8 september
Met de schrik vrij tegen SDO...

SDO 5 - ´s-Graveland 5  1 - 2
De grootste tegenslag kreeg ´s-Graveland 5 voor de wedstrijd in de kleedkamer voor de kiezen. Toen werd iedereen duidelijk dat Erik Klap, de topscorer van vorig seizoen, lange tijd uitgeschakeld zal zijn door een blessure aan de achillespees. Vervolgens begon men enigszins bedrukt aan de wedstrijd. Ondanks  90 minuten lang een duidelijk veldoverwicht, wist men de winnende treffer er pas 2 minuten voor tijd uit te persen. Ruststand 1-1, eindstand 1-2.

"Natuurlijk is Erik voor ons team een belangrijke speler" Semi-Playing-Elftal-Begeleider Joost te Nuyl is realistisch. "Maar toen Jeroen voor de wedstrijd het nieuws verteld had, heb ik het woord genomen. Ik heb het team gezegd dat achillespees van Erik niet de achilleshiel van het team mag worden. Na enig nadenken begrepen de meeste jongens wat ik hiermee wilde zeggen. We hebben genoeg kwaliteit over in het elftal om elke wedstrijd in deze competitie te kunnen winnen, dan maar niet met vier doelpunten verschil winnen. Zoals bekend is mijn voorspelling vandaag uitgekomen."
Speelstijl
"Over de inzet en het vertoonde spel ben ik dik tevreden. Verdediging en middenveld werkten goed samen en steeds werd netjes de vrije man gevonden. Helaas ging het mis als het spel naar de aanval verplaatst werd. De slagkracht  ontbrak volledig. Na de 1-0 achterstand had ik er natuurlijk nog wel vertrouwen in. We hebben de hele wedstrijd het beste van het spel gehad. Via een prachtige kopgoal van Luc, na een prima voorzet van Jeroen, kwamen we al snel weer terug. In de tweede helft hetzelfde beeld: goed voetbal, maar aanvallen zonder kracht. Afwerken op de goal zal dit seizoen weer een vast onderdeel op de training worden. Ik heb het bestuur schriftelijk al om een eigen afwerkplek voor ons team op het complex gevraagd.
Zelfvertrouwen
Gelukkig hebben we toch gekregen waar we recht op hebben. Petje af voor Frits die ons, ondanks zijn blessure, twee minuten voor tijd aan de overwinning helpt. Hij is één van de jongens die ik met veel praten meer zelfvertrouwen heb weten te geven. Leuk voor hem."

De toss
"Natuurlijk elk seizoen weer wennen: Zal ik kop of munt kiezen? Windje mee of windje tegen?". Aanvoerder Jeroen te Nuyl spreekt klare taal. "Deze scheidsrechter had veel ervaring in de jeugd opgedaan. Toen ik zei dat ik ook een scheidsrechtercursus heb gevolgd, was hij al gauw op zijn gemak gesteld. Hij heeft goed gefloten. Consequent ook. De drie gele kaarten van SDO heeft hij doorgegeven aan de KNVB.
De aanvoerder van SDO gaf me een klamme hand. Ik dacht eerst dat het angst was, maar later zag ik dat hij erg gezweet had in zijn keeperhandschoenen."