© Vijfde Dimensie, Jaargang 20

Onze Sponsor

2 februari
’s Graveland wint cruciale ‘aanhaakwedstrijd’ bij PVCV: 3-7

De voortekenen waren niet gunstig: webmaster Frits had de ’s Graveland 35+ 2 selectie flink op het verkeerde been gezet door op de site te melden dat een uitwedstrijd tegen het Utrechtse PVC zou worden gespeeld, terwijl het in werkelijkheid om PVCV 2 uit Vleuten ging. Bovendien waren dermate veel manschappen een week (endje) weg dan wel geblesseerd, dat de blauw-witten met slechts 8 spelers aantraden. En dan was het ook nog eens hondenweer, wat het veld – wel lekker echt gras – soms lastig bespeelbaar maakte. Maar al die factoren konden niet verhinderen dat ’s Graveland in deze cruciale ‘aanhaakwedstrijd’, zoals dat vooraf werd genoemd, net als vorige week met een 3-7 overwinning huiswaarts ging.

PVCV2 - 's-G
raveland2: 3-7
Ruststand: 1-2
Doelpunten 's-Graveland: Jarno van Diermen (3x), Ronald van Oostrum, Jeroen te Nuyl, Marc Heemskerk, Sander de Leeuw

Jeroen te Nuyl: "’s Graveland schoot sterk uit de startblokken, want binnen een minuut bracht Jarno de 0-1 op het scorebord. En hoewel het spel beslist niet goed was, bleef de ploeg wel domineren. Toen Ronald 0-2 maakte – een afstandsschot waar Sander slim overheen stapte – leek er geen vuiltje aan de grijze lucht. Maar door slordig voetbal en slecht uitspeelde kansen brachten de gasten zichzelf alsnog in de problemen. PVCV scoorde tegen waarmee de ruststand op 1-2 werd bepaald."
"In de tweede helft bleek PVCV van scheidsrechter te hebben gewisseld – de man die de eerste helft floot, ging voetballen en dat was bepaald geen verzwakking. PVCV ging erin geloven en het leek een penalty te krijgen toen Frank een doorgebroken speler neerlegde. Maar opvallend genoeg wilde de scheids van niets weten – volgens Frank was er ook helemaal niets aan de hand, en wie zijn wij om hem tegen te spreken?

" Desondanks maakte de thuisploeg vlak daarna alsnog gelijk en even leek ’s Graveland de befaamde kluts kwijt te zijn. Maar op aangeven van Sander kon Jeroen alweer snel 2-3 maken. Toch gaf ook dat doelpunt nog niet de nodige rust en overtuiging, want weer wist het dekselse PVCV gelijk te maken.
De toeschouwers (?) maakten zich op voor een zinderend duel, maar toen vond ’s Graveland het wel genoeg. Professioneel en efficiënt werd eindelijk de counter goed benut. Jarno maakte nog twee fraaie doelpunten, Marc schoot goed in toen een poging van Jarno terugkwam van de lat en in de slotseconde bepaalde Sander met een schitterende lob over de keeper de eindstand op 3-7. Waarna het nog even onrustig werd in de kantine van PVCV, toen Marc aanleg bleek te hebben voor 21’en, maar al zijn winst weer vergokte. De 3 punten bleven echter in de ’s Gravelandse tas!"

De Rust

Supporters van de Week

"Supporters door weer en wind en ook nog eens goede fotografen: Een mooie selfie van Kas en Teun.

De Toss
Jeroen te Nuyl: "Lekker weer, lekker veld, lekkere pot"
"De scheidsrechter heeft een helft goed gefloten en een helft heel goed gevoetbald."
"De aanvoerder van PVCV2 is een aardige jongen en een goede voetballer."