's-Graveland 35+ 2

Seizoen 2019 - 2020
   THUIS     VORIGE  VOLGENDE 

© Vijfde Dimensie, Jaargang 20

 
 
Onze Sponsor
   
1 december
's-Graveland in slotfase naar winst bij Kockengen: 3-5

Kockengen is ook dit seizoen geen hoogvlieger met nog maar vier punten uit zes wedstrijden. Voor 's-Graveland is Kockengen altijd een lastige tegenstander. Dat bleek vandaag ook weer. 's-Graveland was duidelijk beter dan Kockengen, maar kon dat maar niet overtuigend in doelpunten uitdrukken. Kockengen kwam er af en toe gevaarlijk uit. De Oude Beloften traden aan met Harun, Frits, Jeroen, Niels, Fred, Jarno, Sander, Giliam, Menno en  gelegenheidskeeper Nicky. Tien man, precies goed.
's-Graveland begon de eerste helft goed. Een handvol kansen werd echter niet benut. Kockengen daarentegen had aan één kans genoeg en kwam 1-0 voor. De Oude Beloften kunnen dit seizoen vertrouwen op veerkracht om een achterstand goed te maken, dus de twijfel die in de ploeg had willen sluipen kreeg geen kans.

Kockengen - 's-G
raveland2: 3-5
Ruststand: 2-2
Doelpunten 's-Graveland: Jeroen te Nuyl (2x), Harun Sengul, Jarno van Diermen, Frits van der Meer
   
Jeroen te Nuyl: "Een gewaarschuwd voetbalteam telt voor twee. We hebben hier wel eens een wedstrijd in de vorst op een heel onduidelijke manier verloren. Dat wil ik niet nog een keer meemaken."
"Dus na die 1-0 heb ik het goede voorbeeld gegeven en de 1-1 erin geschoten. Daarna kwamen we ook al snel op 1-2."
"Met Nicky Lemaitre hebben we een uitstekende inval-keeper. Hij voetbalt ook lekker mee van achteruit. Een enkel keertje staat hij daardoor misschien iets te ver voor zijn goal. Kockengen was dat ook opgevallen en scoorde twee keer met een bekeken schot over Nicky heen. Nou ja, niet erg. Hij heeft er ook een paar ballen heel goed uitgehouden."
 
  Menno van den Brand: "In de rust had ik een Leonid Sloetski-actie. Ik vertelde het team dat ik de tweede helft niet meer mee zou doen. Ja, toen werd het even stil in het hokkie. Ik had veel last van mijn achillespezen waardoor ik niet goed kon aanzetten."
"Van de kant af is het een machteloos gevoel. We kwamen al snel op 2-3 en het leek erop alsof we dat verder zouden kunnen uitbouwen. Maar Kockengen maakte weer gelijk via een boogschot. Heel even dacht ik dat we twee punten in Kockengen zouden gaan achterlaten. Gelukkig beslisten Jeroen en Frits anders en konden we volkomen verdiend drie punten in de tas stoppen."
 
  
 
  
 
  
 
De Rust
 
 
Supporters van de Week
Als je stil stond langs de lijn was het best koud. Vandaar dat onze supporters ook wel in de kantine te vinden waren. 
De Toss
Frits van der Meer: "Jeroen moest nog een beetje bijkomen van het headbangen bij The Legends of Rock die gisteren in de Hilversumse Vorstin speelden, vandaar dat ik de toss mocht doen voor hem. Geen probleem."
"Het was best fris, maar als je lekker in beweging was, was het prima voetbalweer."
"We hadden vandaag twee scheidsrechters. De eerste helft floot een van de speletrs van Kockengen. De tweede helft iemand anders. Zij hebben allebei goed gefloten. In de rust werd er gevraagd of vrije trappen altijd indirect zouden moeten worden genomen. Spelregel-orakel Jeroen te Nuyl wist te vertellen dat de regels op dit gebied gelijk zijn aan het voetbal op een heel veld. (Dus bijna altijd is de vrije trap direct, red.)"
"De aanvoerder van Kockengen was een aardige jongen en een goede voetballer. Bijzonder is altijd hoe Kockengen na afloop van de wedstrijd een applaudisserende erehaag vormt voor de tegenstander. Dat maak je niet vaak mee."