15 september
Tegenstander VSC laat het afweten

s-Graveland 5 - VSC 6  
Gelukkig komt het maar zelden voor in het amateurvoetbal dat een team het bij een wedstrijd laat afweten. Nu was s-Graveland 5 echter het slachtoffer. VSC 6 stelde een zeer onsportieve daad door niet op te komen dagen. s-Graveland-spelers en scheidsrechter stonden voor de kat zn viool op het veld. Na een kwartiertje wachten (zie foto) werd besloten om dan maar onderling een balletje te trappen. Daarbij ging het er trouwens toch nog fanatiek aan toe. Met name het team met de oranje hesjes ging flink tekeer, maar moest het toch afleggen tegen het technisch vernuft van het team zonder hesjes (10-8).
                                   

Niet Leuk
"Ik heb dit een keer eerder meegemaakt. Toen speelde ik zelf nog in de adspiranten B. Maar dit soort dingen blijven niet leuk." Semi-Playing-Elftal-Begeleider Joost te Nuyl is realistisch. "Elk nadeel heeft weer een voordeel, zeg ik altijd maar. In het onderlinge partijtje zijn veel situaties voor de goals geweest, en dat zijn nu juist de situaties waarin een hoop jongens nog veel kunnen leren. Helaas kon ik zelf nog niet meedoen, want ik heb nog teveel last van mijn schouder. Ik doe pas weer mee als ik weet dat ik een stevige schouderduw kan uitdelen of ontvangen. Ik probeer het elke dag even met Betty in de Tuin."
Elftal versterkt
"Ik heb het elftal versterkt met jong bloed" Aanvoerder Jeroen te Nuyl spreekt klare taal. "Joost en Stok zijn me toch te blessuregevoelig. Ook alle andere spelers zijn weer een jaartje ouder geworden, en dat was de eerste wedstrijd goed te merken. Met Steef en Yasmin heb ik twee jonge enthousiaste voetballers gevonden waarvan ik veel verwacht. Natuurlijk moeten we ze even de tijd geven om hun draai te vinden. Maar ook in ons onderlinge partijtje van vandaag hebben ze al aardige dingen laten zien"
Drie punten meer of minder
Joost en Jeroen konden het na de wedstrijd niet eens worden over de consequenties van het niet op komen dagen van VSC. Joost: "Volgens mij hebben we deze wedstrijd reglementair met 3-0 gewonnen. We hebben nu 2 wedstrijden gepeeld, zes punten, 5 doelpunten voor en 1 tegen." Jeroen denkt daar heel anders over: "Ik geef toe dat het in onze scheidsrechtercursus misschien niet duidelijk is behandeld, maar ik verwacht dat VSC drie punten in mindering krijgt en wij niks. De geplande wedstrijd van vandaag wordt als inhaalduel nog een keer gespeeld. We blijven dus voorlopig staan op 1 gespeeld, 3 punten 2 doelpunten voor, 1 tegen. Ik bel deze week mijn contacten bij de KNVB nog wel even om te weten hoe het naadje van de kous aan de vork van de steel zit" 


Terug in de tijd Terug naar Overzicht Verder in de tijd


 

Vijfde Dimensie, 2002-2003