Archief

1 december
Ouderwetse overwinning op ouderwets veld

HSV´69 3 - ´s-Graveland 5  1 - 4
De inhaalwedstrijd tegen HSV heeft ´s-Graveland 5 weer op het juiste spoor gekregen. In het ouderwetse de Hoef werd het op het ouderwetse veld onder ouderwetse omstandigheden (regen en wind) een makkelijke overwinning voor de blauwwitten. Met de wind tegen werd het in de eerste helft dankzij een onvervalste hattrick van Luc te Nuyl 0-3. In de tweede helft nam ´s-Graveland wat gas terug en liet HSV nog even komen. De eindstand werd tenslotte 1-4.

"In deze wedstrijd was het zaak om de aansluiting bij de top te behouden" Semi-Playing-Elftalbegeleider Joost te Nuyl  is realistisch. "Mooi voetbal is dan bijzaak. Veel jongens lieten zich afleiden door de ligging van het veld, maar ik heb ze duidelijk gemaakt dat we hier gewoon voor drie punten waren gekomen. Gelukkig heeft iedereen het koppie erbij kunnen houden. Zelf heb ik de eerste helft lekker gevlagd en de tweede helft lekker gevoetbald. Natuurlijk merkte je ook dat de wedstrijd een beetje in het teken van het nieuws over Walter stond. Toen Jeroen zei dat hij deze week bij Walter is langs geweest werd het even stil in het hokje. Jeroen vertelde van de dubbele beenbreuk, het gips,  en dat Walter er hard over denkt niet meer in het amateurvoetbal terug te keren. Veel jongens hebben de emoties vertaald door er in de wedstrijd een schepje bovenop te doen. Klasse! Zelf zal ik Walter nog benaderen als hij wat verder in het revalidatieproces zit. Goede verdedigers en reservekeepers zijn immers dun gezaaid."
Frankrijk
"Natuurlijk heb ik vorige week in Frankrijk met de vuist op tafel geslagen." Aanvoerder Jeroen te Nuyl spreekt klare taal."We hebben namelijk veel getoept in het Franse huis van Luc. Daarbij heb ik het met mijn broers ook wel over ons elftal gehad. We hebben elkaar eerlijk de waarheid gezegd en geen blad voor mond genomen. Ik heb gezegd dat ik vond dat Luc meer doelpunten moest maken en Joost was dat met me eens. Joost en Luc hebben onder andere gezegd dat zij mij een goede aanvoerder vonden. Dat kon ik alleen maar met ze eens zijn."
Aansluiting
"Vandaag moesten we de aansluiting met de top zien te behouden. Hollandse jongen bij Hollands veldNormaal gesproken mag dat tegen de hekkensluiter geen probleem zijn. Maar met de negatieve reeks wedstrijden in het achterhoofd was ik er niet helemaal gerust op. Gelukkig bleek al gauw dat we het vandaag niet echt moeilijk zouden krijgen. Dat mijn broer de eerste helft drie keer scoorde vind ik leuk. Maar wat mij betreft waren de doelpunten eerlijk over de voorhoede verdeeld geweest. Er had in de eerste helft trouwens nog wel wat meer gescoord mogen worden. Met name vanuit de tweede lijn verwacht ik van sommige jongens toch wel wat meer. Je kan zien dat Rob Klap niet meer gewend is om onder deze weersomstandigheden te voetballen. Kennelijk regent en waait het in de zaal een stuk minder. De tweede helft hadden we allemaal geloof ik een beetje koud. Maar goed we staan derde, en hebben alles nog in eigen hand. Ik geloof nog in dit elftal, en volgens mij is dat ook wederzijds dacht ik. O ja, natuurlijk Mark en Pim nog even bedanken voor het gastoptreden. Prima jongens, wat mij betreft voor herhaling vatbaar"
Thee
"Volgens mij hebben in de rust ze wat in mijn thee gedaan" Spits Luc te Nuyl kan het nog moeilijk geloven. "Na die drie doelpunten in de eerste helft voelde ik me natuurlijk kiplekker. Ik was vast van plan om er in de tweede helft nog drie bij te maken. Maar na een paar slokjes thee tijdens de rust in het hokje voelde ik me al een beetje doezelig worden (zie foto, red.). Het kan bijna niet anders of ik ben geflikt. Of ik de dader bij HSV moet zoeken of in mijn eigen elftal, daar ben ik nog niet achter. In ieder geval heb ik in de tweede helft geen pepernoot meer geraakt. Wat me wel opviel was dat Peter Krumpelman in de tweede helft extra zijn best ging lopen doen. Het kan natuurlijk zijn dat er bij hem wat anders in zijn thee zat, maar anders doet hij nooit zo. Nog opvallender dan zijn doelpunt, dat maar een intikkertje was, vond ik zijn sprong- en kopkracht. Het scheelde niet veel of hij had een prachtige kopgoal gemaakt. In het veld kreeg hij complimentjes van eigens spelers en de tegenstander. Sommigen noemden hem zelfs ´Kangoeroe Krumpel´. Nou ja, hoe het ook zij, ik neem volgende week geen thee meer in de rust."

De toss
Jeroen: "Als we geen KNVB-scheidsrechter hebben, laat ik altijd even weten dat ik de officiële scheidsrechtercursus heb gevolgd. Zo ook deze keer. Op die manier heb ik het idee dat ik toch wat meer invloed uit kan oefenen op de arbitrale dwalingen. De aanvoerder van HSV was best aardig, maar we hebben niet lang staan praten. Met de harde wind gooit een scheidsrechter de munt meestal iets minder hoog op. Daar moet je als aanvoerder rekening mee houden. Ook daardoor heb ik vandaag de toss weer weten te winnen."