PANNEKOEK OF PANNENKOEK?
 
  
     
30 november, 2-0 Voorsprong weggegeven tegen Batavia: 2-4

's-Graveland 5 - de Vecht 3
Ruststand: 1-0
Eindstand: 2-4
Doelpunten 's-Graveland: Luc te Nuyl, Pim van Leeuwen

Door gasterdacteuren: Jeroen en Luc    

Zonder de inbreng van de onvolprezen Frits van der Meer, steunpilaar van het vijfde annex webmaster, moest 's Graveland 5 het opnemen tegen de jeugd van Batavia. Terwijl Frits de polonaise liep in Groot Kievitsdal op de 85e verjaardag van z'n moeder, worstelden zijn teamgenoten zich enkele kilometers verder op een zwaar veld knap naar een 2-0 voorsprong, om uiteindelijk toch schlemielig met 2-4 te verliezen.

Het vijfde begon met de nodige hindernissen aan het 'zes-puntenduel' met het iets hoger geklasseerde Batavia. Jeroen te Nuijl had zaterdagmiddag nog 14 man tot zijn beschikking, maar toen de weer uitstekend fluitende Menno van den Brand voor de aftrap blies, waren er (onder andere dankzij de alsnog opgetrommelde Harun) precies elf veldspelers en een lijnrechter. Dat alles bracht 's Graveland niet uit het evenwicht, want geconcentreerd en gedoseerd werd de aanval gezocht, wat uiteindelijk leidde tot een 1-0 voorsprong. Een goede voorzet van Vincent Weggemans werd door Luc te Nuijl met een niet nader te noemen lichaamsdeel over de lijn gewerkt. Laten we het erop houden dat de term 'mazzelpik' niet voor niets is uitgevonden...

 

 
Terwijl de weersomstandigheden steeds winterser werden en Anton Pieck zich nog eens in zijn graf omdraaide, bleef Batavia sterk aandringen. Dat leidde tot behoorlijk wat kansen voor de sportieve gasten uit Lelystad, maar vooral dankzij prima keeperswerk van de toch niet geheel fitte gelegenheidsdoelman Stephen van Troost haalde 's Graveland de rust met een 1-0 voorsprong. En die werd al snel in de tweede helft zelfs uitgebouwd tot 2-0, toen Pim van Leeuwen van afstand fraai uithaalde en de keeper kansloos liet in de rechter benedenhoek.
Maar in plaats van dat 's Graveland die voorsprong rustig verdedigde en kon loeren op de counter, kantelde de wedstrijd geheel in het voordeel van Batavia. Het jonge team ging veel beter om met de barre weeromstandigheden en het bijna onbespeelbaar geworden veld. Bovendien had de ploeg wat slimme omzettingen gedaan waardoor 's Graveland slechts achter de feiten aanliep.  Het wachten was dan ook op tegendoelpunten en die kwamen dan ook. Batavia strafte slordigheden in de verdediging resoluut af en het is dat nogal wat kansen werden verprutst, anders was de schade voor het vijfde nog veel groter geweest. Bij 2-2 kregen zowel Jeroen als Luc te Nuijl nog wel een behoorlijke mogelijkheid, maar het mocht niet baten: tegen de uiteindelijke 2-4 nederlaag viel dan ook weinig in te brengen.

Na afloop spitste de hamvraag zich natuurlijk toe op: wie of wat is de hoofdschuldige van dit pijnlijke verlies? Na rijp beraad viel de keuze unaniem op de familie Te Nuijl: Jeroen als falende aanvoerder, Luc als kansmissende pannenkoek en vooral Joost (met dochter Sophie) als argeloos toeschouwer. Toen hij langs de lijn arriveerde, was de stand nog 2-0... De conclusie moge duidelijk zijn.Gelukkig kon de kater na afloop in de kantine redelijk snel worden weggespoeld. Mede dankzij oudgediende Stok van den Burg, die kostelijke herinneringen ophaalde aan zijn tijd tijdens opnamen voor Peppi & Kokki. Dat Peppi zijn enkel brak tijdens het glijden van de befaamde brandweerpaal, was natuurlijk reden voor dolle pret. 'Opstaan, luie Peppi!', sprak Stok nog tot de onfortuinlijke matroos, waarna eenieder toch weer met een milde glimlach huiswaarts ging. Dan as zondag tegen Buiten Boys maar die 3 punten pakken!
   
   

De Rust

 
   
   
Supporters van de week
Onmogelijk om een supporter van de week te kiezen want het waren er 4. En gezien de barre weersomstandigheden hebben ze alle vier deze titel verdiend. De vader en moeder van onze gelegenheidskeeper Steffen en Joost en Sophie te Nuyl. Petje af voor deze " die hards".
     
   

 

   
De Aftrap
Voor de scheidsrechter Menno kwam de aftrap eigenlijk twee uur te vroeg. De zaterdagavond had zijn tol geëist. Als zwarte Piet had hij nog de gehele avond de getapte jongen uitgehangen maar het napraten met de Sint ging gepaard met iets te veel bisschopswijn... Jammer want het is verder best een leuke jongen.
Over leuke jongens gesproken. De aanvoerder van Batavia leek ook zo'n leuke jongen, die het voetballen meer als een grappige hobby zag. Helaas was het een wolf in schaapskleren. Het bleek een echte killer die in zijn eentje onze gehele achterhoede heeft zoek gespeeld.

 

   
 
    © Vijfde Dimensie