Archief    

26 januari

Eerste overwinning met īde nulī

ASVī65 3 - īs-Graveland 5   0 - 3
īs-Graveland heeft prima zaken gedaan tegen ASV 3. Niet alleen werd de eerste overwinning van 2003 behaald. Het was tevens de eerste wedstrijd van het seizoen waarin zonder een tegendoelpunt; met andere woorden īde nul werd gehoudenī. Hoewel er een dun laagje ijs op de Ankeveense sloten, hadden de blauw-witten deze week geen last van de kou. In de eerste helft werd een 0-3 voorsprong opgebouwd , die in de tweede helft niet meer in gevaar is gekomen. In de tweede helft werd erg slordig omgesprongen met de vele (kop)kansen zodat de eindstand 0-3 bleef.  

"Ik vind dat we een heel goed resultaat hebben neergezet" Semi-Playing-Elftalbegeleider Joost te Nuyl  is realistisch. "De vorige wedstrijd tegen ASV vloog alle kanten op en eindigde in 7-5 (zie archief). Wat dat betreft ging het vandaag allemaal wat meer beheerster. Zelf heb ik lekker gevlagd en gevoetbald. Ja, ook ik heb een prachtige kopkans gemist. Maar ja, je kunt niet alles hebben. Voor mij weer aanleiding om bij de training weer wat meer op dit onderdeel te oefenen. Deze week belde Roel me op om te vragen of ik ervoor kon zorgen of hij voortaan de eerste man is voor het nemen van de penalty's. Ik heb gezegd dat ik het met Jeroen op zou nemen, maar ben dat uiteindelijk vergeten."

Penaltykwestie
"De aanvoerder bepaalt nog altijd in het veld wie er een penalty mag nemen." Aanvoerder Jeroen te Nuyl spreekt klare taal. "Ik ben van de week eerst door Roel gebeld en daarna twee keer door zīn vrouw, maar ik laat niets los. En vandaag, bij het inlopen voor de wedstrijd, sprak hij me weer op de penaltykwestie aan. Ik heb hem duidelijk gemaakt dat ik geen vaste man meer ga aanwijzen dit seizoen. Ik kijk eerst wie er lekker in de wedstrijd zit, wie mij een kerstkaart gestuurd heeft en dan pas wie er eventueel aan de beurt is. Daar moet iedereen het maar mee doen voor de rest van dit seizoen. Het kan ook zo zijn dat ik gewoon mezelf aanwijs voor het nemen van de penalty's. Maar dan moet ik dus wel vinden dat ik lekker in de wedstrijd zit. Het kan dus ook betekenen dat Rob nog een tweede kans krijgt, waarom niet? Ja, of Roel dat zou ook kunnen." 
Sluitpost
"We hebben vandaag best redelijk gespeeld. Ik ben vooral blij dat we eens een keer geen doelpunt tegen hebben gekregen. Kijk, als ik zelf voorin sta kan ik vaak maar beperkt invloed uitoefenen op de organisatie van de verdediging. Sommige dingen zijn daar best wel eens voor verbetering vatbaar. Waar ik echter achter altijd tevreden over ben, is onze sluitpost. Ook vandaag staat Michiel weer grandioos te keepen, en voorkomt hij er een paar īzekere doelpuntenī. Grote klasse! Ook hij was er op gebrand weer eens een keer de nul te houden. Wat mij betreft gaan we dat vaker doen."
"Na deze overwinning kunnen we weer omhoog kijken. Laten we gewoon geconcentreerd blijven voetballen. Ik verwacht dat de concurrentie nog wel fouten gaat maken. De komende weken wordt het trouwens volgens mij en Joost afgelast. Eerst vanwege hevige sneeuwval en daarna vanwege de strenge vorst. Ik hoop iedereen op de ijsclub in het Ankeveense te zien."

 

 

 

De Toss

Jeroen: "Veel van de mensen bij ASV ken ik van gezicht van de Ankeveense ijsclub. Zo ook deze scheidsrechter. Gek om hem nu zonder schaatsmuts op te zien."
" Bij dit veld maakt het echt niet uit welke helft je kiest. In beide gevallen speel je namelijk naar de huizen toe. Heb ik de toss gewonnen of verloren? Goeie vraag, ik zou het niet eens meer weten"


Terug in de tijd Terug naar Overzicht Verder in de tijd


 

Đ Vijfde Dimensie, 2002-2003