7 december, 3-1 Voorsprong weggegeven tegen Buitenboys: 3-4

's-Graveland 5 - Buitenboys 3
Ruststand: 2-1
Eindstand: 3-4
Doelpunten 's-Graveland: Roel Lamers (2x), Mark de Jong

Een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen, ’s-Graveland 5 wel. Werd vorige week een comfortabele 2-0 voorsprong weggegeven aan een jonge ploeg uit de Flevopolder, deze week was een 3-1 voorsprong niet genoeg tegen het jonge Almeerse Buitenboys. Nou ja, als je de hele wedstrijd op de keper beschouwd, was het verlies niet onverdiend. ’s-Graveland speelde gewoon slecht en legde het conditioneel af tegen Buitenboys.
Eerder dit seizoen had ’s-Graveland twee punten laten liggen bij Buitenboys in de legendarische wedstrijd met de vier penalty’s. Toen speelde Buitenboys onsamenhangend en kon ’s-Graveland op ervaring overeind blijven. Vandaag speelde Buitenboys beter en met meer inzet. ’s-Graveland speelde onsamenhangend. Toch lag de bal al na twee minuten in het Almeerse doel. Gijsbert de Fokkert bracht de bal uit een snelle uitbraak bij Roel Lamers die beheerst de 1-0 binnenschoot. Buitenboys was de eerste helft het meest in balbezit, kreeg ook een handvol kansen, maar ’s-Graveland keeper Jeroen Voeten greep telkens goed in.

Tien minuten voor rust was het dan wel raak, via de ongelukkige Wouter Takes kwam de 1-1 op het scoreboard. Zo onverwacht als de 1-0 uit de lucht kwam vallen, kwam ook de 2-1 uit de lucht vallen. En weer ging Gijsbert goed door en rondde Roel goed af.
Tien minuten na in de tweede helft kreeg ’s-Graveland een vrije trap op zo’n twintig meter voor de goal. Specialist Mark de Jong meldde zich onmiddellijk, en schoot de bal met een prachtige boog in het doel, 3-1. Lang is niet van deze voorsprong genoten. Na een minuut wist Buitenboys alweer op 3-2 te komen, en Buitenboys ging door. De 3-3 en de 4-3 mochten dan vooral te wijten zijn aan fouten in de ’s-Gravelandse verdediging, onverdiend waren de doelpunten niet. ’s-Graveland kreeg nog twee honderd procent kansen om er nog een puntje uit te slepen, maar moest met gebogen hoofd het veld verlaten.

Luc te Nuyl: "In de rust dacht ik nog dat we wel zouden kunnen winnen. Zelf had ik de 4-4 op mijn pantoffel, maar ik schoot een millimeter aan de verkeerde kant van de paal. Het kan ermee te maken hebben dat ik met nummer dertien speelde, zonder dat ik het wist. Voor de wedstrijd moesten we ineens reserveshirtjes aan, en ik heb er gewoon maar eentje gepakt. Volgende keer let ik dan beter op de rugnummers. Vijf is mijn geluksgetal, dacht ik"

De Rust

In de rust was er natuurlijk thee. Arte Weggemans zorgde daarbij voor de suikerklontjes.

Supporters van de week

Het mooie weer en de aantrekkelijke tegenstander zorgden voor een recordaantal supporters langs de lijn. Als eerste melden zich de spelerskinderen Luc en Lisanne van Leeuwen en Mare de Jong, hier samen met haar vader op de foto. Luc had van sinterklaas een computer gekregen en Lisanne een fototoestel waar je ook mee naar de radio kon luisteren en nog veel meer. Kortom, de van Leeuwentjes waren heel erg braaf geweest dit jaar.
Gedurende de eerste helft werd het echt druk langs de lijn. De twee jonge jongens langs de lijn werden al snel herkend als Bram (links) en Steijn (rechts) Krumpelman. Altijd vrolijk en altijd met een balletje in de weer. Bram en Steijn spelen nog steeds de sterren van de hemel bij ’t Gooi E1 en F1. Ze hadden wel een beetje rotdag vandaag. Niet alleen ’s-Graveland 5 verloor, ook nog een keer hun favoriete Rotterdamse doorzetters Feyenoord.
Roel de Saegher werkt naar een prachtige rentree toe in het jaar 2009. Om in de stemming te komen, kwam hij vandaag maar een keertje kijken. Langs de lijn trof hij o.a VIncent Weggemans (links op de foto) die niet mee kon doen omdat hij een deadline moest halen, en Joost te Nuyl (rechts op de foto). Na afloop wist Joost nog het boek Onze Oom van Arnon Grunberg aan deze en gene aan te raden. Bedankt voor de tip, Joost.

De Aftrap

Jeroen te Nuyl: “Natuurlijk baal ik als een stekker. Nog niet eens zo zeer dat we verloren hebben, maar meer de manier waarop. Als we tegen jongere tegenstanders op deze manier blijven voetballen, ben ik bang dat het snel bekeken is met onze aspiraties. Hoe vaak moet ik iedereen nog zeggen dat trainen echt geen kwaad kan, zowel voor het balgevoel als de conditie. Ik zal geen namen noemen, maar een aantal jongens presteerde behoorlijk onder niveau. Eentje van hen voerde als excuus aan dat het de Sinterklaasavond nogal laat geworden was. Daar ben ik maar niet serieus op ingegaan.”
"Op de foto let ik effe niet op, omdat ik naar mijn ouwe kousen kijk. We zijn echt aan een nieuw tenues toe. Gelukkig kan ik melden dat ze in de maak zijn."
”Menno van de Brand floot vandaag weer uitstekend. En die hoor je niet over een late Sinterklaasavond. Terwijl hij vrijdag zwarte Piet en zaterdag Sinterklaas heeft gespeeld. Petje af voor deze jongen.”
”De aanvoerder van Buitenboys is een aardige jongen. Bij de uitwedstrijd was er nog wel eens wat gezeur, maar vandaag niet. Het was verder een heel sportieve wedstrijd.”