PANNEKOEK OF PANNENKOEK?
 
  
     
28 september, Het Prijzen Festival

Luc te Nuyl looft dit seizoen opnieuw prijzen uit om het maken van doelpunten door 's-Graveland 5 te bevorderen. Twee seizoenen geleden reikte Luc de prijs voor topscorer van het team uit aan Marco de Vries. Marco won vorig seizoen ook de Frans van Dusschoten trofee omdat hij de beste aangever (assists) van 's-Graveland 5 was. Dit seizoen zijn er maar liefst twee prijzen te verdienen: De Ruud Geels Trofee ofwel "De Gouden Badmuts" en de de "Fallrückzieher“.

  Luc te Nuyl zet onderstaand alle prijzen en trofees even op een rijtje.

Het Prijzen Festival

 

De Frans van Dusschoten Bokaal (seizoen 2007 - 2008)

Eindelijk is deze felbegeerde Bokaal naar de Graveur geweest en prijkt nu de naam van Marco de Vries op de marmeren voet. Naast de meeste doelpunten heeft deze kanjer het afgelopen seizoen ook de meeste assists gegeven. Een onmisbare kracht voor het vijfde …..maar we gaan het dit seizoen toch eens zonder hem proberen.
Wij zullen bij gelegenheid de Bokaal feestelijk overhandigen.

   
 

De Ruud Geels trofee “De Gouden Badmuts”

Om iedereen een gelijke kans te geven is er besloten om dit seizoen de man die het meeste kopgoals maakt te huldigen. De zwaar vergulde “gouden badmuts” zal voor altijd op de schoorsteen staan bij de voetballer die het meest met zijn blote hoofd weet te scoren.
Hierbij is alles geoorloofd, ook het kinderachtige alleen op de doellijn snel met je hoofd erin rollen. Ook eigen doelpunten worden, bij grote schoonheid, meegerekend.
Zeker nu de grote kopspecialist Krumpelman (de enige man die gericht met zijn rug kan koppen) er niet meer bij is, is deze mooie prijs voor iedereen haalbaar.

P.S. De winnaar wordt wel afgeraden om met de badmuts te gaan zwemmen. Gezien de zwaar vergulde status zal je direct met het hoofd naar beneden richting de bodem gaan. Ook lollig langer ophouden in huiselijke kring zal snel nek en rugklachten geven.

 
 

De “Fallrückzieher “

Op aandringen van de supporters vereniging is er dit seizoen een extra prijs in het leven geroepen: De “Fallrückzieher
Omdat blijkt dat wanneer er een prijs wordt ingesteld er ook direct op geoefend gaat worden om deze te winnen, wordt het tijd dat de ouderwetse omhaal bij het 5e aandacht krijgt. Nog nooit heb ik iemand in de armen kunnen sluiten die al zwevend door de lucht de bal middels de Fallrückzieher in de kruising ramde.
Daarom krijgt de persoon die dit lukt direct deze prachtige prijs met naam en datum van daad.

Om de boel even op te frissen nog even een korte uitleg.
Een omhaal is een speciale techniek in het voetbal, die uitgevoerd wordt door een speler, doorgaans een aanvaller, die zijn lichaam naar achteren en zijn been omhoog gooit om de bal achterwaarts over zich heen te spelen. Het maken van een omhaal is niet zo moeilijk, het scoren ermee wel, omdat de speler geen zicht heeft op het doel als hij schiet. Een omhaal is daardoor één van de meest spectaculaire en knappe manieren om een doelpunt te maken.
Naast de louter spectaculaire beweging zijn er twee situaties in het voetbalspel waarin het maken van een omhaal nuttig kan zijn:
- als een verdediger de bal snel wil uitverdedigen weg van het eigen doel, maar met zijn gezicht naar zijn eigen keeper staat en de bal hoog wordt aangespeeld.
-als een aanvaller met zijn rug naar het vijandelijke doel staat in of vlakbij het zestienmetergebied en de bal zich in de lucht bevindt Naamgeving

Het woord omhaal verwijst naar de achterwaartse beweging van de voetballer. In andere talen wordt deze beweging anders genoemd, zo spreekt men in het Engels van een bicycle kick ("fiets-schot", vanwege de manier waarop de benen zijn georiënteerd tijdens de omhaal; dat lijkt of de speler fietst) en in het Duits van Fallrückzieher ("achterwaartse val-schot"). In het Spaans heet een omhaal een chilena met als oorspronkelijke naam chalaca, een woord uit Peru. De Noren spreken van een brassespark, letterlijk "Brazilliaans schot".

 

 

   
   
   
   
 
    © Vijfde Dimensie