21 oktober, Alternatief team 't Gooi te sterk: 1-6

's-Graveland 5 - 't Gooi 4 (of eigenlijk 't Gooi 7)
Ruststand: 1-4
Eindstand: 1-6
Doelpunt 's-Graveland: Steffen Cena

Eerder dit seizoen ging de wedstrijd tegen ’t Gooi 4 niet door omdat ’t Gooi niet genoeg spelers op de been kon brengen. Vanavond was ’t Gooi 4 wel compleet, dat wil zeggen ’t Gooi 7 nam de honneurs waar. Op papier een meevaller voor ’s-Graveland 5. In de praktijk blijkt ’t Gooi 7 een team van zeer begaafde jonge spelers. Dit ’t Gooi was gewoon te sterk voor ’s-Graveland 5.
't Gooi begon voortvarend aan de wedstrijd. Binnen de minuut stond de 0-1 op het scorebord. Binnen vijf minuten stond het na alweer een snelle felle aanval 0-2 en na een kwartier 0-3. Van een echte wedstrijd was toen eigenlijk al geen sprake meer. Positief is dat ’s-Graveland 5 niet bij de pakken neer ging zitten. Door zelf ook wat feller op de bal te spelen lukte het om ’t Gooi het nodige weerwerk te geven. Via uitvallen werd soms zelfs de Gooise goalie aan het werk gezet. ’t Gooi kwam nog wel op 0-4, maar ’s-Graveland scoorde voor rust, uit een goed uitgevoerde uitval, ook nog tegen, 1-4. Na de rust lukte het ’s-Graveland om aardig mee te voetballen. ’t Gooi bleef wel de gevaarlijkste ploeg met de meeste kansen. Uiteindelijk moest ’s-Graveland nog twee tegendoelpunten toestaan: eindstand 1-6.
Formulieren
Jeroen te Nuyl: “Ja wat moet je er van zeggen. Uiteindelijk had ik een paar weken geleden misschien de wedstrijd schriftelijk af moeten doen. Dan hadden we nu drie punten meer gehad. Aan de andere kant zitten we op voetbal om te voetballen en niet om via formulieren punten te verzamelen. Ik ben eigenlijk geen eens ontevreden over het door ons vertoonde spel. Dan kijk ik vooral naar de inzet die we hebben getoond en even niet naar de fouten waarvan ik vind dat we er nog teveel maken. Onzorgvuldige passing heeft ons opnieuw een paar tegentreffers opgeleverd. Nou, ja. Positieve punten: Gijsbert (foto) was topfit omdat hij gisterenavond op tijd naar bed is gegaan. Frits van der Meer was jarig. Ik had hem graag drie punten kado gedaan, maar ’t Gooi werkte niet mee.”

De Rust

Supporter van de week

Peter Krumpelman was aandachtig toeschouwer. Hetlukte de webfotograaf echter niet om deze inmiddels ex-speler van 's-Graveland 5 op de gevoelige plaat vast te leggen.

De Aftrap

Jeroen te Nuyl: “Vanavond speelden we onze eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Gelukkig is Menno van den Brand ook dit seizoen weer onze vaste scheidsrechter. Hij heeft weer ouderwets goed gefloten."
”De aanvoerder van 't Gooi is een aardige jongen. Zij zijn dus eigenlijk 't Gooi 7 maar spelen ook in de zesde klasse. Het lijkt me dat ze fluitend kampioen moeten worden. Hoewel de aanvoerder me vertelde dat de vorm op zondagochtend wel eens te wensen overlaat.”