PANNEKOEK OF PANNENKOEK?
 
  
     
21 juni, Evaluatie seizoen 's-Graveland 5 in Den-Bosch
 

Afgelopen vrijdag verzamelde zich een kerngroep van de selectie van 's-Graveland 5 in Den-Bosch voor de evaluatie van het seizoen 2008-2009. Er is veel gelachen in Den-Bosch. Opmerkelijk, want de resultaten van het afgelopen seizoen gaven daar nou niet direct aanleiding toe. De vrolijke toon kwam waarschijnlijk door de positieve insteek die aanvoerder Jeroen te Nuyl in zijn evaluatie koos en niet te vergeten het fantastische prijzengala dat volgde.

 
   
     

De hele middag werd besteed aan de grote markt. Met name het terras van café Jeroen Bosch mocht rekenen op de warme attentie van de spelers (foto boven). Al snel bleek dat het goed klikte tussen 's-Graveland 5 en Den-Bosch. De plaatselijke horeca en vishandel deden goede zaken. Dit alles was slechts een opmaat voor het avondgedeelte in, hoe toepasselijk, Hotel Restaurant Jo van den Bosch. De organisatie had deze luxe locatie uitgekozen om de evaluatie in een optimale omgeving uit te voeren.
Al voor het voorgerecht nam aanvoerder Jeroen te Nuyl het woord en blikte terug op het afgelopen seizoen (foto rechts). Hij hield zijn toespraak gelukkig kort. Samengevat zei hij zoiets als: "Afgelopen seizoen was niet best, volgend seizoen moet het beter. We krijgen er waarschijnlijk vier nieuwe spelers bij onder wie de ons reeds bekende Richard Stuiver." De aanwezigen trakteerden Jeroen op een warm applaus voor zijn mooie woorden.

 

 

 

Prijzengala
Vervolgens namen Vincent Weggemans en Gijsbert de Fokkert het woord. In een wervelende show presenteerden ze een soort van prijzengala waarbij zij in diverse categorieën prijzen verdeelden. Als eerste won Edgar Lamaker de Blessure Bokaal. Een kleine cup met grote oren (zie onder op de foto links), die je eigenlijk niet moet willen winnen. Toch was Edgar er best blij mee. Edgar: "Ik heb dit seizoen alleen de eerste oefenwedstrijd meegedaan en daarna heb ik door blessures moeten toekijken. Behalve diverse zweepslagen is het vermelden van een ontstoken blinde darm de moeite waard. Volgend seizoen hoop ik ook aan competitiewedstrijden toe te komen."
Namens de gehele webredactie mocht Frits van der Meer de Spin in het Web-Sjerp in ontvangst nemen. Frits toonde zich verrast en blij. Frits: "Ook met de website hebben we afgelopen seizoen wat minder gedraaid. Toch werd de site elke maand weer vele honderden malen bezocht. Deze prijs moedigt de redactie aan om door te gaan. Hij krijgt een mooi plekje op het kantoor.


 
 
 

 

Een beetje emotioneel werd het toen de Kantje Boord Trofee werd uitgereikt aan Joost te Nuyl. De Website-lezer met een goed geheugen weet wellicht nog wel dat Joost deze zomer geveld is geweest door de veteranenziekte, na een douchebeurt op de Griekse eilanden. Ook Joost was zeer blij met deze bokaal in de vorm van een grafmonument waar heet toepasselijk de tekst "Hier rust niet Joost te Nuyl" was aangebracht. Joost was zichtbaar in zijn nopjes met de bokaal en zei dat de mede omdat hij nog veel leuke middagen en avonden met 's-Graveland 5 wilde beleven, hij de veteranenziekte onder de knie heeft weten te krijgen.
Luc te Nuyl reikte zichzelf volkomen verdiend de Gouden Badmuts uit. Terecht want ook al had hij de prijs zelf in het leven geroepen, hij gebruikte letterlijk en figuurlijk zijn koppie bij drie doelpunten.
Na het diner werd de Brabantse nacht opgezocht, waar opnieuw hoogtepunt na hoogtepunt volgde. Eerst kreeg aanvoerder Jeroen uit handen van Vincent en Gijsbert de Coup de Carambole uitgereikt. Een prachtige grote gouden beker voor zijn grote inzet voor het elftal het afgelopen seizoen. Jeroen torste de beker mee door het Brabantse nachtleven en trok veel bekijks. De beker trok veel leuke mensen aan die wilde weten waar Jeroen de prachtige beker aan te danken had. Ook Peter Post, een man die in zij leven toch al veel prijzen gewonnen heeft, was onder indruk. Voor de gelegenheid wilde hij ook best even op de foto. Joost te Nuyl was weer erg onder de indruk van de verschijning van Peter Post. Joost: "Wat wil je? Deze man is een soort van jeugdheld van me. En dan bedoel ik niet als ploegleider, maar als wielrenner. Deze man heeft tientallen zesdaagse-zeges op zijn naam. In het begin vormdehij een koppel met Frits Pfenningeren later met Patrick Sercu. Ook op de weg was hij goed hoor. Hij won bijvoorbeeld Parijs-Roubaix. Schitterend!"
Jeroen te Nuyl: "Zo blijkt maar weer: Wie wint heeft vrienden (en vriendinnen, red., zie foto onder). Een goed idee dus om volgend seizoen wat vaker wedstrijden te willen winnen."
En het bleef nog een lange onrustige Brabantse nacht...
Vincent, Joost en Gijbest bedankt voor de geweldige organisatie!

 


 
   
 
    © Vijfde Dimensie