22 september
Niet gewonnen maar ook niet verloren

Nederhorst 4 - ´s-Graveland 5  2-2
Na regen komt zonneschijn. Maar andersom kan ook.´s-Graveland 5 wist tegen Nederhorst in de eerste helft, met een zonnetje op het veld, een mooie 2-0 voorsprong op te bouwen. In de tweede helft, met een buitje op het veld, liet ´s-Graveland Nederhorst terugkomen tot 2-2. Algemene conclusie na afloop: ´Nou ja, we zijn nog ongeslagen´.

Te Laat
"Ik heb de hele week gedacht dat we om twee uur zouden spelen" Semi-Playing-Elftal-Begeleider Joost te Nuyl is realistisch. "Ik kan me zelf wel voor mijn kop slaan. Maar ja, wat schiet je daar mee op. Wel vreemd dat niemand me even belt als gemerkt wordt dat ik er een half uur voor de wedstrijd nog niet ben.
Van de wedstrijd kan ik weinig zeggen, want ik heb niets gezien. Als Nederhorst hetzelfde elftal als vorig jaar is, dan is het op zich geen slecht resultaat. Maar voor een analyse zal je toch echt Jeroen nog even moeten bellen."
Twee verschillende helften
"Ik heb twee verschillende helften gezien" Aanvoerder Jeroen te Nuyl spreekt klare taal. "De eerste helft werd goed gevoetbald, ondanks dat ik zelf niet in de basiself ben gestart. Roel liet zich goed horen als vervangende aanvoerder. De bal werd makkelijk rond gespeeld en de vrije man goed gevonden. Een mooi doelpunt van Steef en een leuke goal van Luc. De tweede helft viel me erg tegen we lieten ons veel te makkelijk wegzetten. De organisatie was uit het elftal. Ik ga niet zwartepieten, maar een aantal spelers kunnen erop rekenen dat ik ze deze week nog voor een persoonlijk gesprek benader. Aan de tweede goal van hen kleefde wel een buitenspelluchtje. Maar ik kon het onvoldoende goed waarnemen om de scheidsrechter goed te adviseren. Wel heb ik hem gezegd dat ik hem nou niet bepaald de consequentste scheidsrechter van de Nederlandse velden vond. Hij ging namelijk wel altijd af op het vlagsignaal van de grensrechter van Nederhorst, maar niet op die van ons. Ik heb hem geadviseerd de spelregelpagina op onze site te bezoeken. Nou ja, vooruit maar. Ik denk niet dat er veel ploegen deze competitie uit Nederhorst gaan meenemen. En... we hebben alles nog in eigen hand."

De toss
Doordat Jeroen de eerste helft als reserve begon, mocht Roel de honneurs waarnemen. Roel: "Jeroen kwam direct op mij af met de aanvoerdersband. Ik denk dat hij dat vooraf met Joost al zo bepaald had. Of Pim nog in aanmerking komt als vice-aanvoerder weet ik niet. Hij stond trouwens nu samen met Jeroen reserve."
"De toss was voor mij iets nieuws. Maar deze scheidsrechter nam rustig de tijd om me de procedure uit te leggen. De aanvoerder van Nederhorst is voor mij geen onbekende in eerdere seizoenen hebben we al heel wat duels uitgevochten. Het is een uitgekookte jongen. Maar de toss wist ik direct van hem te winnen. Volgens mij heeft dat zijn spel in de eerste helft beïnvloed."