PANNEKOEK OF PANNENKOEK?
 
  
     
21 december, 's-Graveland trekt aan kortste eind bij BVV: 2-0

BVV'31 8 - 's-Graveland 5
Ruststand: 0-0
Eindstand: 2-0
Doelpunten 's-Graveland:

     

Vandaag moest 's-Graveland 5 op bezoek bij de tweede ploeg op de ranglijst, BVV 8. Op papier wellicht een kansloze missie, in de praktijk een leuke en spannende wedstrijd waarin het lang 0-0 bleef, maar BVV uiteindelijk toch aan het langste eind trok. Het geeft maar weer aan dat de teams in deze competitie elkaar qua sterkte niet veel ontlopen. Waarom 's-Graveland 5 dan toch veertien punten minder heeft dan BVV, vragen we ons maar niet hardop af.
De wedstrijd begon als vanouds: Aanvoerder Jeroen te Nuyl die op het laatste moment weer alles op alles moet zetten om genoeg mensen in het veld te krijgen. Jeroen: "Gisteravond vertel ik op het 's-Graveland feest nog dat ik vijftien man heb. Vanochtend waren dat er ineens nog maar elf. Ik heb de oude garde gebeld maar Stok was er niet Henk Huibers nam niet op, en Koen Janmaat had ook wat belangrijks te doen. Gelukkig kon Koen nog wel Joey en Mark uit de kantine charteren, die zelf niet hoefde te voetballen."
De wedstrijd ging vanaf het begin af redelijk gelijk op. In de eerste helft waren er voor beide partijen diverse kansen hoewel er van echte honderd procent kansen eigenlijk geen sprake was.

 

 

Spits Roel Lamers (foto links) ondervond dat de keeper van BVV in goede vorm stak toen deze een prachtige omhaal ternauwernood pareerde. In de kleedkamer werd vastgesteld dat Roel zeker de door Luc te Nuyl ingestelde 'Fallruckzieher' had gewonnen als de bal er was ingegaan. Een ander opmerkelijk feit was dat gelegenheidskeeper Marcel Cuiper (foto onder) zich verstapte en met een naar het zich liet aanzien hamstring-blessure van het veld moest. Pim van Leeuwen, die zichzelf na de wedstrijd tegen Geinburgia presenteert als Pim the Penaltykiller, wierp zich op als zijn vervanger.
Na de thee leek het er even op dat ’s-Graveland de wedstrijd naar zich toe zou trekken. Oproepkrachten Joey en mark brachten aanmerkelijk meer voetbal in het team. Een paar goede kansen werden echter niet benut, mede door goed keeperswerk van de BVV-goalie. Zo zag bijvoorbeeld Jeroen te Nuyl een hard schot op de lijn gekeerd. Tegen het ’s-Gravelandse veldoverwicht stelde BVV een aantal counters, tot een kwartier voor tijd vakkundig onschadelijk gemaakt door de ’s-Gravelandse verdediging. Toen was keeper Pim van Leeuwen echter kansloos op een geplaatste bal van een Blaricumse aanvaller (1-0). De genadeklap viel vijf minuten later toen BVV uit een mooi aanval hard raak schoot (2-0). ’s-Graveland probeerde het nog wel, maar kwam niet echt meer in de buurt. 

De Rust

 
   
Supporters van de week

Er werd al een beetje op zijn komst gerekend. Ex-'s-Graveland 5-speler Frank TjinaDie woont tenslotte in de buurt. En inderdaad, met zijn zonen Ryan en Jairo stond hij langs de lijn. Vorig seizoen was hij nog als speler actief in de wedstrijd tegen BVV die jammerlijk met grote cijfers verloren werd. Frank vond het leuk om iedereen weer even te zien. Zelf was hij natuurlijk voor 's-Graveland. Zijn zonen volgden hem echter niet in deze voorkeur. Niet zo gek, want zij voetballen bij BVV.
Langs de lijn, maar helaas niet gefotografeerd, de vrouw en dochter en zoon (met nogal lang haar) van Marcel Cuiper. Vanwege Marcels letterlijke misstap, konden zij niet lang van hem genieten in het veld. Om alles goed te maken heeft Marcel vrouw en kinderen meegenomen naar de sfeervolle kerstmarkt in Laren.
Ook gezien langs de lijn, maar helaas ook niet gefotografeerd, Alfons Reijerse, voormalig jeugdleider bij voormalig sv Actif. Zo'n 35 jaar geleden heeft Alfons nog een paar jongens uit 's-Graveland 5 onder zijn hoede gehad.

 
   
De Aftrap
 

Jeroen te Nuyl: “Ja, natuurlijk baal ik als een stekker. We hebben vandaag een hele goede wedstrijd gespeeld en er had echt meer voor ons ingezeten, maar dan moeten we hem er natuurlijk wel inschieten. Ik vind dat over de hele wedstrijd gezien wij wel de beste kansen hebben gehad. Zelf liep ik al juichend naar de middenlijn, toen ik van dichtbij inschoot. Maar die bal is er kennelijk niet ingegaan."
"Jammer dat ik met Luc gisteren op het feest bij 's-Graveland de enige was die het vijfde vertegenwoordigde. Het was reuze gezellig, en ja, de voetjes zijn nog even van de vloer geweest."
”Gary van Mondfrans was vandaag een uitstekende scheidsrechter. Wij kennen Gary al heel lang. Hij voetbalde vroeger ook bij Actif. Hij heeft ons vaak geholpen als we een mannetje te weinig hadden. Gary is sportman in hart en nieren.”
”De aanvoerder van BVV is een aardige jongen. Ook een heel leuk team trouwens van BVV. Ik begrijp dat ze dit seizoen voor het eerst bij de club voetballen. Het was een zeer sportieve wedstrijd.”

   
 
    © Vijfde Dimensie