zelden komt men bij mijn persoontje uit. Waarschijnlijk omdat ik het oudst spelend lid heb, eh ben."
"Omdat ik tegenwoordig ook semi-professioneel grensrechter ben bij het eerste, weet ik voor de wedstrijd precies wat je wel en niet moet zeggen tegen de scheidsrechter. Dat werkte vandaag ook uitstekend. De scheidsrechter heeft een prima wedstrijd gefloten. Het was een meer dan sportieve wedstrijd."
"Maarten, de aanvoerder van Fc Weesp, lijkt een aardige jongen, en dat is ie ook. Dat het daarnaast een van de gevaarlijkste spitsen uit de competitie is, weten we ook. Het zal me niet verbazen als de man topscorer is van dit seizoen."

.