PANNEKOEK OF PANNENKOEK?
 
  
     
19 oktober, Twee punten laten liggen bij Buitenboys: 3-3

Buitenboys 3 - 's-Graveland 5
Ruststand: 0-2
Eindstand: 3-3
Doelpunten 's-Graveland: Luc te Nuyl, Roel Lamers, Mark Heemskerk

     
De tweede competitiewedstrijd is voor 's-Graveland 5 is geëindigd in een gelijkspel. Bij Buitenboys werd een 2-0 voorsprong die bij de rust was opgebouwd, in de tweede helft uit handen gegeven. Het niveau van de wedstrijd was niet bepaald hoogstaand, maar voor ’s-Graveland positief omdat er veel meer werd gevoetbald dan in de eerste wedstrijd tegen HSV.
s’-Graveland had misschien de drie punten verdiend, maar gaf deze zelf uit handen. Opmerkelijk waren de vier penalty’s die in de tweede helft in een tijdsbestek van twintig minuten mochten worden genomen. Buitenboys kreeg de eerste twee, en kwam zodoende weer op gelijke hoogte 2-2. De derde penalty was voor ’s-Graveland vanwege een overtreding op Gijsbert de Fokkert die vanaf de aftrap goed doorging. Marc Heemschut schoor hard binnen 2-3. De vierde penalty werd door Buitenboys gemist. In de slotminuten wisten de Almeerders toch nog op gelijke hoogte door uit een scrimage voor de goal de bal binnen te werken.

Gemengde gevoelens
Jeroen te Nuyl: “Ik heb behoorlijke wat gemengde gevoelens aan deze wedstrijd overgehouden. Laat ik beginnen met een paar positieve punten. We hadden genoeg mensen. Als je met z’n vijftienen aan een wedstrijd begint voetbalt het toch wat lekkerder. Er werd af en toe goed gevoetbald. En als laatste ik ben in een keer naar het goede adres gereden. Twee seizoenen stond ik bij de secretaris van de club voor de deur. Over de negatieve punten kan ik kort zijn. Als wij voetballend wat willen bereiken, moet er getraind worden. Punt.”
 
   
   

De Rust 

 
   

Supporters van de week

Gelukkig waren ze er weer, deze kei-gave supporters Jip Kamer (links op de foto) en Mare de Jong (rechts op de foto) vinden het gewoon leuk om te kijken bij 's-Graveland 5. Hoewel Mare vind het in de kleedkamer altijd behoorlijk stinken, zeker na de wedstrijd.
Na afloop in de kantine heeft Mare nog een stoelendans georganiseerd. De finale heeft ze gedanst tegen Luc te Nuyl. Luc was natuurlijk kansloos.

   
De Aftrap
 

Mark de Jong: “Omdat Jeroen te Nuyl zichzelf de eerste helft reserve had gezet, kwam de aanvoerdersband om mijn arm terecht. Een eer die me nog niet al te vaak is overkomen. Het zal er wel mee te maken dat de vice-aanvoerders van vorig seizoen (Pim van Leeuwen en Roel de Saegher, red.) er niet waren. Het aanvoerderschap valt mij niet zwaar. Vanuit de laatste linie kan ik het spel goed overzien en zonodig ingrijpen.”
”Ik heb de wedstrijd niet uitgevoetbald. Over de aanleiding wil ik geen woorden meer vuil maken. Hopelijk hebben we er met z’n allen wat van geleerd.”
”De scheidsrechter heeft goed gefloten. Kijk, of alle penalty’s terecht waren, weet ik ook niet. Maar als de scheidsrechter fluit dan moet je je daarbij neerleggen. Daar ben ik heel makkelijk in.”
”De aanvoerder van Buitenboys is een aardige jongen. Twee seizoenen geleden was hij er ook bij. Ik heb het idee dat ze door het vele onderlinge overleg zichzelf niet altijd goed in de wedstrijd spelen.”

   
 
    © Vijfde Dimensie