PANNEKOEK OF PANNENKOEK?
 
  
     
6 juli, Traditionele Voetbalpool kijkt alweer naar nieuw seizoen
 

Al sinds 1995 organiseert 's-Graveland 5 verdediger Pim van leeuwen de Fantasy Footbal league. Bij dit spel moet een team samengesteld worden met elf spelers uit de eredivisie die vervolgens gedurende het seizoen punten kunnen verzamelen. Zo levert een doelpunt tien punten op, een assist vijf punten en een gewonnen wedstrijd twee punten. Een keeper verdient tien punten als hij de nul houdt. Een gele kaart kost vijf punten en een rode kaart tien. Afgelopen donderdag vond in het Hilversumse café Cartouche de veilingavond plaats voor het seizoen 2009/2010.

 

Pim van Leeuwen (foto rechts): "Door de vakanties van iedereen moesten we er dit jaar vroeg bij zijn. Normaal houden we de veilingavond vlak voor het begin van de competitie, maar dat zat er deze keer niet in. Ter vergelijking voor het afgelopen seizoen kwamen we op 31 augustus bij elkaar."
"Het vroege tijdstip geeft wel een extra dimensie aan het spel. Er kan en moet wat meer gegokt worden. Zo kan je een speler kopen die op dit moment nog niet bij een Nederlandse club voetbalt. Het kan je echter ook gebeuren dat je een speler hebt gekocht die de komende tijd alsnog wordt getransfereerd. Elia van Fc Twente is bijvoorbeeld zo'n geval. Hij is tijdens de veiling verkocht, maar ik maak me sterk of hij vertrekt binnenkort naar HSV."
"Winnaar van het afgelopen seizoen was Frits van der Meer. Hij had Suarez en Pranjic in zijn team met daarnaast een aantal spelers die ook allemaal hun doelpuntje meepakten. Natuurlijk zit er een geluksfactor bij dit spel, maar in het geval van Frits merk ik dat hij er toch ook een soort van neus voor heeft."

 

 
    De deelnemers hadden geen makkelijke avond. Mark de Jong (links op de linker foto): "Als ik ergens aan meedoe, wil ik ook winnen. Vandaar dat ik ook dit spel serieus benader. Ik heb het idee dat sommige van de andere jongens maar wat doen."
Rob Klap (foto rechts): "Kijk, ik zorg altijd dat ik een paar spelers in mijn team heb die zeker gaan scoren, en dan zoek ik er ook nog een paar bij die misschien nog minder bekend zijn bij het grote publiek, maar waarvan ik denk dat die er zo maar een stuk of wat in kunnen schoppen. Ja, je moet toch wat."

 

Natuurlijk werd er ook bij aanvoerder Jeroen te Nuyl (foto rechts) geïnformeerd of er nog nieuws was te melden over de club of het team. Jeroen: "nee, ik heb eigenlijk niks nieuws te melden. Of ja, toch wel. Volgend seizoen zijn we niet meer 's-Graveland 5 maar 's-Graveland 4." Het werd even stil aan tafel. Er werd snel een biertje besteld en het gesprek werd over een heel ander onderwerp voortgezet.

 

 
   
 
    © Vijfde Dimensie