30 september, Laren "steelt" in laatste kwartier de overwinning: 4 - 5
“Kansen die je krijgt, benutten”, kent u die uitdrukking? De voorhoedespelers van ’s-Graveland 5 beseften de volle betekenis hiervan vanmiddag in ieder geval niet. Met name aanvoerder Jeroen te Nuyl hielp dotten van kansen om zeep. Ook zijn broer Luc deed een paar duiten in het zakje. Als dan ook de achterhoede niet ingrijpt wanneer er ingegrepen moet worden, is het een optelsom.
In een heerlijk herfstzonnetje ontving 's-Graveland 5 vanmiddag Laren'99 5. De wedstrijd begon gemoedelijk, ‘s-Graveland 5 trok de wedstrijd naar zich toe, maar liet in het laatste kwartier de winst uit handen glippen.
In de eerste helft begonnen beide ploegen voorzichtig. Laren nam een 0-1 voorsprong, ’s-Graveland kwam via Mark Heemskerk weer op 1-1. In het laatste deel van de eerste helft was ’s-Graveland 5 heer en meester op de helft van Laren. Kans op kans werd gecreëerd en gemist, met als gevolg een1-1 ruststand.
In de tweede helft gaf Mark de Jong het goede voorbeeld. Binnen tien minuten had hij middels een fraaie vrije trap en een dito kopbal ’s-Graveland 5 op een 3-1 voorsprong gezet en in een zetel voor de overwinning. Wat volgde was een wedstrijd waarin de ’s-Gravelanders opnieuw veel kansen om zeep hielpen. Laren maakte gebruik van een zwak moment achterin en scoorde de 3-2. Opnieuw stond Mark de Jong met het antwoord klaar. Met een geplaatste vrije trap scoorde hij de 4-2. Met nog een kwartiertje te spelen leek er geen vuiltje aan de lucht. Leek, want Laren kwam gelukkig op 4-3, via een ’s-Gravelands eigen doelpunt op 4-4 en wist in de laatste minuut ook nog de 4-5 te scoren. Met lege handen maar met een dure les geleerd, droop ’s-Graveland 5 af.

Aanvoerder Jeroen te Nuyl begon vol goede moed aan de wedstrijd. Vooraf lanceerde hij een charmeoffensief om met name de aandacht van hoofdsponsor PSI te trekken. Door de vele wisselspelers en brede selectie is de behoefte aan gesponsorde shirtjes groot.
Jeroen te Nuyl: “Natuurlijk begon ik met een goed gevoel aan de wedstrijd. We konden aan de wedstrijd beginnen met twaalf spelers uit eigen selectie, een ongekende luxe. Wat wil je nog meer? Een aantal spelers is teruggekomen van een blessure en probeerde vandaag voor het eerst weer een balletje te trappen. Zelf was ik vorige week alweer helemaal fit. Met een doelpunt en een assist heb ik toen best een redelijke wedstrijd gespeeld. Vandaag liep het met mij wat minder. Door het missen van een aantal opgelegde kansen heb ik het gevoel dat ik mij team in de steek heb gelaten. Na de wedstrijd heb ik daarom maar een extra rondje gegeven. Nou ja, ik denk altijd positief. Misschien heb ik vandaag wel de kansen gemist die ik de komende wedstrijden ga scoren, of zoiets. Laren was geen slechte tegenstander maar vandaag hadden wij natuurlijk gewoon moeten winnen."

Mark de Jong was vandaag aan ’s-Gravelandse kant de man van de wedstrijd. In de tweede helft scoorde hij meer doelpunten dan dat hij in alle wedstrijden van het vorige seizoen gedaan had. Voor hem was het dan ook extra zuur dat de drie punten toch aan Laren meegegeven moesten worden. Mark de Jong: “Het was een rare wedstrijd. Het begon er al mee dat Jeroen mij op het middenveld posteerde in plaats van in de achterhoede. Maar goed, eigenlijk ging het best lekker. Ik heb lekker veel op de goal geschoten. In de volgende wedstrijden zal ik proberen het vizier iets lager te richten, want de meeste schoten verdwenen over de dwarsligger.”
“Toen er van Larense kant klachten kwamen over het feit dat ik geen scheenbeschermers droeg, brak er bij mij wat. Ze hadden het over een onveilige situatie. Natuurlijk, ik ben ook serieus op het veld maar dit ging mij toch net effe wat te ver. In de rust heb ik de scheenbeschermers van Michiel geleend en tape van Frank. Na de rust ging ik er lekker tegenaan. Drie keer scoren, een hattrick zeg maar, waarvan een keer met het hoofd, ik geloof niet dat het mij in mijn lange voetbalcarrière eerder is gebeurd. Voor de wedtrijden oefen ik meestal wel even op vrjie trappen. Vandaag ging dat niet anders dan anders. Ze zaten er inderdaad leekker in, dat meot ik toegeven. Maar goed, uiteindelijk sta ook ik met lege handen. Hoewel, voor het topscorerklassement en de Frans van Dusschoten Bokaal heb ik volgens mij goede zaken gedaan.”

Supporters van de week

Lissanne en Luc van leeuwen hadden vandaag de keuze: Met mama mee of met papa mee. Volgens vader Pim hoefden ze niet lang na te denken. De speeltuin en de kippen op het ’s-Gravelandcomplex gaven de doorslag. En ja natuurlijk, ook het voetbal is hartstikke leuk. Pim was vooraf nog even bang dat Lisanne en Luc zich niet alleen zouden kunnen redden langs de lijn. Maar dat ging prima. Ze hebben bij de wedstrijd gekeken , zijn in de kleedkamer geweest, in de kantine, in de speeltuin, bij de kippen. Kortom, het was een heerlijke middag.
Luc klaagde na de wedstrijd dat zijn vader te weinig tijd neemt om hem de basisbeginselen van het voetbal bij te brengen. Luc vindt zelf dat hij toe is aan zijn eerste echte club. Misschien is ’s-Graveland wat voor hem. En o ja, Lisanne, op ’s-Graveland voetballen ook heel veel meisjes.

De toss

Jeroen te Nuyl: "Heel bijzonder vandaag was natuurlijk de rentree van scheidsrechter Joost te Nuyl. Onze nieuwe vaste scheidsrechter Menno van den Brand kon vandaag om een of andere onduidelijke reden niet. Dan zie je dat Joost niet te beroerd is om weer een keertje de fluit uit de mottenballen te halen. Ja, onze hele familie heeft karakter, kan je wel zeggen. Joost heeft uitstekend gefloten. Maar ja, zo kennen we hem natuurlijk ook."
"De aanvoerder van Laren leek me een aardige jongen. Hij was trouwens ook een van de betere voetballers aan Larense kant. Echt veel gesproken hebben we elkaar niet. Voor de wedstrijd had ik te druk met dingen regelen en na de wedstrijd had ik even tijd nodig voor het verwerken van mijn emoties."