2 maart, 's-Graveland 5 speelt degelijk en wint bij Laren: 1- 4

’s-Graveland 5 heeft vandaag de zes-punten-wedstrijd tegen Laren overtuigend weten te winnen. Met degelijk spel creëerde ’s-Graveland veel kansen die helaas niet allemaal werden benut. In de meeste gevallen werd daarbij door de spelers in kwestie de harde wind, die schuin op het veld stond, als boosdoener genoemd.
In de eerste helft had Laren schuin wind mee. Laren kreeg een paar kansen, maar toch was het ’s-Graveland dat via combinaties het meest gevaarlijk werd. Pim van Leeuwen was dichtbij een doelpunt. Hij kopte vanuit een corner hard op de lat (zie foto onder). Na vijfendertig minuten was het echter Frits van der meer die voor ’s-Graveland de ban brak. Vincent Weggemans legde de bal achter de Larense verdediging, waar Frits de bal oppakte en vervolgens de keeper verschalkte (1-0).
Na de thee wist ’s-Graveland, met de wind schuin mee, de wedstrijd naar de hand te zetten. Er werd bijna vooral op de Larense helft gevoetbald. Goed keeperswerk aan Larense kant voorkwam veel doelpunten. Via Luc te Nuyl en Marco de Vries kwam de score echter toch al snel op 3-0, en was de wedstrijd in feite gespeeld. Hoewel, in de heenwedstrijd was Laren toch ook teruggekomen van een forse achterstand. Ja, Laren wist nog terug te komen op 3-1 maar kon vandaag de kracht niet opbrengen om dit verder uit te bouwen. Marco de Vries maakte er in de slotfase nog 4-1 van voor ’s-Graveland.
Luc te Nuyl (foto rechts) "We waren het vandaag echt aan onze stand verplicht om te winnen. Met ons team moeten we gewoon bovenin de middenmoot meedraaien en niet zoals nu ergens onderaan. Vorige week werd er tegen Wasmeer al goed gevoetbald. Toen konden we het echter maar één helft volhouden. Nu werd er misschien iets minder goed gespeeld, maar speelden we wel constanter.”

Luc: “Mijn broer (aanvoerder Jeroen te Nuyl, red.) had vandaag op zestien man gerekend, maar er waren er maar dertien. Toch gek denk ik dan. Als je niet zeker weet of je bent opgesteld, of je kunt niet, kan je toch Jeroen altijd effe mailen of bellen. Maar goed, ik heb vandaag lekker gevoetbald en mijn doelpuntje meegepakt. Na de wedstrijd nog wat nagekletst met Mark de Jong. Die gaat binnenkort weer naar het verre oosten voor zijn werk en zijn auto was stuk, dus die had heel wat te vertellen. Aan het slot van het liedje bleek dat hij nog wel even naar huis gebracht moest worden. Geeft niks, nu heb ik zijn mooie huis in Baarn ook eens gezien”.
Mark Heemskerk (foto links) trad de eerste helft op als grensrechter. Mede door zijn goede invalbeurt in de tweede helft kon 's-Graveland de score uitbouwen. Mark: "Dit is mijn eerste seizoen bij 's-Graveland 5 en ik moet zeggen dat ik het best naar mijn zin heb in dit team. De kwaliteit van het voetbal is niet altijd even hoogstaand, maar er heerst een leuke sfeer onder de jongens. Ik ben voor de winter een tijdje geblesseerd geweest en vind het lekker dat ik nu weer gewoon kan voetballen. Vandaag heb ik de eerste helft de wedstrijd vanaf de kant kunnen kijken. Wat mij opviel is dat er bij ons zonder bal bijzonder weinig wordt bewogen. Mensen worden in de dekking aangespeeld en met een felle tegenstander als Laren , levert dat vaak balverlies op. Ik moet hierbij wel een uitzondering maken voor Frits en Luc die wel constant in beweging bleven. En je ziet het: daardoor scoort Frits ook de 1-0. De tweede helft heb ik lekker gebald. Ik kan het voetbaltechnisch goed vinden met Vincent Weggemans. Daardoor had ik het idee dat we het middenveld aardig onder controle hadden."

Supporters van de week

Bert Schmidt (foto rechts) maakt deel uit van de selectie van 's-Graveland 5 maar is al sinds september van het vorige jaar niet meer in actie geweest. Vandaag stond hij langs de lijn om de sfeer weer een beetje te proeven. Bert had natuurlijk wel z'n spullen bij zich, voor het geval dat. Omdat hij veertiende man was hoefde hij zich van aanvoerder Jeroen te Nuyl niet om te kleden. Na een kwartiertje in de eerste helft vond Bert het mooi genoeg en vertrok hij naar 's-Graveland om daar het eerste team aan te moedigen. Trouwens niet zonder resultaat. 's-Graveland 1 wist de belangrijke wedstrijd tegen Concordia met 2-0 te winnen.
Echte supporters waren er gelukkig ook. Jip en Fien Kamer natuurlijk! Zij waren vorige week met hun vader wezen skiën in Oostenrijk. Het was hartstikke leuk, maar ook vermoeiend. Geeft niks, voor Jip was er een ligplaats gereserveerd langs de lijn...

De toss

Jeroen te Nuyl: "Vandaag stond ik aan de aftrap met een nieuwe aanvoerdersband. Of eigenlijk is het geen nieuwe maar een oude band die Mark de Jong nog in zijn tas had zitten. Ik ben mijn eigen oude band kwijt geraakt. Pim had mijn oude reserveband, maar die knelt teveel, dus die wil ik niet meer gebruiken. Enfin, deze band krijg ik van Mark in bruikleen. Hij zit prima."
"Bij Laren is het over het algemeen goed geregeld met de scheidsrechters, zo ook vandaag. Hij hield het spel kort. Dat kan op ons niveau geen kwaad. Het was verder een sportieve wedstrijd. Prima gefloten dus."
”De aanvoerder van Laren is een aardige jongen. Hij was na de wedstrijd teleurgesteld over het spel van zijn eigen team. Begrijpelijk, voor hen waren er natuurlijk ook drie belangrijke punten te verdienen."
"Negatief puntje was wat mij betreft nog het geblesseerd uitvallen van Marcel. Naar het zich laat aanzien heeft hij last van de hamstring. Niet zo mooi. Ik hoop dat hij snel weer kan spelen."