Archief    

16 februari

"Voetbal is ook een wintersport"

VSC 6 - ´s-Graveland 5  afgelast
Afgelopen vrijdag had de KNVB het wedstrijdprogramma voor alle districten al afgelast. De nachtvorst heeft de velden slecht bespeelbaar gemaakt. Op sportpark Berenstein was het daarom stil vandaag. Om twaalf uur waren er toch twee personen op het trainingsveld van ´s-Graveland te zien.

"Normaal gesproken had ik vandaag met vrouw en kinderen rond de kachel doorgebracht." Aanvoerder Jeroen te Nuyl spreekt klare taal. "Ik had vandaag het hele team een vrije dag gegeven en gezegd dat ik iedereen dinsdag weer op de training verwacht. Die boodschap had echter Rob klap niet bereikt. Die kwam gisterenavond namelijk pas terug van de wintersport. Vanochtend belde hij me op om te vragen hoe laat we gingen trainen. Toen ik zei dat ik de andere jongens een vrije dag had gegeven, heeft hij me verzocht of we dan met z´n tweeën een training zouden kunnen afwerken, ook omdat hij me nog onder vier ogen wilde spreken. Ik kon het niet over mijn hart verkrijgen om hem teleur te stellen, dus om twaalf uur stonden we met zijn tweetjes bibberend bij ´s-Graveland. ´Voetbal is ook een wintersport´ zei Rob. Daar zit wat in. 
In mijn theorieboeken  had ik wat trainingsvormen opgezocht voor twee spelers. Als eerste zijn we begonnen met een partijtje één tegen één. Uit gewoonte heb ik daarbij ook de oranje hesjes gebruikt. Achteraf realiseer ik me dat dat helemaal niet nodig was geweest. Met het partijtje zijn we trouwens al snel gestopt. Er was weinig aan, want Rob bleef de hele tijd voor zijn pyloon hangen. Als excuus voerde hij aan nog stijve spieren te hebben van het skiën en rodelen dat hij de afgelopen week gedaan had. Toen hebben we nog wat geoefend op ingooien, koppen en de bal op de borst stoppen. Ook hebben we elkaar wat voetbaltruukies proberen te leren. Rob kwam daarbij natuurlijk weer met zijn bekende opwippertje via de hak (zie foto). Ik heb hem wat nieuwe dingen laten zien. Ter afsluiting wilde Rob per se latje schieten. ´Wie de lat raakt mag gaan douchen´, riep hij daarbij vrolijk. Na drie keer schieten had ik het voor elkaar en ben ik me om gaan kleden en naar huis gegaan. Vanuit mijn auto zag ik hem toen nog bezig. Je kan veel van Rob zeggen, maar niet dat hij geen doorzettingsvermogen heeft. Ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat het hem en zijn broer goed zal gaan in de nieuwe villa die de gebroeders met het familiebedrijf betrekken. Waarschijnlijk spreek ik  namens het hele team als ik ze op de nieuwe plek weer enorm veel succes toewens. En wat Rob me onder vier ogen wilde vertellen? Ik zal het nog wel een keer horen denk ik." 

 

 


Terug in de tijd Terug naar Overzicht Verder in de tijd


 

© Vijfde Dimensie, 2002-2003