Archief

8 december

´s-Graveland laat zich door SDO niet verrassen in de kou

´s-Graveland 5 - SDO 5  6 - 4
De tweede wedstrijd tegen SDO dit seizoen, werd voor de tweede keer winnend afgesloten. Met veel inzet, en dit keer het goed benutten van de kansen, heeft ´s-Graveland daardoor de aansluiting met de top weten te behouden. Spannend was het wel: 3-2 bij de rust, 1 minuut in de tweede helft 3-3, 5-3, 5-4 en uiteindelijk 6-4. Hoewel de gevoelstemperatuur onder het vriespunt lag bezorgde de overwinning spelers en (betalende) toeschouwers een warm gevoel.

"Zes punten tegen dit SDO is natuurlijk helemaal geen slecht resultaat" Semi-Playing-Elftalbegeleider Joost te Nuyl  is realistisch. "Volgens mij lopen er een paar oud-eerste spelers bij SDO dus dat is altijd gevaarlijk. Vorige week hebben die jongens bij FC Hilversum gelijkgespeeld. Gelukkig hebben we het koppie erbij gehouden. Het was best koud langs de lijn. Maar de mooie doelpunten vergoedden een hoop. Ik had van tevoren bij Jeroen aangegeven dat ik de hele wedstrijd wilde vlaggen. Enerzijds om mijn actieve spelregelkennis op peil te houden, anderzijds wil ik geen risico lopen in verband met de komende vorstperiode. Inderdaad ik heb de ijzers al uit het vet gehaald en zelf geslepen. Schaatsen is, naast voetbal, mijn lust en mijn leven. Veel mensen willen niet over één nacht ijs gaan, nou, ik doe niets liever. Dus ik verwacht de hele volgende week op het ijs te staan. De rotte merentocht en de honderd van Ammerzolen zijn de tochten waar ik halsreikend naar uitkijk. Maar goed, misschien was dit wel de laatste wedstrijd voor de winterstop, en dan denk ik dat we deze seizoenshelft netjes hebben afgesloten. Ik ga mijn conditie in de winter met schaatsen op peil houden zodat ik na de winterstop weer wat meer wedstrijdjes kan voetballen. Jeroen heeft aangegeven dat hij in de wedstrijden waarin het erop aankomt, op mijn ervaring als speler en begeleider wil kunnen rekenen. Ik heb gezegd: At your service"
Een onzuivere hattrick
"Met drie doelpunten heb ik willen laten zien dat ik nog steeds serieus genomen moet worden als aanvaller." Aanvoerder Jeroen te Nuyl spreekt klare taal. "Ik was vandaag extra geprikkeld door een voorval op de pakjesavond van de familie te Nuyl. De sint wist mij in een gedicht te vertellen dat ik dit seizoen nog geen doelpunt had weten te scoren, terwijl ik mezelf altijd als rechtsbuiten opstel. Toen ik dat voor de hele familie voorlas, kon ik wel door de grond zakken. Er knapte iets in me. Als ik degene achterhaal die dat gedicht in elkaar gedraaid heeft dan is ie nog niet klaar met me. Maar goed, het heeft wel tot gevolg gehad dat ik vandaag op scherp stond. Ik heb mijn voeten laten spreken. Drie doelpunten in één wedstrijd wordt wel eens onterecht een hattrick genoemd. Op de scheidsrechterscursus die Joost en ik gevolgd hebben, werd echter duidelijk aangegeven dat het daarbij om drie doelpunt in één en dezelfde helft moet gaan. Bij drie doelpunten in één wedstrijd spreekt men wel van een onzuivere hattrick."
"Het was vandaag behoorlijk koud, maar daar heb ik persoonlijk weinig last van gehad. De meeste jongens trouwens niet. Gewoon korte broek, niks onder het shirtje, en voetballen maar. Er was echter één uitzondering. Peter Krumpelman maakte gebruik van wat hij ´een thermische panty´ noemde. Volgens hem was het een nieuwe revolutionaire uitvinding uit de schaatssport. Ik had er nog nooit van gehoord. Ook Joost, die toch verdomd veel van schaatsen weet, had nog nooit zoiets gezien. Volgens Joost was het trouwens gewoon een zwartepieten maillot. Het maakte Peter niet uit dat hij er enigszins raar bij liep in het veld. Volgens hem had ie het lekker warm en kon hij de fabrikant, waarvoor hij de panty in deze wedstrijd uitprobeerde, terugmelden dat het ding uitstekend voldeed. Wat mij betreft blijft het bij een eenmalig experiment"
"O ja, natuurlijk nog even de invallers bedanken. Nico Beemsterboer speelde alsof hij nog altijd wekelijks met ons meedoet, prima wedstrijd. Ook Pim Reijn is voor mij een waardevolle losse vaste kracht aan het worden. Klasse jongens."

De toss
Jeroen: "Een beetje vreemd vond ik het wel; In de heenwedstrijd was de keeper nog aanvoerder bij SDO. Deze wedstrijd ineens de laatste man. Ik heb er verder maar niks over gezegd, maar het komt mij bijzonder vreemd voor dat je als team van aanvoerder gaat wisselen, en dat nog wel tijdens het seizoen. De toss heb ik natuurlijk weer gewonnen. Eerste helft wind en zon tegen kiezen is dan een logische stap. Het heeft goed uitgepakt, al zeg ik het zelf."