PANNEKOEK OF PANNENKOEK?
 
  
     
7 september, geslaagde oefenwedstrijd tegen Nautilus: 5 - 5
 
 
's-Graveland 5 kent een uitgebreide voorbereiding op het nieuwe seizoen. Voor het eerst sinds jaren werd er weer eens een oefenwedstrijd gespeeld. Initiatiefnemer hiervoor was Marcel Cuiper, sinds dit seizoen speler en adjunct-manager van 's-Graveland 5. Tegenstander was het Amstelveense Nautilus die voor de gelegenheid een combinatie van het derde en het vierde elftal op de been bracht. Marcel is bij Nautilus twee seizoenen succescoach van de selectie geweest. Hij heeft het eerste team van de zesde naar de vijfde klasse van de KNVB weten te brengen. Dat was goed te merken. In de kantine werd Marcel door menig Nautilusser op de schouders geslagen.
Marcel had de wedstrijd geregeld, het was de uitdaging voor aanvoerder Jeroen te Nuyl om voldoende spelers in het veld te brengen. Dat lukte hem ternauwernood.
Jeroen: “Inderdaad met vierentwintig spelers op papier is het me maar net gelukt om vandaag met elf spelers te beginnen. Ik moet m’n lijstje eens gaan opschonen misschien. Vandaag hebben we in ieder geval onze nieuwe spelers aan het werk kunnen zien. Drie jongens die vorig seizoen nog in het zevende spelen en een jongen die na acht jaar we weer eens een balletje wilde trappen. Ze hebben het alle vier prima gedaan. Wat dat betreft ben ik zeer tevreden over de nieuwe “aankopen”. Jammer genoeg, moet ik ook vaststellen dat een aantal oudgedienden weer of nog last heeft van slepende blessures. Peter Krumpelman en zijn zwager Roel de Saegher zijn waarschijnlijk het hele seizoen niet van de partij. Pim van Leeuwen heeft een lelijke liesblessure en ook Fred Fourasschen is lichamelijk gezien nog niet geschikt om weer het veld in te komen. Nou ja, we gaan het zien.”
”Over de wedstrijd van vandaag ben ik tevreden. Natuurlijk is het nog even zoeken naar het juiste samenspel. Maar goed, in de rust stonden we 3-2 achter. We hebben een 4-2 achterstand om weten te buigen in een 4-5 voorsprong.  Okay, het wordt knullig 5-5 en ik heb zelf de 5-6 nog op de pantoffel gehad, maar vooruit maar.”
   
       
Marcel Cuiper Frits van der Meer Gijsbert de Fokkert

De Rust 

 
   

Supporter van de week

Haar vader, Mark de Jong, had het haar afgeraden om mee te gaan, maar Mare wist het zeker: Zij wilde de oefenwedstrijd van 's-Graveland 5 tegen Nautilus komen kijken. Dat noemen we nog eens een echte supporter. En het was heel erg leuk. Zo zie je maar dat je vader ook niet altijd gelijk hoeft te hebben.

Mare: "Ik vond het leuk. Ik heb lekker op de bank naast het veld gezeten, ook met een vlag. Ik had mijn boekje over prinsessen bij me. In de kleedkamer vind ik het altijd erg stinken naar zweet. Na de wedstrijd heb ik appelsap gedronken uit een flesje met vier rietjes. Mijn broertje heet Ramses. Hij eet heel veel en roept vaak 'appel, appel, appel'.
"
   
 
    © Vijfde Dimensie