PANNEKOEK OF PANNENKOEK?
 
  
     
12 oktober, Aanvoerder gaat voor de "Fallrückzieher“

's-Graveland 5 had vandaag vrij. Jammer, want het was uitstekend voetbalweer.
Aanvoerder Jeroen te Nuyl van 's-Graveland 5 heeft de dag toch nuttig besteed. Behalve dat hij de conditie op peil gehouden heeft, heeft hij vandaag ook zijn persoonlijke voetbal-ambities op een rijtje gezet. Duidelijk is dat Jeroen dit seizoen een prijs wil pakken.

 

Jeroen te Nuyl: "Vanochtend ben ik eerst wat kilometertjes gaan hardlopen op de hei. De conditie moet toch op peil gehouden worden. Ik ga er vanuit dat alle spelers van 's-Graveland 5 dat vandaag gedaan hebben. Nee, gecontroleerd heb ik dat natuurlijk niet. Maar volgens mij neemt iedereen zijn eigen verantwoordelijkheid. Ik heb natuurlijk wel mazzel dat ik zo dicht bij de hei woon."
"Vandaag heb ik ook eens nagedacht over de ambities dit seizoen. En ik moet zeggen heel lang heeft dat niet geduurd. Ik was er snel uit. Als ik terugkijk op de recente geschiedenis met 's-Graveland 5 is het denk ik niet reëel om het kampioenschap als doel te stellen. Kijk, het zou natuurlijk leuk zijn, en als we de kans krijgen dan moeten we dat zeker pakken. Maar de grappenmakers die zeggen dat we het allemaal nog in eigen hand hebben, neem ik niet serieus. Nee, als het gaat om sportieve ambities dit seizoen, moet ik voor persoonlijk succes gaan.”
“Wat dat betreft ben ik heel blij dat mijn broer Luc dit seizoen een speciale prijs in het leven heeft geroepen, de Fallrückzieher (zie artikel 28 september, red.). Ik wil hier niet beweren dat de omhaal een specialiteit van me is, maar toch heb ik in mijn voetballeven wel degelijk veel succes met dit wapen gehad. De laatste jaren heb ik het alleen wat minder gebruikt omdat er ook andere efficiënte manieren zijn om te scoren. Inderdaad, met je kop bijvoorbeeld, maar ook dat heeft niet bepaald mijn voorkeur. Luc, heeft dit seizoen ook de gouden badmuts ingesteld, de prijs voor de speler met de meeste kopdoelpunten. Nou ik ik heb al een gouden badmuts van me eigen, dus daar ga ik echt niet een heel seizoen mijn best voor lopen doen.”

 
 

“De fascinatie voor de omhaal heb ik overgehouden uit mijn jeugd. Ik denk dat ik in de pupillen of aspiranten bij sv Actif speelde toen we na het voetballen op zaterdagmiddag met het hele gezin naar de Sportschau keken. Toentertijd waren wij een van de weinige in de straat die Duitsland konden ontvangen en een kleurentelevisie hadden. Vaak schoven er dus ook nog de nodige vriendjes aan. Waar je elke week vergif op kon innemen was dat Klaus Fischer van Schalke 04 een doelpunt maakte met een omhaal. Fischer was een geweldenaar die elke duitse keeper mit einem Fallrückzieher verschalkte. Als kind vond ik dat geweldig en heb dat op de velden bij Actif proberen na te doen. Het instellen van de prijs voor het scoren met een omhaal heeft dat gevoel weer bij me losgemaakt.”
“Gisteren heb ik in mijn schetsblok stap voor stap uitgetekend hoe de perfecte omhaal werkt. Gisteravond heb ik hem ook alweer geoefend, zonder bal en met lekker veel kussens op het bed. Volgens Linda ziet het er allemaal veelbelovend uit. Dus als in een van de volgende wedstrijden een bal op de juiste hoogte voorkomt zal ik niet aarzelen, maar omhalen. Natuurlijk moet ik dan wel gewoon in de voorhoede spelen, maar als aanvoerder heb ik dat zelf in de hand.”
“Tot dinsdag op de training allemaal!”

   
 
    © Vijfde Dimensie