13 oktober
Met boter en suiker...

s-Graveland 5 - Hilversum 4  7-2
Zonder maar liefst 8 vaste spelers moest s-Graveland 5 in het veld treden tegen het sterk geachte Hilversum 4. Gelukkig waren de vaste gastspelers van dit seizoen, Marco en Roel, bereid om hun vakantieplannen aan te passen om zich bij de s-Gravelanders te voegen. In wat de beste wedstrijd van dit nog jonge seizoen zou worden, werd FC Hilversum op alle fronten overklast. Met de rust stond het nog maar 2-1, in de tweede helft gingen alle remmen los; eindstand 7-2.

"Natuurlijk had ik er vandaag graag bij geweest. In gedachten was ik de hele wedstrijd bij het team." Joost te Nuyl  is realistisch. "Maar ja we hebben voor de herfstvakantie hier in Limburg een huisje geboekt, dus dan ga je. Daar komt nog bij dat ik lichamelijk nog steeds niet in staat ben om een echt balletje te trappen. Dat vreet aan me, zeker als ik dan werkloos langs de lijn sta." 
"Jeroen heeft me gisteren gebeld en me verteld van alle mensen die afgeschreven hadden. Of ik wist wat je in een dergelijke situatie kan doen. Toen heb ik hem verteld dat je als aanvoerder onder zulke omstandigheden voor het team moet kiezen, en niet voor jezelf. Kijk, FC Hilversum verwacht dat Jeroen zoals gewoonlijk in de voorhoede zou spelen. Dat  moet je dan dus niet doen. Tegen Hilversum 4 heb je een echte stoorzender nodig. Ik heb Jeroen daarom geadviseerd om zichzelf in de achterhoede op te stellen, en dat heeft succesvol uitgepakt. Wat mij betreft voor herhaling vatbaar."
Man van de Wedstrijd
"Vandaag hebben we gevoetbald zoals ik wil dat we elke week zouden voetballen.Dan maken we elk team in deze competitie met boter en suiker in." Aanvoerder Jeroen te Nuyl spreekt klare taal. "Waarom het deze week wel lukt en de andere wedstrijden niet, ik weet het niet. Aan mij ligt het in ieder geval niet. Sommige spelers zijn duidelijk gegroeid. Jasmin heeft zijn plek binnen het elftal gevonden en zich vandaag op de spitspositie met zijn drie doelpunten bewezen. Ook "nieuweling" Steef draait steeds beter. Van de oudere spelers viel me Rob Klap in positieve zin op. Voor mij was hij de man van de wedstrijd. Hij speelde zijn beste wedstrijd voor s-Graveland tot nu toe.Met als bekroning een mooi doelpunt en twee keer latje schieten. Als hij de volgende keer ook nog een beetje op tijd komt, is het helemaal in orde. Nu moest ik vlak voor de wedstrijd laten controleren of meneer al in de kleedkamer gearriveerd was" (zie foto).
"Eigenlijk heeft iedereen vandaag prima gespeeld. Hilversum heeft eigenlijk geen echte kans gekregen. Nog jammer dat we twee van die lucky-schoten als doelpunten tegen kregen. Leuke bijkomstigheid is dat we ons doelsaldo een beetje opgekrikt hebben. Volgende week zijn we vrij. Ik verwacht van iedereen dat hij zijn conditie thuis op peil houdt, voorzover hij op de dinsdag al niet komt trainen"

 

 

De toss
Jeroen: "Ik vond de aanvoerder van Hilversum bij de aftrap al niet echt overtuigen. Ik ken hem wel uit de Hilversumse zakenwereld. Hij heeft een modezaak in Hilvertshof, niet echt mijn smaak, maar dat doet er niet toe. Ik denk dat hij tegen zijn zin met de sponsor Coenen, Kantoorservice op het shirt speelt." 
"Het winnen van de toss gaf meteen een goed gevoel. Er stond niet veel wind. Toen heb ik maar voor de eerste helft de slootkant gekozen. In de tweede helft speel je dan misschien naar het eigen publiek, als dat gekomen zou zijn."
                 


Terug in de tijd Terug naar Overzicht Verder in de tijd


 

Vijfde Dimensie, 2002-2003