Archief

27 april

´s-Graveland neemt grootste hobbel naar kampioenschap

´Batavia´90 6  -  s-Graveland 5   2 - 5

Deze zondag was de zondag van de waarheid. Koploper Batavia had bij winst tegen ´s-Graveland 5 de kampioensval klaar kunnen gaan leggen. Ook ´s-Graveland moest winnen wilde het dit seizoen kampioen kunnen worden. Eigenlijk is de wedstrijd maar tien minuten een wedstrijd geweest, want daarna stond ´s-Graveland al met  0-2 voor. Batavia had geen antwoord op de sterke verdediging en scherpe uitvallen van de tegenstander. De russtand bedroeg 0-4. De tweede helft drong Batavia nog wel aan, maar hield ´s-Graveland vrij gemakkelijk stand. eindstand 2-5.

"Dit hebben we overtuigend gewonnen." Semi-Playing-Elftalbegeleider Joost te Nuyl  is realistisch." Vanaf de kant was het met name de eerste helft ook een erg leuk kijkspel. Ik heb daarom ook met plezier staan vlaggen. Het scheelde ook dat de scheidsrechter de wedstrijd goed aanvoelde. Hij was van dezelfde lichting van de scheidsrechtercursus die Jeroen en ik bij de KNVB gevolgd hebben. Dat verklaart voor mij een hoop. Ons is geleerd om in de geest van de wedstrijd te fluiten: Laten lopen waar het kan en ingrijpen waar het moet. In de tweede helft ben ik in het veld gekomen en heb geprobeerd de wedstrijd te neutraliseren. In mijn ogen lieten we Batavia op dat moment namelijk te veel komen. Voor mijn gevoel heb ik de hele rechterflank van de tegenstander lam gelegd. Verschillende jongens hebben dat later ook tegen mij bevestigd. Hoewel we de heenwedstrijd tegen Batavia terecht verloren hebben (zie archief), vind ik dat we over het hele seizoen duidelijk de betere ploeg zijn geweest."
"De laatste twee wedstrijden tegen ´t Gooi moeten we gewoon professioneel uitvoetballen. Aanstaande donderdag is Bettie jarig, dus iedereen kan na de wedstrijd gezellig bij ons een pilsie komen drinken."
Best een beetje trots
"De eerste helft hebben we bij vlagen uitstekend gevoetbald. Met name de opbouw van de aanvallen zag er prima uit. Met Erik, Luc en Jurriaan hadden we de beste voorhoede van het seizoen. De mooiste goal vond ik die van Luc in de eerste helft (zie foto). Te meer omdat hij me voor de wedstrijd al had voorspeld dat hij vandaag met het hoofd zou scoren. Op zo´n moment voelde ik me als elftalbegeleider, teamgenoot en oudere broer best een beetje trots. Dat mag iedereen gerust weten. De tweede helft was een formaliteit, en gelukkig hebben we ons koppie erbij gehouden."

Tegenvallers
"Voor de wedstrijd heb ik nog even een gebedje tot de voetbalgoden gedaan." Aanvoerder Jeroen te Nuyl spreekt klare taal. "Achteraf was dat misschien geeneens nodig geweest. Deze week kreeg ik een aantal behoorlijke tegenvallers om de oren. Rob Klap had ineens een enorme terugslag met zijn knieblessure, waardoor ik zeker wist dat hij vandaag er niet zou zijn. Stok belde me op dat hij niet zou kunnen, Fred geblesseerd, en Peter Krumpelman moet mee met een uitstapje van zijn werk vanwege het vijfentwintig jarig bestaan van de zaak. Na overleg met Linda en een paar slapeloze nachten heb ik uiteindelijk een aantal gastspelers aangezocht. En ik moet zeggen dat die keuze niet verkeerd is uitgepakt. Gijsbert, Marco, Jurriaan en Mark hebben prima gespeeld. Bedankt jongens!"
Kruit verschoten
"Over de wedstrijd kan ik kort zijn. Prima gevoetbald. Ik zag dat het de eerste helft lekker liep. Daarop heb ik in de rust besloten om mijzelf in het belang van het team te sparen voor de laatste twee belangrijke wedstrijden. In de tweede helft heb ik met Luc gewisseld. Die had zijn kruit in de eerste helft verschoten. Dat heb ik hem na de wedstrijd ook eerlijk gezegd. Wij hebben zo´n sterke band dat we makkelijk kritiek op elkaar kunnen uiten. Luc heeft me ook duidelijk laten blijken dat hij blij was met mijn beslissing (zie foto). Wat mij betreft staat hij tegen ´t Gooi in de basis. Jammer genoeg heb ik vandaag geen doelpunt gemaakt. Erik twee erbij, Jurriaan twee en Luc één. Waarschijnlijk heeft Erik nu de beste kaarten voor het topscoorderschap, maar ik verwacht ook nog wel vuurwerk van Luc. Het blijft een echte te Nuyl. Daar moet je altijd rekening mee blijven houden."
Publiek en Pannenkoek
"Vandaag kon de ware supporter van ´s-Graveland laten zien dat ie mee wilde doen voor de titel ´supporter van het seizoen´. Als je ´s Ochtends om tien uur in Lelystad aanwezig bent om je team te steunen dan is dat voor mij een teken dat je een echte fan bent. Grappig om te zien dat Nico Beemsterboer één van de twee supporters langs de lijn was. Hoewel hij op dit moment geblesseerd is, was dat voor mij een duidelijk signaal dat ik hem volgend seizoen bovenaan de lijst van invallers kan zetten. Mitchel was al supporter van het jaar 2002, maar met zijn aanwezigheid vandaag kan hem de titel ´supporter van het seizoen´ eigenlijk al niet meer ontgaan. Het valt me op dat hij het karakter van zijn vader (Henk, red.) heeft. Dat is ook een doorzetter."
"De supporters hoefde zich trouwens nauwelijks te laten horen. Na onze snelle voorsprong begonnen de spelers van Batavia al snel te schelden op elkaar. Toen ze elkaar zelfs voor pannenkoek uit gingen maken, wist ik dat we een gewonnen wedstrijd speelden."
Overpeinzing
"In de gezellige kantine van Batavia hebben we als team de overwinning gevierd, maar tegelijk vooruitgeblikt op de komende wedstrijden. Want de overwinning van vandaag is natuurlijk leuk, maar als daar in de komende twee wedstrijden tegen ´t Gooi geen vervolg aan wordt gegeven, betekent het niks. Daarom werden na afloop momenten van blijdschap afgewisseld met momenten van overpeinzing. Het viel me trouwens wel op dat er vooral overpeinsd werd als de glazen leeg waren (zie foto). Samen met Joost zal ik de komende week een tactiek bedenken om ´t Gooi zodanig aan te pakken dat het kampioenschap ons niet meer kan ontgaan. Dat zal trouwens nog een hele klus worden. Zolang ik het vertrouwen van de groep heb, voorzie ik echter geen problemen."
Ronald
"Ronald van Oostrum was gisteren teruggekomen van skivakantie in Oostenrijk. Daarom stond hij nog wat onzeker op de benen. Ik heb hem de tweede helft reserve gezet om zijn krachten te sparen voor de laatste twee wedstrijden. Als motor op het middenveld zullen we hem dringend nodig hebben. Zeker als hij een niet honderd procent fitte Rob Klap naast zich zal hebben. Ook voor Ronald geldt dat hij zijn eerste kampioenschap bij de senioren ziet naderen, en dat is niet niks. Ik zie dat hij goed met de spanning om kan gaan. Bij een paar andere jongens in het team maak ik me daar wat meer zorgen over. Tegen die jongens zou ik willen zeggen: Jongens we hebben dit seizoen nog geen uitwedstrijd verloren dus heb er vertrouwen in donderdagavond."

Boerenkar blijkt al jaren niet meer in gebruik
Toen aanvoerder Jeroen te Nuyl zondagavond de club belde met het heugelijke nieuws over de winst op concurrent Batavia, kreeg hij een aardige teleurstelling te verwerken. Jeroen vertelde dat hij volgende week zondag graag als kampioen op de boerenkar door het dorp zou willen gaan. Bas Brouwer, in het bestuur verantwoordelijk voor de technische zaken, vertelde Jeroen dat het gebruik met de boerenkar echter al tientallen jaren geleden is afgeschaft. Volgens Bas waren er op een gegeven moment nog maar twee boerenkarren in het dorp. Eén staat bij hem zelf in de achtertuin (zie foto) en waar de andere is gebleven wist hij niet. Hij zou de andere bestuursleden benaderen om te zien wat er nog te regelen viel.

De Toss

Roel: "Gisteravond werd ik door Jeroen gebeld; of ik vandaag als aanvoerder wilde beginnen. Natuurlijk heb ik gezegd dat hij honderd procent op mij kan rekenen. We hebben namelijk onder mijn aanvoerderschap nog geen wedstrijd verloren. Het leverde voor mij wel een onrustige nacht op."
"De toss verliep eigenlijk heel ontspannen. Zowel de scheidsrechter als aanvoerder waren bijzonder vriendelijk. Ik heb maar niet verteld dat de aanvoerder van Batavia zijn aanvoerdersband verkeerd om had. Het was voor mij eigenlijk geen probleem om de toss te winnen. Het veld was door bomen en bosjes omgeven. Dan maakt windje-mee of -tegen niet zoveel uit. Ik heb zo gekozen dat we konden blijven staan om de rust in de ploeg te houden, en dat  heeft goed uitgepakt, lijkt me."