Archief    

9 maart

Hilversum afgetroefd in pittig duel

FC Hilversum 4 - s-Graveland 5 1 - 4

Voor veel spelers van s-Graveland 5 blijft het een apart gevoel om de Crailose Vallei in rijden. Hoewel de club al enige seizoenen is opgeheven, blijft het Actif-bloed door de aderen stromen. Vandaar dat een wedstrijd tegen FC Hilversum ook altijd een wedstrijd op zich is. In het verleden was een overwinning tegen deze groen-witten een zeldzaamheid. Dit seizoen zijn ze echter twee keer op overtuigende wijze aan de kant gezet. En wat misschien nog wel belangrijker is, s-Graveland 5 houdt aansluiting bij de koplopers. 

"Natuurlijk was ik ook extra gespannen voor deze wedstrijd. " Semi-Playing-Elftalbegeleider Joost te Nuyl  is realistisch. "De eerste helft heb ik het vanaf de zijkant al vlaggend aangekeken.   In de tweede helft heb ik gelukkig in het veld mijn steentje bij kunnen dragen. Op dat moment was het een kwestie van consolideren. Van mij hoefde Jeroen er in de tweede helft ook niet zo nodig uit, maar ik denk dat hij op dat moment gekozen heeft wat het beste voor het team was. Na het laatste fluitsignaal ben ik naar de kantine gerend om een blaadje bier te halen. Helaas was op dat moment juist de tap kapot. Toen heb ik maar twee grote flessen Fanta meegenomen om in de kleedkamer de overwinning te vieren. Dat ging er ook best in bij de jongens en ik heb er twee leuke kleurplaten aan overgehouden."

.Contract
"Vandaag hebben we laten zien dat we nog niet afgeschreven kunnen worden voor het kampioenschap." Aanvoerder Jeroen te Nuyl spreekt klare taal. "De eerste twintig minuten hebben we het even lastig gehad. Maar toen ik eenmaal iedereen duidelijk gemaakt wat hun rol was ging het een stuk beter. De vorige wedstrijd hadden we het aanmerkelijk makkelijker tegen deze jongens (archiefNatuurlijk was het ook belangrijk dat Erik vandaag weer, bijna ouderwets, de weg naar het vijandelijke goal wist te vinden. Wat veel mensen niet weten is dat ik hem voor de rest van het seizoen nog eens extra geprikkeld heb middels een apart contract dat we na de wedstrijd hebben ondertekend (zie foto). Voor elk doelpunt dat hij meer dan ik maak, betaal ik hem een bepaald bedrag uit. Nee, ik ik heb hem nog niet gezegd om welk bedrag het gaat, dat laat ik een beetje afhangen van de hoeveelheid doelpunten die hij nog maakt. Erik beseft dat hij een risico neemt want meestal begin ik zelf in de tweede seizoenshelft pas op stoom te komen.
Spierverslappers
"Jammer dat Luc er deze wedstrijd niet bij was. Hij is van de week door zijn rug gegaan. Heel vervelend voor hem, maar hij verwachtte dat hij vandaag gewoon zou mee kunnen spelen als hij wat spierverslappers zou slikken. Zijn vriendin belde me vanochtend echter om te zeggen dat Luc een te grote hoeveelheid van het middel had ingenomen. Waarschijnlijk had hij zijn eigen hoeveelheid spieren overschat, of de bijsluiter niet goed gelezen. Hij heeft de rest van de dag over een stoel gehangen. Hopelijk is hij er de volgende keer weer bij. Dat geldt natuurlijk ook voor Ronald die het even wat rustiger aan moet doen."
Spelersvrouw van het jaar
"Bij dit soort wedstrijden zou het aardig zijn als we wat meer publiek langs de lijn zouden hebben. Ook vandaag was er weer genoeg te beleven op het veld. Gelukkig was supporter van het jaar, Mitchel, er samen met Bram. En niet te vergeten Julia en Stijn. Peter vroeg me vorige week of ik een spelersvrouw van het seizoen ga kiezen. Toen ik zei dat ik dat wel een goed idee vond, tipte hij Julia voor die titel. Ik heb hem toen gezegd dat ik haar dan wel graag langs de lijn wil zien. Dat heeft gewerkt. Ik merk dat Julia een positieve invloed heeft. Niet alleen op Peter maar ook op sommige andere jongens in het team. Prima, ik hoop dat de andere spelers en spelersvrouwen daar een voorbeeld aan nemen."

De Toss

Jeroen: "De aanvoerder van FC Hilversum heeft lange tijd in het eerste elftal gespeeld. Een hele goeie voetballer maar soms wat ruw. Dat merkte ik al toen we elkaar een hand gaven. Ik dacht even dat ik hem in een bankschroef had gestopt. Op dat moment liet ik dat natuurlijk niet merken. Roel heeft hem trouwens aardig uit de wedstrijd gespeeld."
"De toss heb ik gewonnen. Een tijd terug hebben Stok, Pim en Fred me verteld dat ik bij sterke wind, altijd de eerste helft wind-tegen moet kiezen. Aan dat advies heb ik me vandaag gehouden. Niet zonder resultaat, Ik ga vaker naar die jongens luisteren."

 


Terug in de tijd Terug naar Overzicht Verder in de tijd


 

Vijfde Dimensie, 2002-2003