PANNENKOEK OF PANNEKOEK?
 
  
 
 
 
 

6 juli, Traditionele Voetbalpool kijkt alweer naar nieuw seizoen

Al sinds 1995 organiseert 's-Graveland 5 verdediger Pim van leeuwen de Fantasy Footbal league. Bij dit spel moet een team samengesteld worden met elf spelers uit de eredivisie die vervolgens gedurende het seizoen punten kunnen verzamelen. Afgelopen donderdag vond in het Hilversumse café Cartouche de veilingavond al plaats voor het seizoen 2009/2010.
Lees meer >


21 juni, Evaluatie seizoen 's-Graveland 5 in Den-Bosch

Afgelopen vrijdag verzamelde een kerngroep van de selectie van 's-Graveland 5 zich in Den-Bosch voor de evaluatie van het seizoen 2008-2009. Er is veel gelachen in Den-Bosch. Opmerkelijk, want de resultaten van het afgelopen seizoen gaven daar geen aanleiding toe. De vrolijke toon kwam waarschijnlijk door de positieve insteek die aanvoerder Jeroen te Nuyl in zijn evaluatie koos en prijzengala dat volgde.
Lees meer >


13 juni, In Memoriam Ome Arie

Afgelopen woensdag is Arie Janmaat overleden. Ome Arie was sinds mensenheugenis een van de belangrijkste gezichten bij de sv 's-Graveland en sinds 1982 erelid. Wat Bobby Haarms was voor Ajax, was Ome Arie voor 's-Graveland: een clubicoon.
Toen Jeroen te Nuyl zich in 2001 met een team oud-Actif spelers zich bij de sv 's-Graveland meldde, volgde een gesprek met bestuursleden, onder wie Ome Arie.
Lees meer >


21 mei, 2e plek toernooi sv Loosdrecht na penaltythriller finale

Een combinatieteam met spelers uit 's-Graveland 3, 5 en 6 heeft vandaag hoge ogen gegooid op het Joop Norbart VeteranenToernooi bij de sv Loosdrecht. Zoals het een echte toernooiploeg typeert, werd door 's-Graveland in het toernooi gegroeid: In de voorronde ging de eerste wedstrijd verloren tegen SVM Boys, werd de tweede met geluk gewonnen van Altius en de derde overtuigend gewonnen van sv Loosdrecht 2.
Lees meer >


13 mei, Uitslagen afgelopen zondag
Buitenboys 3  AS 80 5 
5 - 1
Graveland 's 5  Weesp FC 4 
6 - 1
NVC 5  Gooi 't sc 4 
6 - 6
Geinburgia 4  BVV 31 8 
1 - 10
Vecht de 3  Almere FC 3 
5 - 1

Zie de eindstand:
* NVC kampioen
* 's-Graveland 5 achtste plaats
* 42 doelpunten in 5 wedstrijden
* Alle uitslagen van seizoen>


10 mei, In laatste wedstrijd grootste winst tegen Weesp: 6-1

Misschien niet de beste wedstrijd van het seizoen, maar 's-Graveland 5 heeft vandaag wel uiterst efficiënt gevoetbald. Tegen hekkensluiter Weesp, dat een behoorlijke ploeg op de been had gebracht, werd met 6-1 gewonnen. In de laatste wedstrijd de grootste overwinning van het seizoen. Marco de Vries, in eerdere seizoenen topschutter bij 's-Graveland 5, deed weer eens mee en schoot er maar liefst vijf in.
Lees meer >


5 mei, Winst op HSV in "beste wedstrijd van seizoen": 4-3

Met het ontbreken van de voltallige webredactie leek de wedstrijd tegen HSV'69 na de eerste helft uit te draaien op het zoveelste debacle van het seizoen. Hoe anders liep het dinsdagavond. 's-Graveland 5 draaide een 0-3 achterstand om in een 4-3 overwinning. Scheidsrechter Joost te Nuyl sprak over "eigenlijk wel de beste wedstrijd van het seizoen".
Lees meer >


3 mei, Pokeren in Amsterdam-Oost

Een aantal malen per jaar komen (ex-)'s-Graveland 5 spelers bij elkaar om een poker-kaartje te leggen. Een traditie die al teruggaat tot een tijd dat het pokeren in Nederland nauwelijks in de belangstelling stond. Hoewel er geen camera's in het tafelblad verborgen zijn, gaat het er behoorlijk professioneel aan toe. Afgelopen zaterdag was Ton van der Meer gastheer van de kaartavond.
Lees meer>


29 april, Beoordeling buitenspel is en blijft mensenwerk!

Scheidrechter Menno van den Brand heeft geen makkelijk weekend achter de rug. Enerzijds was er dat akefietje met de al dan niet terechte negatieve uitlatingen aan het adres van aanvoerder Jeroen te Nuyl. Anderzijds was er dat akefietje met de buitenspelregel. Menno had in de wedstrijd van 's-Graveland 5 tegen AS 80 een aanval van AS 80 afgefloten voor buitenspel, maar kwam daarna in gewetensnood.
Lees meer >


27 april, S-woord van Menno voor Jeroen

De webredactie bewondert het inschattingsvermogen van Menno binnen én buiten de lijnen:
Toen ik gisterenavond naar de samenvatting van Ajax-AZ keek, zag ik tot mijn grote verbazing dat de heer Switaniets op dezelfde manier een mogelijkheid (of is het een kans) om zeep hielp als onze aanvoerder. Vervolgens bleef deze Argentijn, ook in de voetbalpraatprogramma's later op de avond, verstoken van enige kritiek. Als ik dat in ogenschouw neem kom ik tot de conclusie dat we Jeroen in de derde helft wel heel erg hard hebben aangepakt. Ik wil daarom bij deze naar Jeroen welgemeend een woord gebruiken dat de laatste tijd erg populair is in de bankwereld: SORRY!
met vriendelijke groet, uw fluitist van dienst.


26 april, Zes-(doel)punten-wedstrijd tegen AS 80: 3-3

De wedstrijd tegen AS 80 ging tussen de nummer negen en tien van de ranglijst. En zo zag de wedstrijd er ook uit: twee ploegen die redelijk aan elkaar gewaagd waren en die allebei veel fouten maakten. Het zag ernaar uit dat AS 80 de wedstrijd in de tweede helft met een 1-3 voorsprong naar zich toe zou trekken. 's-Graveland wist echter nog langszij te komen.
Lees meer >


24 april, Vierde plek op 45-plus toernooi

Met een redelijk jonge ploeg heeft 's-Graveland deelgenomen aan het door de KNVB georganiseerde 45-plus toernooi. Aanvoerder Jeroen te Nuyl had een selectie samengesteld waarin ervaring, conditie en voetbalgogme in een optimale balans leken. Na afloop was Jeroen echter niet heel erg tevereden met de vierde plaats op dit kwalificatietoernooi.
Lees meer >


5 april, Kado voor Luc te Nuyl: overwinning bij FC Almere: 2-3

Het gebeurt niet elke week dat je "allerliefste lieverdje" en je schoonfamilie langs de lijn staan. Vandaag had Luc te Nuyl echter het genoegen. Natuurlijk niet zomaar. Luc vierde vandaag zijn 46e verjaardag. Behalve door zijn vriendin en schoonfamilie werd Luc ook verrast door zijn eigen team, en wel met een klinkende overwinning op Fc Almere.
Lees meer >


29 maart, 's-Graveland 5 beperkt schade bij koploper NVC: 5-2

Na twee dramatische laatste wedstrijden tegen redelijk laag geklasseerde tegenstanders, werd er het ergste gevreesd tegen koploper NVC. Gelukkig bleef de schade beperkt. Sterker nog,´s-Graveland gaf behoorlijk partij, zeker de eerste helft. Tot twee keer toe werd toen een achterstand weggewerkt en bleef een grote kans op een 3-2 voorsprong onbenut. (Opvallende NVC-Speler: John van het Schip)
Lees meer >


22 maart, 's-Graveland 5 ook de weg kwijt tegen Geinburgia: 0-5

Je hebt de kredietcrisis, de milieucrisis en de 's-Graveland 5-crisis. Voor de eerste twee zijn er al allerlei oplossingen bedacht, voor de laatste nog niet. Ook op deze mooie lentedag lukte het 's-Graveland niet een goede wedstrijd op de mat te leggen. Normaal is het aardig gewaagd aan tegenstander Geinburgia, dat al een aantal jaren achtereen in de competitie wordt getroffen.
Lees meer >


17 maart, kwalificatie 45-plus-toernooi op 24 april

De KNVB deelt mede dat de kwalificatietoernooien 45 + op vrijdagavond
24 april zullen plaatsvinden. De districtfinales zullen vervolgens op vrijdagavond 15 mei plaatsvinden. Jeroen te Nuyl heeft zeven ervaren spelers gevonden die graag aan het toernooi mee willen doen. Als teamcaptain is hij op drie april door de KNVB uitgenodigd voor informatiebijeenkomst in Hotel van der Valk in Haarlem. Onder het genot van een schaaltje appelmoes met kers, gaat hij meer horen.


15 maart, Blamage! 's-Graveland 5 verliest bij 't Gooi: 3-0

De tweede overwinning op rij had het moeten worden. En na een kwartiertje voetbal leek dat er ook heel dik in te zitten. 's-Graveland kreeg kans op kans. Toch was het 't Gooi dat wist te scoren. Hiermee is gelijk het verhaal van de hele wedstrijd verteld. 's-Graveland helpt legio kansen om zeep. 't Gooi is nauwelijks gevaarlijk maar schiet er gewoon wel drie in.
Lees meer >


8 maart, 's-Graveland 5 wint; Mirakel bij Fc Weesp: 2-4

De wedstrijd tegen en bij Fc Weesp werd als zinderend zes-punten-duel aangekondigd. Het duel verliep echter tamelijk tam. Voor de toeschouwers niet een hele opwindende wedstrijd van twee ploegen die het allebei moeilijk vinden om goede kansen te creëren. Tot twee maal toe nam Fc Weesp de leiding. Het zag er naar uit dat 's-Graveland zich gewonnen moest geven. In een miraculeuze laatste tien minuten wist 's-Graveland echter drie keer te scoren, en met 2-4 te winnen.
Lees meer >


1 maart, 's-Graveland 5 kansloos tegen BVV'31: 1-6

De laatste tegenstander van 2008 was de eerste tegenstander van 2009. Vlak voor Kerst speelde ’s-Graveland 5 in Blaricum een goede partij tegen BVV. Pas in de laatste minuten wist BVV de wedstrijd toen naar zich toe te trekken. Hoe anders was het verhaal vandaag. Na tien minuten stond BVV met 0-3 voor, en werd het eigenlijk nauwelijks nog een wedstrijd.
Lees meer >


26 februari, Fred Fouraschen bericht vanuit de lappenmand

Fred Fouraschen, een van de meest ervaren spelers van 's-Graveland 5, hebben we dit seizoen nog nauwelijks in actie gezien. Geruchten gingen dat Fred last van zijn rug had vanwege het vele fietsen en dat hij bij het skiën ook nog eens zijn been gebroken had. Gelukkig maakt Fred aan al deze geruchten een einde. Via de mail stuurde hij een overtuigend verhaal met een overtuigende foto...
Lees meer >


21 februari, Meedoen met 45-plus-toernooi?

Mail: Aanvoerder Jeroen te Nuyl schreef: Hé jongens, lang niet gezien of gesproken he, dat voetbal wordt ook telkens maar afgelast. De KNVB organiseert in de maanden april, mei en juni toernooien die speciaal bestemd zijn voor 45plussers. Zij spelen hun wedstrijden in zeventallen op een half veld. Ha, ik weet dat ik me op glad ijs begeef, maar velen van ons hebben die respectabele leeftijd bereikt en vinden dit wellicht een geinige variant op het aloude zeventallen! Wie wil er mee doen? – nee Gijsbert, je voetbalt wel als een 50-jarige maar je bent nog te jong! – Als je mee wil doen, meld je dan even bij mij via mail of telefoon! We spelen sowieso zondag niet, zie ik, en ik wil volgende week Andre Janmaat voor 1 maart wat laten weten. See you


14 februari, Maarten Schaap en het pannenkoekmysterie

Via de Mail: Geachte webmaster, Op de vraag bovenaan de webpagina (pannenkoek of pannekoek?) lijkt dan eindelijk een antwoord te komen. Maar goed, de situatie bij uw favoriete clubje (de webmaster is voor Feyenoord, red.) in ogenschouw nemend, lijkt het me dat u daar eigenlijk al lang geleden een antwoord op heeft gekregen. Maar dat terzijde! ...
Lees meer >


14 februari, Wedstrijd tegen de Vecht afgelast
Mail: Marc Degekamp, Secretaris s.v. 's-Graveland, schreef: De consul van de Vecht berichtte mij om na het veld uitgebreid gekeurd te hebben. De velden zijn vanmiddag daar ondanks een doorbrekend zonnetje en daarmee intredende dooi niet bespeelbaar. Vanwege de vorstverwachting van komende nacht valt er geen verbetering in de gesteldheid  van de velden te verwachten. Vandaar dit vroegtijdige besluit. Voordeel: geen stress over hoe de voorbereiding voor morgen te doen, geen gok te hoeven nemen om het extra glaasje te laten staan vanavond.

6 februari, Hart onder de riem van Muiderberg 4

Beste 's Gravelanders, Was het niet de Chineze generaal Sun Tzu of 孫子 die zei: "Keep your friends close, and your enemies closer"? Dit gaat natuurlijk helemaal op voor een rivaal uit verleden jaren met een prima website, dus met grote regelmaat worden vanuit Muiderberg de prestaties van 's Graveland 5 in de gaten gehouden. Het blijft echter alleen de vraag bij welke categorie het team hoort; vrienden of vijanden.
Lees meer >


1 februari, Pim van Leeuwen blij met Voetbalplaatjesactie AH

Pim van Leeuwen, de sympathieke verdediger van ’s-Graveland 5, spaart al jaren voetbalplaatjes. De actie van Albert Heijn waarbij je voetbalplaatjes bij de boodschappen cadeau krijgt, bezorgt hem overuren. Pim: "Nou, eigenlijk meer voor mijn kinderen Lisanne en Luc. Zij moeten van mij elke dag bij de uitgang van de supermarkt bedelen om voetbalplaatjes. Ik plak ze dan 's avonds in. Op die manier probeer ik de kinderen een leuke hobby bij te brengen."
Lees meer >


31 januari, Alle amateurvoetbal dit weekend afgelast

Gezien de weersomstandigheden wordt er dit weekeinde in het hele amateurvoetbal niet gevoetbald. Belangrijkste reden is dat de velden niet goed bespeelbaar zijn. De meeste velden zijn keihard omdat er nog vorst in de grond zit. Waar de velden zijn ontdooid, zou een voetbalwedstrijd al snel in een modderpartij ontaarden. Een heel verstandig besluit dus van de KNVB. De mooi-weer voetballers van 's-Graveland 5 zitten gewoon gezellig nog een zondagje met hun schoonmoeder bij de kachel.


18 januari, 's-Graveland 5 haalt niet in

’s-Graveland 5 doet niet mee aan het inhaalprogramma volgend weekend. Dat betekent dat volgende week zondag alle spelers lekker kunnen uitslapen en daarna voor zichzelf kunnen gaan trainen. De eerste wedstrijd na de winterstop, op 1 februari, treft 's-Graveland 5 dezelfde tegenstander als in de eerste wedstrijd van het seizoen: HSV'69. Op het Hollandse veld leed 's-Graveland 5 de grootste nederlaag van het seizoen (7-1). Alle reden dus voor sportieve revanche.


9 januari, Scheids Menno van den Brand heeft nieuwe fluit

Sv ’s-Graveland staat erom bekend dat het een club is die het experiment niet schuwt. In 2009 lijkt de club te gaan zorgen voor een revolutie in scheidsrechtersland. Vorig jaar is er op initiatief van clubscheidsrechter Menno van den Brand gestart met het uitproberen van een nieuwe fluit. Menno heeft de meeste wedstrijden van ’s-Graveland 5 gefloten met een fluit afkomstig uit het Noord-Amerikaanse ijshockey.
Lees meer >


3 januari, Batavia uit de competitie

Het derde elftal van Batavia'90 zit, om vooralsnog onduidelijke redenen, niet meer in de competitie. Eerder dit seizoen verloor 's-Graveland 5 thuis van Batavia. De teams die eerder wel punten hadden gepakt van Batavia, hebben deze punten weer in moeten leveren. Dit heeft vooral gevolgen voor BVV dat van de tweede naar de vierde plaats duikelt. In de stand van 'de Gouden Badmuts' en de 'Fallrückzieher' verandert niets. En vooruit, Pim van Leeuwen en Luc te Nuyl behouden hun doelpunten in het topscorer-klassement.


24 december, Stoks KerstColumn "Swaffelen"

Webcolumnist Stok van den Burg, BsG-er (Bekende sv 's-Graveland-er), ex-speler van 's-Graveland 5, laat ons weer meegenieten van zijn kijk op de zaken binnen en buiten het voetbal, binnen en buiten 's-Graveland.
In zijn Kerstcolumn legt Stok een verband tussen de economische situatie in de wereld en het swaffelen dat volgens hem ook bij 's-Graveland 5 niet onbekend is.
Lees meer >


22 december, Komplimenten van Marcel C.

Beste web-redacteur, Allereerst weer de complimenten voor de uitvoerige verslaggeving van de wedstrijd van vandaag. Het is altijd erg leuk om dit terug te lezen. Twee minpuntjes die ik toch even moet melden: 1. mijn vrouw was er met 1 dochter en 1 zoon (OK, zijn haar is wat lang, maar dat is ter compensatie van m'n eigen coupe) 2. na alle verslaggevers van het Parool, Nieuws van de Dag en Telegraaf die in mijn gloriejaren lang geleden wat moeite hadden mijn naam correct weer te geven, ga jij nu ook in de fout; het is NIET: Kuiper, Kuipers, Kuijper, Kuijpers, Cuijper, Cuijpers, Kuyper, Cuyper, Kuypers, Cuypers, Cuipers, maar: C U I P E R
Groet, blijf vooral trainen in de kerstvakantie, Marcel C..
(naschrift redactie: Sorry Marcel. Verslag is aangepast. Jij ook fijne feestdagen!)


21 december, 's-Graveland trekt aan kortste eind bij BVV: 2-0

Vandaag moest 's-Graveland 5 op bezoek bij de tweede ploeg op de ranglijst, BVV 8. Op papier wellicht een kansloze missie, in de praktijk een leuke en spannende wedstrijd waarin het lang 0-0 bleef, maar BVV uiteindelijk toch aan het langste eind trok. Het geeft maar weer aan dat de teams in deze competitie elkaar qua sterkte niet veel ontlopen. Waarom 's-Graveland 5 dan toch veertien punten minder heeft dan BVV, vragen we ons maar niet hardop af.
Lees meer >


14 december, 's-Graveland 5 natuurlijk naar feestavond

Jeroen te Nuyl gaat er zeker heen, zijn broer Luc ook wel, en zijn broer Joost met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid. Op zaterdag 20 december a.s. organiseert de s.v. 's-Graveland weer een spetterende feestavond met heerlijke dansmuziek o.a. uit de 80's en 90's, maar ook met gezellige Hollandse muziek. Entreekaarten kosten slechts € 5,00. Wees er op tijd bij, want het aantal kaarten is gelimiteerd. zie ook: nieuwe website sv sgraveland


13 december, KNVB District West I, cat. B afgelast

Hoewel de Vecht in Loenen niet dicht ligt, zijn de weeromstandigheden kennelijk dermate dat de wedstrijd de Vecht 3 tegen 's-Graveland 5 morgen niet door kan gaan. Dat geldt trouwens niet alleen voor de wedstrijden op het sportcomplex van de Vecht, maar voor alle wedstrijden in KNVB district West I categorie B. Aanvoerder Jeroen te Nuyl: "Het komt me niet slecht uit. Gisteren had ik nog zestien man op de spelerslijst, vandaag nog maar twaalf."


7 december, 3-1 Voorsprong weggegeven tegen Buitenboys: 3-4

Een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen, ’s-Graveland 5 wel. Werd vorige week een comfortabele 2-0 voorsprong weggegeven aan een jonge ploeg uit de Flevopolder, deze week was een 3-1 voorsprong niet genoeg tegen het jonge Almeerse Buitenboys. Nou ja, als je de hele wedstrijd op de keper beschouwd, was het verlies niet onverdiend.
Lees meer >


30 november, 2-0 Voorsprong weggegeven tegen Batavia: 2-4

Zonder de inbreng van de onvolprezen Frits van der Meer, steunpilaar van het vijfde annex webmaster, moest 's Graveland 5 het opnemen tegen de jeugd van Batavia. Terwijl Frits de polonaise liep in Groot Kievitsdal op de 85e verjaardag van z'n moeder, worstelden zijn teamgenoten zich enkele kilometers verder op een zwaar veld knap naar een 2-0 voorsprong, om uiteindelijk toch schlemielig met 2-4 te verliezen.
Lees meer >


28 november, Frans van Dusschoten Bokaal uitgereikt

Het was bijna onopgemerkt gebleven. Twee weken gelden heeft Luc te Nuyl de Frans van Dusschoten Bokaal uitgereikt aan Marco de Vries. Marco heeft in het seizoen 2007-2008 de meeste assists geleverd in 's-Graveland 5.
Lees meer >


23 november, Ook de Vecht overtuigend verslagen: 4-1

Na de overwinning van vorige week was het natuurlijk de vraag wat ’s-Graveland 5 deze speelronde zou doen. Tegenstander de Vecht 3 is in de middenmoot te vinden, een plek waar ’s-Graveland 5 reikhalzend naar uitkijkt. Natuurlijk was het even de vraag of de wedstrijd überhaupt wel door zou gaan. Een ieder die daarover informeerde bij ’s-Graveland kreeg een verbaasde Bas Brouwer aan de lijn. “Waarom zou het niet doorgaan, dan?”
Lees meer >


22 november, Koen Janmaat nieuwe voorzitter sv 's-Graveland

Koen Janmaat is afgelopen donderdag in de algemene jaarvegadering van sv 's-Graveland verkozen tot nieuwe voorzitter. Hij volgt de afgetreden Joop Glijn op. Koen is zijn hele leven al in de weer bij de sv. De laatste jaren voetbalde hij bij 's-Graveland 5. Voor aanvoerder Jeroen te Nuyl komt Koens verkiezing niet als verrassing. Jeroen: "Voor mij was het  meer de vraag wanneer Joop zou gaan dan dat Koen zou komen...
Lees meer >


18 november, Maarten Schaap reageert op Stok

Maarten Schaap reageert via de mail op Stok's column van 10 november waarin hij abusievelijk een keer werd aangeduid als "Marcel Schaap".
... Heel leuk hoor, die stukjes maar wanneer je midden in een identiteitscrisis zit, dan is het natuurlijk heel verwarrend dat je de ene keer Maarten heet en de andere keer weer Marcel...
Lees meer >


17 november, Stoks Column "Malle Eppie"

Stok van den Burg, BsG-er (Bekende sv 's-Graveland-er), ex-speler van 's-Graveland 5 is terug als web-columnist. Hij laat ons weer meegenieten van zijn kijk op de zaken binnen en buiten het voetbal, binnen en buiten 's-Graveland.
De column van deze week heet "Malle Eppie".
Lees meer >


16 november, Overtuigende eerste winst bij AS'80: 1-4

Waren aan het begin van de week de vooruitzichten nog zodanig dat ’s-Graveland 5 met een te talrijke selectie naar Almere zou afreizen. Vandaag stonden er ternauwernood twaalf poppen klaar voor de wedstrijd om de tiende plaats. Dat kwam onder andere omdat aanvoerder Jeroen te Nuyl zelf door een gemene griep was geveld. Pim van Leeuwen nam zijn werk over. En met succes! ’s-Graveland 5 behaalde vandaag een overtuigende 4-1 overwinning op directe concurrent AS’80.
Lees meer >


15 november, Onderhandelingen nieuwe sponsor al in impasse?

Onderhandelingen over een nieuw sponsorcontract lopen het risico al in een impasse te raken voordat ze gestart zijn. Uit een mailwisseling tussen aanvoerder Jeroen te Nuyl, die namens 's-Graveland 5 de onderhandelingen voert, en Menno van den Brand, die het contact is naar zijn bedrijf Selexyz, blijkt dat er een verre van gemakkelijk begin is. De gebroeders te Nuyl lijken het spel hard te gaan spelen.
Lees meer >


10 november, Stok van den Burg laat weer van zich horen

Stok van den Burg, BsG-er (Bekende sv 's-Graveland-er), ex-speler van 's-Graveland 5 en ex web-columnist laat weer van zich horen. Gisteren na de wedstrijd van 's-Graveland 5 mengde hij zich al even tussen de vermoeide en teneergeslagen spelers in de kantine om de sfeer met succes te verbeteren. Daar kondigde hij ook al een nieuwe column aan. Stok neemt ons daarin mee naar de wedstrijd Ajax - MSK Zilinia.
Wat de webredactie betreft weer zeer rake observaties. We hopen en vragen dat deze column de eerste is van een nieuwe reeks van Stok.
Lees meer >


9 november, 's-Graveland verliest ook al van Fc Almere: 2-3

Een waterig herfstzonnetje zorgde voor prima voetbalweer deze zondag. Waarom zou ’s-Graveland 5 vandaag niet de eerste overwinning kunnen behalen. De tegenstander Fc Almere staat in de middenmoot, een plek die ’s-Graveland zichzelf ook wil toedichten. In ieder geval waren er geen grote personele problemen voor aanvoerder Jeroen te Nuyl. Met dertien spelers kon hij aan de wedstrijd beginnen. Vervelend was nog wel dat de wedstrijdbal vlak voor de aftrap in de sloot verdween.
Lees meer>


4 november, Kaartavond met eigen financiële crises

Een aantal malen per jaar komen (ex-)'s-Graveland 5 spelers bij elkaar om een kaartje te leggen. Een traditie die al teruggaat tot een tijd dat het pokeren in Nederland nauwelijks in de belangstelling stond. Werd in het verleden een eigen poker-variant gespeeld. Onder druk van de televisie en de commercie is er sinds het laatste jaar definitief overgestapt op het wereldwijd gespeelde Texas Hold'em. Afgelopen zaterdag was Luc te Nuyl gastheer van de kaartavond.
Lees meer>


2 november, 's-Graveland geeft het NVC voor rust al kado: 3-7

Een zonnige herfstdag, 16 spelers die staan te popelen om te voetballen, de koploper NVC op bezoek, alle ingrediënten leken aanwezig voor een lekkere wedstrijd. Jammer genoeg is het vandaag maar heel kort een wedstrijd geweest. Dat NVC de betere ploeg was, werd alsnel duidelijk. NVC beschikt over ervaren, technische spelers met een uitstekende conditie. ’s-Graveland 5 wilde het NVC lastig maken maar dat lukte niet erg. Integendeel, ’s-Graveland maakte het NVC de eerste helft erg eenvoudig.
Lees meer>


26 oktober, 's-Graveland laat het ook liggen bij Geinburgia: 4-1

Al een aantal seizoenen is duidelijk dat ’s-Graveland 5 en Geinburgia 4 aardig aan elkaar gewaagd zijn. Vandaag was dat ook het geval. Geinburgia trok echter aan het langste eind. De einduitslag 4-1 is daarbij zeer geflatteerd. Als vanouds had ’s-Graveland aanvoerder Jeroen te Nuyl te kampen met een kwantitatief probleem. Vreemd want vandaag maakten drie oudgedienden, Pim van Leeuwen, Vincent Weggemans en Gilliam Hagen, hun rentree.
Lees meer>


21 oktober, Alternatief team 't Gooi te sterk: 1-6

Eerder dit seizoen ging de wedstrijd tegen ’t Gooi 4 niet door omdat ’t Gooi niet genoeg spelers op de been kon brengen. Vanavond was ’t Gooi 4 wel compleet, dat wil zeggen ’t Gooi 7 nam de honneurs waar. Op papier een meevaller voor ’s-Graveland 5. In de praktijk blijkt ’t Gooi 7 een team van zeer begaafde jonge spelers. Dit ’t Gooi was gewoon te sterk voor ’s-Graveland 5.
Lees meer>


19 oktober, Twee punten laten liggen bij Buitenboys: 3-3

De tweede competitiewedstrijd is voor 's-Graveland 5 is geëindigd in een gelijkspel. Bij Buitenboys werd een 2-0 voorsprong die bij de rust was opgebouwd, in de tweede helft uit handen gegeven. Het niveau van de wedstrijd was niet bepaald hoogstaand, maar voor ’s-Graveland positief omdat er veel meer werd gevoetbald dan in de eerste wedstrijd tegen HSV.
Lees meer>


12 oktober, Aanvoerder gaat voor de "Fallrückzieher“

's-Graveland 5 had vandaag vrij. Jammer, want het was uitstekend voetbalweer.
Aanvoerder Jeroen te Nuyl van 's-Graveland 5 heeft de dag toch nuttig besteed. Behalve dat hij de conditie op peil gehouden heeft, heeft hij vandaag ook zijn persoonlijke voetbal-ambities op een rijtje gezet. Duidelijk is dat Jeroen dit seizoen een prijs wil pakken.
Lees meer>


6 oktober, Van Patiënten

Uit de vele reacties blijkt dat de filmpjes van Kamagurka (zie 14 september op deze website) goed zijn bekeken. In Nederland hebben we al een tijdje niets meer gehoord van onze Kama. Jammer.
Vooral met dit gure weer, als vrienden en collega's door griep en verkoudheid geveld worden, dwalen op de webredactie de gedachten af naar de grappigste patiënt: Van Patiënten. Lees meer>


5 oktober, Velden bij BVV afgekeurd

De competitiewedstrijd tegen BVV'31 8 gaat niet door. De velden bij BVV zijn afgekeurd. Jammer.
Voetballen bij BVV is altijd leuk en altijd lastig. Vaak teams waar je thuis van wint maar bij BVV altijd het spreekwoordelijke onderspit delft.
Net als vorig seizoen had Gary van Mondfrans bij deze wedstrijd als scheidsrechter opgetreden. Altijd leuk om oude bekenden tegen te komen. Veel spelers kennen Gary nog van zijn tijd bij sv Actif.


1 oktober, Inhaalwedstrijd 't Gooi op 21 oktober

De competitiewedstrijd van afgelopen zondag tegen 't Gooi 4 ging niet door omdat 't Gooi geen volledig team op de been kon brengen. Na overleg tussen clubs en KNVB zal de wedstrijd nu worden ingehaald op dinsdag 21 oktober om 20:00 uur.
Volgens aanvoerder Jeroen te Nuyl hoeft het geen nadeel te zijn dat de wedstrijd gepland is op de vaste trainingsavond. "Misschien dat er nu eens wat meer mensen komen. Gisteren waren we met z'n drieën. Dat moet echt anders."


28 september, Het Prijzenfestival met De Gouden Badmuts

Luc te Nuyl looft dit seizoen opnieuw prijzen uit om het maken van doelpunten door 's-Graveland 5 te bevorderen. Twee seizoenen geleden reikte Luc de prijs voor topscorer van het team uit aan Marco de Vries. Marco won vorig seizoen ook de Frans van Dusschoten trofee omdat hij de beste aangever (assists) van 's-Graveland 5 was. Dit seizoen zijn er maar liefst twee prijzen te verdienen: De Ruud Geels Trofee ofwel "De Gouden Badmuts" en de de "Fallrückzieher“. Lees meer>


28 september, 't Gooi 4 zegt af
De tweede competitiewedstrijd van 's-Graveland 5 dit seizoen is helaas niet doorgegaan. 's Gooi 4 kon niet voldoende mensen op de been brengen. Een probleem dat 's-Graveland 5 aanvoerder Jeroen te Nuyl niet geheel onbekend is. Jammer want het had onder een mooi herfstzonnetje aan leuke pot kunnen worden, met als inzet niet op de laatste plaats terecht komen...

21 september, HSV kwalitatief en kwantitatief veel sterker: 7-1

De eerste competitie wedstrijd is voor 's-Graveland 5 dramatisch verlopen. HSV-uit is altijd lastig, maar in het verleden kon 's-Graveland 5 in ieder geval behoorlijk partij geven. Daar was vandaag geen sprake van. HSV 2 was duidelijk de betere, zowel conditioneel als technisch-tactisch. De tweede helft voetbalde 's-Graveland grotendeels met tien man. Aanvoerder Jeroen te Nuyl zag het met lede ogen aan.
Lees meer>


20 september, AW uit competitie

Nog voordat het seizoen begonnen is, heeft AW het derde team teruggetrokken uit de competitie. Dat betekent dat er nog 11 teams in de poule, die door velen al is aangeduid als "De poule des doods", blijven zitten.
Morgen start 's-Graveland 5 met een uitwedstrijd bij HSV. Het zal niet makkelijk worden voor 's-Graveland, maar het spelen op het mooie Hallandse veld maakt veel goed. Komt allen!


20 september, Waarheen? Waarvoor?

Met "Bij die kerktoren links en dan alsmaar rechtdoor tot de grote eik.", kom je er natuurlijk ook, maar met een adressenlijst wordt het nog wat makkelijker. Een telefoonnummer is handig om een club rechtstreeks te bellen als het wel eens afgelast zou kunnen zijn. Adres kun je gebruiken om te zoeken met routeplanner of stratenboek. Natuurlijk kun je het ook invoeren in de GPS van je auto of fiets.
Lees meer>


14 september, Kamagurka sponsort al KV Oostende

Jeroen te Nuyl liet vorige week doorschemeren met een nieuwe sponsor in gesprek te zijn. Jammer genoeg zal dit niet de Vlaamse kunstenaar Kamagurka zijn. Die sponsort en supportert al voor KV Oostende...
Lees meer>


11 september, Aanstaande zondag rustdag

Aanvoerder Jeroen te Nuyl heeft de spreekwoordelijke eieren voor zijn geld moeten kiezen. Het lukt niet om genoeg spelers op de been te brengen om komende zondag in Kockengen, of ergens anders, te gaan voetballen.
's-Graveland 5 begint in ieder geval uitgerust aan de competitie!


9 september, Aanstaande zondag toernooi bij Kockengen?

Mail van de aanvoerder: "Mannen, we kunnen zondag een toernooi spelen bij Kockengen; even na twaalven eerste wedstrijd, half vier de laatste (geloof ik); 3 duels van een half uur. Graag zo spoedig mogelijk laten weten of je erbij bent, morgen moet ik definitief ja of nee laten horen. Dit ook prominent op de site zetten! Als ik de vier "nieuwelingen" erbij zou optellen, zit ik nu op 14..."
Dus: Mail Jeroen zo snel mogelijk terug of je zondag wel of niet kunt....


7 september, geslaagde oefenwedstrijd tegen Nautilus: 5 - 5
's-Graveland 5 kent een uitgebreide voorbereiding op het nieuwe seizoen. Voor het eerst sinds jaren werd er weer eens een oefenwedstrijd gespeeld. Initiatiefnemer hiervoor was Marcel Cuiper speler en sinds dit seizoen adjunct-manager van 's-Graveland 5.
Lees meer>

31 augustus, Traditionele veilingavond
Al sinds 1995 organiseert 's-Graveland 5 verdediger Pim van leeuwen de Fantasy Footbal league. Bij dit spel moet een team samengesteld worden met elf spelers uit de eredivisie die vervolgens gedurende het seizoen punten kunnen verzamelen.
Lees meer>

25 augustus, Varagids strikt kapitein 's-Graveland 5

De niets vermoedende lezer van Vara TV Magazine staat morgen wat te wachten. Chef knipseldienst Wouter Takes (van Takes Media) had het magazine alvast doorgebladerd en de webredactie onmiddellijk geïnformeerd. De aanvoerder zelf is niet bereikbaar voor commentaar...
Lees meer >

     

18 augustus, Stok van den Burg laat van zich horen

Stok van den Burg, ex-speler van 's-Graveland 5 vraagt zich af hoe het met de training zit. Met zijn mail lijkt hij te solliciteren naar een plaats bij het team. Voor iemand als Stok is altijd plaats lijkt ons. Is het niet in de basis, of als vaste invaller, dan toch zeker weer als columnist bij de webredactie.
Lees meer >

     

17 augustus, Start training en Oefenwedstrijd

Via de mail zijn spelers en webredactie geïnformeerd door Jeroen te Nuyl en Marcel Cuiper over de eerste training van het nieuwe seizoen: Dinsdag 19 augustus staat de eerste training gepland voor 's-Graveland 5 (20:15).
Ook is een eerste oefenwedstrijd aangekondigd:Zondag 7 september oefenen tegen Nautilus 3/4 combinatie (14:00, Amstelveen, sportlaan).

     

17 augustus, Uitbreiding technische staf?

Een aantal 's-Graveland 5-watchers voorspelde het al: Er gaat iets veranderen in de managementstructuur van 's-Graveland 5. Het lijkt erop dat Jeroen te Nuyl, door velen aangeduid als de Grote Kale Leider, in het nieuwe seizoen hulp gaat krijgen van Marcel Cuiper (foto links). Marcel liet vorig seizoen al merken dat zijn coachingsvaardigheden zeer behoorlijk waren. Volgens anonieme bron krijgt Marcel een plek in het management direct onder Jeroen te Nuyl..

     

EINDSTAND '08/'09
    # P +  -
1. NVC 5
18
46
73
37
2. Buitenboys 3
20
41
66
36
3. BVV 31 8
19
39
61
32
4. HSV'69 2
20
34
70
51
5. Geinburgia 4
17
26
36
49
6. Gooi 't sc 4
18
23
53
53
7. Almere FC 3
18
23
51
56
8. sGraveland5
20
20
49
73
9. Vecht de 3
19
18
40
55
10 AS 80 5
18
9
32
56
11 Weesp FC 4
13
7
30
63

PROGRAMMA
seizoen 2009-2010

 


RUUD GEELS TROFEE
DE GOUDEN BADMUTS
(Klassement Kopgoals)
1 Luc te Nuyl 3
2 Gijsbert de Fokkert 1
  Jeroen te Nuyl 1
  Pim van Leeuwen 1
 


TOPSCORER
1 Roel Lamers 15
2 Luc te Nuyl 8
3 Marco de Vries 5
4 Vincent Weggemans 4
5 Marc heemskerk 3
  Gijsbert de Fokkert 3
  Pim van Leeuwen 3
8 Frits van der Meer 2
  Mark de Jong 2
  Steffen Cena 2
  Jeroen te Nuyl 2
12 Marcel Cuiper 1
  Richard 1
 

 

DE "FALLRÜCKZIEHER"
Prijs voor de speler die als eerste middels een omhaal weet te scoren.
 

 

 


 
eXTReMe Tracker  
© Vijfde Dimensie
    HH