3 november
Moeizaam gevecht tegen de Vecht

s-Graveland 5 - de Vecht 4  3-2
Het begon al niet veelbelovend: Met slechts tien spelers in het veld moest s-Graveland 5 de wedstrijd beginnen. Aanvoerder Jeroen te Nuyl was voor deze wedstrijd genoodzaakt zijn blauwwitte tenue te ruilen voor het zwarte van de scheidsrechter. Toch kwam men juist in de fase met 10 man, met 1-0 voor. Maar allemaal makkelijk ging het niet, ook al niet met elf man. Weinig beweging, slechte passing, kansen missen,  lamlendigheid; veel positiefs was er niet over het spel te melden. Bij de rust stond het 1-1, bij het eind, ondanks een laatste offensief van de Vecht 3-2.

"Natuurlijk had ik er vandaag graag bij geweest. In gedachten was ik de hele wedstrijd bij het team." Joost te Nuyl  is realistisch. "Maar ja, mijn schoonvader wordt maar n keer vijfenzeventig. De volgende wedstrijd hoop ik er weer bij te kunnen zijn. Jeroen heeft me nog wel gebeld om te vragen of ik nog wat tips voor hem had. Het is namelijk al weer een tijdje geleden dat hij zn laatste wedstrijd gefloten heeft. Ik heb hem gerust gesteld en verteld dat hij gewoon zijn eigen ding moet doen. Inmiddels heb ik begrepen dat dat aardig gelukt is."
Flauw
"Het is flauw om jezelf de beste man van het veld te noemen maar vandaag was dat wel zo. En dat kwam niet omdat ik zo geweldig aan het fluiten was." Aanvoerder, maar vandaag gelegenheidsscheidsrechter, Jeroen te Nuyl spreekt klare taal."Van een kant mag je van geluk spreken dat je vandaag een offday hebt tegen een relatief mindere tegenstander. Maar dit moet je niet elke week gebeuren. Er zijn natuurlijk vele excuses te zoeken en te vinden. Ik weet echter niet of ik het team daarmee ga helpen. En van de dingen die misschien wel het meest opviel, was dat er zo weinig pit in de wedstrijd zat. Zelf werd ik er gewoon flauw van. Gelukkig stond mijn dochter langs de lijn met een zakje chips. Iedereen leek te genieten van een mooie herfstdag en het verder wel best te vinden."

 


Vissen
"Voor de wedstrijd heb ik iedereen nog behoorlijk proberen op te peppen. We zouden immers maar met zn tienen beginnen. Luc verzekerde mij dat hij zijn uiterste best zou gaan doen. Hij zou de keeper van de Vecht wel eens even gaan laten vissen. Nou heb ik die jongens van de Vecht erg veel zien vissen, maar dat was toch vooral om alle naast geschoten ballen uit de sloot te halen (zie foto). Nee, Ik heb liever dat Luc zijn voeten laat spreken in plaats dat hij van die grootspraak voor de wedstrijd laat horen. Verder wil ik geen namen noemen. Iedereen speelde niet best. Aan de andere kant wel goed om vast te stellen dat het team het toch lastig krijgt als ik niet opgesteld sta. Ik hoop dat meer mensen die conclusie getrokken hebben."

 

 

Standaardsituaties
Na lang denken, wil Jeroen ook nog wel n positief punt noemen, dat hij met zijn scheidsrechterbril heeft waargenomen.
"Je kan goed zien dat we tijdens de trainingen veel aandacht besteden aan de spelhervattingen. Ik vind het positief dat men dat tijdens de wedstrijd, ondanks dat het voetballend minder gaat, toch dat soort dingen blijft toepassen. Ingooien op de tweede man, terwijl de derde man al begint te lopen. Dat soort dingen. Het is toch leuk om dat in de wedstrijd terug te zien. in ieder geval hielden sommige spelers in die situaties het koppie erbij.

 

 

 

 

 

De toss
Gelegenheidsaanvoerder Roel: "Bij afwezigheid van Jeroen blijk ik toch weer de logische keuze voor de aanvoerdersband. Jammer dat er geen fotograaf bij de toss stond. Natuurlijk heb ik die gewonnen. Nu ik erover nadenk: Ik heb als aanvoerde nog geen wedstrijd verloren. Natuurlijk kan het toeval zijn, maar het geeft toch te denken...


Terug in de tijd Terug naar Overzicht Verder in de tijd


 

Vijfde Dimensie, 2002-2003