PANNEKOEK OF PANNENKOEK?
 
  
     
26 oktober, 's-Graveland laat het ook liggen bij Geinburgia: 4-1

Geinburgia 4 - 's-Graveland 5
Ruststand: 1-0
Eindstand: 4-1
Doelpunt 's-Graveland: Frits van der Meer

     

Al een aantal seizoenen is duidelijk dat ’s-Graveland 5 en Geinburgia 4 aardig aan elkaar gewaagd zijn. Vandaag was dat ook het geval. Geinburgia trok echter aan het langste eind. De einduitslag 4-1 is daarbij zeer geflatteerd. Als vanouds had ’s-Graveland aanvoerder Jeroen te Nuyl te kampen met een kwantitatief probleem. Vreemd want vandaag maakten drie oudgedienden, Pim van Leeuwen, Vincent Weggemans en Gilliam Hagen,  hun rentree. Hoe het ook zij, met maar net elf spelers, en zonder vlaggenist, betrad ’s-Graveland 5 het veld.
Met een lekker herfstwindje en af en toe een lekker herfstbuitje probeerden beide teams er het beste van te maken. Geinburgia probeerde het vooral met schoten uit de tweede lijn. ’s-Graveland wist af en toe door te breken. Met een mooi schot, dat net over keeper Jeroen Voeten heen stuiterde, kwam Geinburgia op 1-0. ’s-Graveland kwam helaas niet tot scoren. In de rust nam Pim van leeuwen (Foto onder), gebruind door een weekje Gran Canaria, de keeperhandschoenen over van Jeroen Voeten. De tweede helft had ’s-Graveland lange tijd het beste van het spel. Tot echt gevaarlijke kansen kwam het echter nauwelijks.

 
 

Geinburgia kwam zelfs op 2-0 doordat keeper Pim een hoge bal niet helemaal goed inschatte. Snel daarna schoot opgekomen voorstopper Frits van der meer ’s-Graveland met een strak schot vanaf de zestien meter, weer terug in de wedstrijd (2-1). Toen Pim van leeuwen zich even later revancheerde door een penalty katachtig te stoppen, wees alles erop dat ’s-Graveland langszij zou komen en misschien wel de overwinning zou gaan pakken. Helaas op een of andere manier was de energie weg en de fut eruit. ’s-Graveland probeerde wel aan te vallen, maar gevaarlijk werd het niet. In de slotfase mocht Geinburgia vervolgens uitlopen naar 3-1 en eindstand 4-1.

Turf
Jeroen te Nuyl (foto boven op de achtergrond, achter Marcel Cuiper en Luc te Nuyl): “Ja, wat moet ik er van zeggen. Laat ik het positief houden. Ik vind dat we geen eens zo heel slecht gevoetbald hebben. In de verdediging is op zich niet veel weggegeven. Ik heb vaak aardige aanvallen opgebouwd zien worden. Maar op een of andere manier komen we niet goed voor de goal van de tegenstander. Misschien is het ook wel een kwestie van de ban doorbreken. Als we er vandaag de eerste helft bijvoorbeeld twee inschieten, wat makkelijk gekund had, speel je een heel andere wedstrijd. Maar goed, as is verbrande turf, zei mijn vader wel eens. Vandaag heb ik officieel aan het team bekend gemaakt dat ik van werk ga veranderen. Ik ga weg bij Broadcast magazine en ga werken bij FC Klap. We zijn van plan iets nieuws te beginnen. Voor mij wordt dat een hele leuke uitdaging. Van de spelers kreeg ik leuke reacties.”

   

De Rust 

 
   
Supporter van de week
Net nu we het zo hard nodig hebben.
Niemand...
 
   
De Aftrap
 

Jeroen te Nuyl: “Ik houd wel van deze herfstachtige omstandigheden. Een beetje wind en regen hebben nog nooit iemand kwaad gedaan. Jammer dat we met zo weinig ware. Ik snap het niet waarom mensen niet even kunnen afmelden. Ze stellen hun team teleur. Zo hadden we vandaag bijvoorbeeld niemand om te vlaggen.”
“De scheidsrechter heeft vandaag goed gefloten. Voor hem viel het ook niet mee. Het was zijn eerste wedstrijd als scheids en zoals gezegd hadden wij geen grensrechter. In de slotfase kwam er van ons nogal wat commentaar op zijn leiding. Dat was vooral frustratie over het krachteloze spel dat we zelf vertoonden.”
”De aanvoerder van Geinburgia, Hans, is een aardige jongen. Nog altijd is hij de rots in de branding in de Geinburgiaanse verdediging. Mooi om te zien hoe hij a en toe ook nog mee naar voren komt.”

   
 
    © Vijfde Dimensie