PANNEKOEK OF PANNENKOEK?
 
  
     
23 november, Ook de Vecht overtuigend verslagen: 4-1

's-Graveland 5 - de Vecht 3
Ruststand: 1-0
Eindstand: 4-1
Doelpunten 's-Graveland: Roel Lamers (3x), Marcel Cuiper

     

Na de overwinning van vorige week was het natuurlijk de vraag wat ’s-Graveland 5 deze speelronde zou doen. Tegenstander de Vecht 3 is in de middenmoot te vinden, een plek waar ’s-Graveland 5 reikhalzend naar uitkijkt. Natuurlijk was het even de vraag of de wedstrijd überhaupt wel door zou gaan vanwege het weer. Een ieder die daarover informeerde bij ’s-Graveland kreeg een verbaasde Bas Brouwer aan de lijn. “Waarom zou het niet doorgaan, dan?”
Het team van de Vecht bestaat uit enthousiaste jongelingen, onder wie een paar meer dan behoorlijke voetballers. In het veld bleek de mate van organisatie van dit stel jonge inwoners van Loenen aan de Vecht echter ver te zoeken. ’s-Graveland speelde goed vanuit de eigen organisatie, die met Mark Heemskerk en Marcel Cuiper op het middenveld een sterk blok kende.
Het eerste half uur hielden de ploegen elkaar redelijk in evenwicht, en waren er kansen over en weer. Toen was het Gijsbert de Fokkert die goed doorging op een slechte terugspeelbal van de Vecht. Daardoor kon hij Roel Lamers vrij voor de goal zetten (1-0).

 

 

Vanaf dat moment heeft ’s-Graveland de wedstrijd onder controle gehad. De Vecht had het verder vooral druk met het leveren van commentaar op elkaar en op de scheidsrechter.
In de rust wachtte de spelers van 's-Graveland 5 een vervelende verrassing. Onverlaten hadden uit de kleedkamer de nog aanwezige kostbaarheden weggenomen, waaronder (auto)sleutels. Onbegrijpelijk, wie doet nu zoiets?
Met vertraginging werd de tweede helft begonnen en die ging gewoon verder waar de eerste gebleven was. Al na drie minuten zette Marcel Cuiper (foto links) 's-Graveland op 2-0. De Vecht bleef vooral commentaar leveren op elkaar en de scheidsrechter. 's-Graveland probeerde te blijven voetballen. Roel Lamers die vandaag lekker op schot was, zorgde voor de 3-0 en de 4-0. Via een kopbal kwam ed Vecht nog terug op 4-1.

Marcel Cuiper: "We hebben vandaag goed gevoetbald. Wat dat betreft zie ik dit seizoen gelukkig een stijgende lijn. We voetballen meer als team. Er wordt voor elkaar gewerkt en men coacht elkaar. Aan dat soort dingen kan ik zien dat het steeds beter gaat."
"Ik baal wel enorm van die diefstal uit onze kleedkamer. Gelukkig zijn later mijn auto en huissleutels teruggevonden, maar mijn ringen, onder andere mijn trouwring, en horloge zijn weg. Waardeloos."

   
   
   

De Rust

 
   
Supporter van de week

(G)een kip...

   
De Aftrap
 

Jeroen te Nuyl: “Na vorige week was er een beetje stemming gemaakt. Omdat ik en mijn broer Luc er niet bij waren, zou er vorige week gewonnen zijn. Nou, vandaag hebben we laten zien dat er met ons in het team ook prima te winnen valt."
”Menno, onze vaste scheidsrechter was vandaag verhinderd. Hans Noppen was zo vriendelijk deze taak op zich te nemen. Ik heb veel respect voor Hans. Hij heeft jarelang op het hoogste niveau gevoetbald, als laatste man bij Fc Hilversum. Wat mij betreft een van de betere voetballers uit het Gooi. Dat hij vandaag al dat commentaar van de tegenstander over zich heen krijgt, is natuurlijk belachelijk. Ik vind dat hij uitstekend gefloten heeft."
”De aanvoerder van de Vecht, Jorrit, is een uitstekende voetballer. Als aanvoerder heeft hij het in mijn ogen vandaag echter af laten weten.”

   
 
    © Vijfde Dimensie