Archief    

30 maart

HSV maatje te klein voor ´s-Graveland

´s-Graveland 5 - HSV´69 3   8 - 3

In een lekker zondagochtendzonnetje heeft ´s-Graveland 5 het zichzelf niet echt lastig gemaakt. Tegen de een-na-laatste HSV werd in de eerste helft voortvarend begonnen. Soepel tikkend werd een aardige voorsprong opgebouwd, en was langs de lijn de roep om dubbele cijfers al hoorbaar. De tweede helft werd echter veel te gemakkelijk begonnen door de blauw-witten. HSV kon de 5-1 ruststand zelfs nog ombuigen naar 5-3, en begon zowaar in meer te geloven. Gelukkig herpakte ´s-Graveland zich en maakte het af op 8-3.  

"Nee het liep niet echt lekker toen ik er in de tweede helft in kwam." Semi-Playing-Elftalbegeleider Joost te Nuyl  is realistisch. "Ik heb in het hokje gewaarschuwd dat we de tweede helft niet moesten inzakken. En wat gebeurt er? Iedereen denkt dat we het wel even gemakkelijk uitvoetballen. Maar zo zit het natuurlijk niet. We moeten het koppie er wel blijven houden. Door de laconieke houding krijg je ook nog een keer een penalty tegen die je in mijn ogen niet krijgt als je duidelijk laat zien dat je alles uit de kast haalt. Nou ja, ik heb uiteindelijk toch wel lekker gevoetbald. We hebben het in ieder geval beter gedaan dan in de heenwedstrijd (zie archief). Wat dat betreft zijn we denk ik echte mooi-weer-voetballers. Als elftalbegeleider wil ik natuurlijk weer de gastspelers van harte bedanken. Roel en Marco grote klasse. We zullen aan jullie denken, mochten we als kampioen gehuldigd worden. De komende weken gaat mijn energie vooral zitten in de voorbereiding van het traditionele elftaluitje. Vooralsnog richt ik mijn pijlen op de provincie Zeeland. Maar wie weet komt er wel extra financiële ruimte als we kampioen worden. In dat geval gaan mijn gedachten meer uit naar Nieuw-Zeeland."

Wat in Cannes kan
"Wat in Cannes kan, kan in Cannes alleen" Aanvoerder Jeroen te Nuyl spreekt klare taal. "Het was een lekker weekje, en ik heb er uitstekende zaken gedaan. Heel de mediawereld lag aan mijn voeten. Dit jaar heb ik me niet in het uitgaansleven gestort. Behalve dat het nogal prijzig is geworden staat er qua voetbal te veel op het spel. Het gaat in het slot van de competitie om de details. Vandaag heb ik lekker gevoetbald, en gelukkig ook weer m´n doelpuntje meegepikt. Volgens een aantal jongens was mijn goal een eigen doelpunt van HSV. Maar op de foto kan je duidelijk zien dat de betrokken speler de bal pas achter de lijn geraakt kan hebben. Dus die tel ik gewoon bij mezelf. Prima dat doelpunten zo goed vastgelegd worden door onze nieuwe actiefotograaf Werner. Die jongen heeft talent."
"Erik, vandaag weer goed voor vijf doelpunten, is ook niet verkeerd bezig natuurlijk. Verder ben ik erg blij dat er twee jongens gescoord hebben die dat erg nodig hadden. Rob Klap lijkt er de laatst weken een beetje doorheen te zitten. Ik heb het idee dat hij vermoeider van de skivakantie is teruggekomen dan dat hij er naar toe is gegaan. Hij zwikte de tweede helft daardoor denk ik ook op een onduidelijke manier door zijn enkel. Fijn dat hij vandaag toch een doelpuntje meepakt. Ik verwacht dat dat hem het zetje geeft wat hij de laatst wedstrijden nodig heeft. En voor Luc was het vandaag natuurlijk helemaal feest. Toen hij me voor de wedstrijd vertelde dat hij vandaag zonder spierverslappers wilde spelen, heb ik gezegd dat ik eerst het inschieten even wilde zien. Het ging me daarbij toch wat te houterig (zie foto) toe. Vandaar dat hij uiteindelijk toch nog een half tabletje genomen heeft. En niet zonder resultaat, dacht ik. Die kopbal van hem zat er prachtig in. Uit voorzorg heb ik hem de tweede helft aan de kant gehouden. Volgende week kan hij wel eens een belangrijke rol gaan spelen in de wedstrijd tegen VSC."

Programma´s
Jeroen te Nuyl: "De spanning binnen het team begint nu voelbaar te worden. Veel jongens zijn nog nooit zo dicht bij een kampioenschap geweest. Ik denk dat het mijn taak is om de rust binnen het team te brengen. Daarvoor zal ik vooral de nodige humor gaan gebruiken. Maar laten we de zaken eens even op een rijtje zetten. Wij hebben vier verliespunten meer dan Batavia, maar kunnen er daar drie vanaf halen in het rechtstreekse duel. Dat betekent dat Batavia geen punt meer mag verspelen. Ik heb onze programma´s eens met elkaar vergeleken: Wij moeten nog tegen VSC, Sporting, twee keer tegen ´t Gooi en tegen Batavia. Zij moeten na vandaag nog tegen Nederhorst, SDO, ´t Gooi en tegen ons. Wie het weet mag het zeggen, maar ik kan iedereen verzekeren dat wij er alles aan zullen gaan doen om alle resterende wedstrijden te winnen. En als aanvoerder ga ik voorop in de strijd."

De Toss

Jeroen: "Het is weer even wennen in Nederland. In Cannes heb ik alleen maar Frans gesproken, vandaar dat ik de scheidrechter niet in een keer begreep. Achteraf blijk ik Kop en Munt door elkaar gehaald te hebben, en daardoor de toss te hebben verloren. Nou ja, er kunnen ergere dingen gebeuren."


Terug in de tijd Terug naar Overzicht Verder in de tijd


 

© Vijfde Dimensie, 2002-2003