Archief    

24 november
t Gooi krijgt ze niet alle elf op een rijtje

t Gooi 5  - s-Graveland 5  Uitgesteld 
Deze week niet genoeg mensen, vorige week niet gespeeld, de week ervoor met tien man tegen Batavia verliezen. Het lijkt erop dat t Gooi 5 de handdoek in de ring moet gooien. Wat een wedstrijd tussen twee teams met kampioensaspiraties had moeten worden, werd helemaal niks. s-Graveland 5 had juist zelf alles in het werk moeten stellen om elf man in het veld te krijgen, toen vrijdagavond de aanvoerder van t Gooi liet weten dat hij het niet zou redden. 

"Dat zag ik vorige week al aankomen. Maar dat laat je op zon moment niet merken." Aanvoerder Jeroen te Nuyl spreekt klare taal. "Ik ben deze week met Joost en Luc met een gerust hart naar Frankrijk gegaan. Gezien de voorgeschiedenis wist ik dat t Gooi het heel moeilijk zou krijgen om een elftal op de been te krijgen. Misschien is het voor ons team wel goed dat we een weekje rust gekregen hebben. We waren namelijk nou niet bepaald aan een goede reeks bezig. Op deze manier pakken alle geblesseerden ook weer een weekje rust. Prima zo toch eigenlijk? Ik wil toch Rob nog even bedanken voor het regelen van mogelijke invallers. Opnieuw laat hij merken over een groot improvisatietalent te beschikken. Misschien dat ik hiervoor wel een reservebeurtje van hem over het hoofd zie"
Officile regels
In Frankrijk hebben Joost en ik elkaar, na de looptrainingen, natuurlijk weer overhoord uit het materiaal van onze scheidsrechtercursus. Gezien het feit dat het bij ons eigen team ook wel eens twijfelachtig is of we de elf poppen halen, hebben we daarbij extra aandacht besteed aan het aantal spelers. Misschien is het wel leuk als ik hier nog eens toelicht hoe, qua spelregels, deze vork aan de steel zit. Daarbij maak ik gebruik van ons eigen KNVB- cursusmateriaal. Op de cursus was een oud eerste elftal van Altius aanwezig om alles zo echt mogelijk te laten lijken. Zo hebben wij het geleerd:"
 Een team mag op het veld uit maximaal 11 spelers bestaan en moet minimaal acht spelers in het veld hebben. Een van de spelers moet als doelverdediger optreden en als zodanig herkenbaar zijn (zie foto). Oud eerste Altius op onze scheidsrechtercursusZijn er minder dan zeven spelers in het veld, dan wordt de wedstrijd gestaakt. Het elftal met het kleinste aantal spelers krijgt drie winstpunten in mindering en een flinke boete. Verder moet de wedstrijd worden overgespeeld.Tijdens een officile wedstrijd mogen drie wisselspelers, inclusief de doelverdediger, worden ingezet. Wisselspelers mogen niet zomaar het veld betreden. Dat mag pas als de te vervangen speler het veld heeft verlaten en de scheidsrechter de wisselspeler een teken heeft gegeven dat hij het speelveld mag opkomen. De wissel vindt plaats als het spel stil ligt en gebeurt ter hoogte van de middellijn. Betreedt de wisselspeler het veld zonder toestemming, dan moet de scheidsrechter hem een waarschuwing geven. Gebeurde dat betreden tijdens het spel , dan moet de scheidsrechter affluiten en na de waarschuwing gegeven te hebben, het spel hervatten met een indirecte vrije schop op de plaats waar de bal was toen werd afgefloten. Dit geldt ook voor een speler die na het beginsignaal zijn team completeert. Een wisselspeler die zonder toestemming van de scheidsrechter het veld betreedt, als 12e speler van zijn team, ontvangt eveneens een waarschuwing, of wordt weggestuurd. Indien het spel hiervoor is onderbroken, wordt hervat met een scheidsrechtersbal op de plaats waar de bal zich bevond toen het spel werd onderbroken.
Pupillenvoetbal
"Waar een scheidsrechter niet allemaal aan moet denken. Maar voor Joost en mijzelf is dit natuurlijk allemaal gesneden koek. O ja, bovenstaande is niet meer helemaal actueel. Sinds dit seizoen zijn de regels van het pupillenvoetbal in onze afdeling hier van toepassing. Dat wil zeggen dat per wedstrijd maximaal 5 invallers, inclusief de doelverdediger, zijn toegestaan. En een gewisselde speler mag weer in het veld terugkomen." 


Terug in de tijd Terug naar Overzicht Verder in de tijd


 

Vijfde Dimensie, 2002-2003