Van Harte Aanbevolen:

Thuis Vorige      Volgende

10 februari Gemengde gevoelens bij gelijkspel tegen PVCV: 3-3

De eerste wedstrijd van 2019 na een lange winterstop leverde ’s Graveland gemengde gevoelens op. Aan de ene kant had er meer in gezeten tegen medekoploper PVCV dan het 3-3 eindresultaat, maar toch was er ook opluchting omdat Jarno vlak voor tijd alsnog de onverwachte gelijkmaker inkogelde.   Het door afwezigen en blessures geteisterde ’s Graveland moest wat improviseren om compleet en representatief voor de dag te komen. Zo had keeper Frank zijn nek te veel bewogen met het achteroverslaan van pilsglazen en ontbrak webmaster Frits wegens een onwillige kutspier, of nee, kuitspier, maar beiden werden meer dan uitstekend vervangen door Niki la Maitre en Pascal Jongsma. Behalve deze twee giganten trad ’s Graveland aan met Niels, Giliam, Harun, Marc, Sander, Luc, Jarno en Jeroen. Al direct werd duidelijk dat PVCV zich wilde beperken tot massaal verdedigen en gokte op de eenzame aanvaller Samir, die bij ’s Graveland de Vleutenaren zo’n beetje in zijn eentje de overwinning had bezorgd. Hij was nu een stuk minder gevaarlijk, ook al omdat ’s Graveland in de eerste helft goed stond en een ruim veldoverwicht had. Tot veel kansen leidde dat echter niet, al raakte Jarno met een vlammend schot wel een keer de paal.

PVCV - 's-Graveland  : 3-3
Ruststand: 0-1
Doelpunten 's-Graveland:  Pascal Jongsma, Marc Heemskeerk, Jarno van Diermen

Van onze verslaggever: J. te Nuyl.
Foto's/tekst: L. te Nuyl

Pascal brak het schaakspel uiteindelijk open met een bekeken schot na een vloeiende aanval en met 0-1 brak ook de rust aan. Achteraf had ’s Graveland zichzelf in die goede eerste helft beter moeten belonen, want na de pauze kwam PVCV meer in de wedstrijd en had het aan zijn eerste kans genoeg om de gelijkmaker aan te tekenen. Toen een ogenschijnlijk reglementaire interventie van Niki buiten zijn doelgebied toch tot een vrije trap leidde, werd die beheerst ingeschoten: 2-1. Een gevoelige tik voor ’s Graveland, dat zich echter meteen herstelde door na de eerste de beste tegenaanval weer gelijk te maken. Harun zette goed voor op Marc, die van dichtbij intikte.

Alsof hij nooit is weg geweest stond Pascal weer vrolijk te rekken en te strekken. En het blijkt dat je sommige dingen dus nooit verleerd want hij kan nog steeds heel goed rekken en strekken.

De zwarte panter is geveld door hardNEKkige klachten. De ware toedracht is niet geheel duidelijk. Frank zelf doet de omgeving graag laten geloven dat het zijn zware camera is maar het team denkt toch dat het door te snel te veel biertjes achterover tikken  komt. Zijn vervanger Frank 2.0 alias The Nikkie  bleek een waardig  vervanger met  onnavolgbare katachtige reacties. Grote klasse en absoluut de de man of the Match . Helaas is zijn 3e helft van een zeer belabberd niveau.....maar daar zijn we dan ook wel verwend met Frank.
 Het spel golfde daarna op en neer, de ruimtes werden groter en het kon alle kanten op.
Eerst de verkeerde voor ’s Graveland, want na een kleine scrimmage maakte PVCV 3-2 en dreigde de wedstrijd op slot te gaan. Maar niets was minder waar. De verder uitstekende doelman van PVCV maakte een kostbaar foutje door de bal bij Jarno in te leveren, die zich niet bedacht en meteen keihard uithaalde: 3-3. In de slotseconden leek het alsnog helemaal mis te gaan voor de bezoekers, toen Samir alleen op Niki afstormde, maar die zette de kroon op een ijzersterke wedstrijd door ook hier redding te brengen. En zo klonk in het fraaie, slechts twee jaar oude paviljoen van PVCV alsnog een voorzichtig ‘kampioentjes!’…

Er was onduidelijkheid of we op kunstgras of gewoon gras gingen spelen en daarom was het schoeisel van sommige spelers geheel niet op orde. Zo ging Sander in de eerste helft geregeld onderuit en besloot hij in de rust zijn Valentijn laarsjes maar te vervangen door zijn gewone voetbalschoenen.

De Rust

Ondanks de 1-0 voorsprong was iedereen toch wat onrustig in de rust. Het metselwerk hielp ook niet echt te ontspannen.