PANNEKOEK OF PANNENKOEK?
 
  
     
2 november, 's-Graveland geeft het NVC voor rust al kado: 3-7

's-Graveland 5 - NVC 5
Ruststand: 0-5
Eindstand: 3-7
Doelpunten 's-Graveland: Frits van der Meer, Roel Lamers (2x)

     

Een zonnige herfstdag, 16 spelers die staan te popelen om te voetballen, de koploper NVC op bezoek, alle ingrediënten leken aanwezig voor een lekkere wedstrijd. Jammer genoeg is het vandaag maar heel kort een wedstrijd geweest. Dat NVC de betere ploeg was, werd al snel duidelijk. NVC beschikt over ervaren, technische spelers met een uitstekende conditie. ’s-Graveland 5 wilde het NVC misschien wel lastig maken maar dat lukte niet. Integendeel, ’s-Graveland maakte het NVC de eerste helft erg eenvoudig. Bijna alle doelpunten werden op een presenteerblaadje aangereikt, veelal door de bal, in gevaarlijke positie, gewoonweg in te leveren bij de tegenstander. De 0-1 viel door een terechte, doch onnodige penalty. De 0-2, 0-3 en 0-4 ontstonden door slordig balverlies. ’s-Graveland speelde onsamenhangend en kon slechts nu en dan de goal van NVC opzoeken, echter zonder erg gevaarlijk te worden. Na nog een pnalty voor NVC werd met een 0-5 stand de kleedkamer voor de rust opgezocht.
Na de thee deed NVC het wat rustiger aan en kon ’s-Graveland zowaar regelmatig gevaarlijk worden. De bal werd vaker goed rondgespeeld en de vrije man vaker gevonden. Na een kwartiertje kwam Frits van der Meer, na een steekpass van Marc Heemskerk, alleen voor de keeper. Frits verzuimde niet en omspeelde de Naardense goalie knap (1-5). ’s-Graveland bleef goed doorgaan en kwam vaker in het Naardense doelgebied dan NVC in het ’s-Gravelandse. Roel Lamers maakte het doelpunt van de wedstrijd door een bal hoog uit de lucht te plukken en knap in te schieten.

 
 

Het was opnieuw Roel Lamers die uit een penalty (handsbal NVC) zijn tweede doelpunt van de wedstrijd kon maken. NVC scoorde in de tussentijd nog twee keer tegen waardoor over de tweede helft met 3-2 toch een positieve balans kon worden opgemaakt. Laat onverlet dat ’s-Graveland met 3-7 van NVC op de broek heeft gekregen.
Financiële crisis
Jeroen te Nuyl (foto boven rechts): “Ja, wat moet ik er van zeggen. Laat ik het maar weer positief houden. De tweede helft hebben we ons goed hersteld. Ik hoop dat we deze opkomst elke week tegemoet kunnen zien, dan kunnen we ook eens wat beter op elkaar ingespeeld raken."
"Zelf begon ik nogal brak aan de wedstrijd. Dat komt omdat we gisteren een traditionele kaartavond hebben gehad. Ik kan je zeggen dat ik weinig en slecht geslapen heb en dat de financiële crisis bij ons thuis sinds gisteravond een heel eigen betekenis heeft."
"Ik heb er vertrouwen in dat we binnenkort onze eerste wedstrijd gaan winnen. Dat had ik ook met Feyenoord en kijk maar eens wat die vandaag gedaan hebben. O ja, nog speciaal een felicitatie voor Gilliam Hagen (foto midden, naast Rick Calis (links) en Vincent Weggemans (rechts)) want die is morgen jarig. Hoe oud ie wordt? Ik schat hem eind dertig.”

   
   
   

De Rust 

 
Geen foto uit de rust. Wel een geheime foto van een deel van het eerste prototype van de nieuwe kleedkamers.  
   
Supporters van de week

Op het mooie weer en de attractieve tegenstander waren veel supporters afgekomen. Vaak is de webfotograaf echter alleen de eerste helft actief.
Ja leuk, niet alleen Jip maar ook tweelingzus Fien was vandaag met vader Michiel Kamer meegekomen om ’s-Graveland 5 aan te moedigen. Achter de goal van hun vader lieten ze zich goed horen. Gisteren moesten ze zelf hockeyen, ’s ochtends vroeg in de koude regen. Beide dames spelen bij het Utrechtse Kampong, maar niet in hetzelfde team. Fien had gewonnen en Jip had verloren maar eigenlijk toch gewonnen.
Wie Fien en wie Jip is? Dat kan je op deze foto rechts wel zien: In de rust nam Fien lekker een Snickers en Jip lekker een Bounty.
Ook leuk was de aanwezigheid van Joost te Nuyl (foto onder) langs de lijn. Deze oud speler en oud scheidsrechter bij ’s-Graveland 5 heeft zich het afgelopen najaar weer onsterfelijk gemaakt als hoofdscheidsrechter van het Kortnehoefse Palingrook-festival. Joost: “De kwaliteit dit jaar was uitermate goed dit jaar. De hoofdprijs ging naar een palingroker uit Putten. Nee, palingen vallen buiten het rookverbod dat is ingesteld in de horeca.”

   
De Aftrap
 

Jeroen te Nuyl: “Zoals gezegd had ik nogal een houten kop overgehouden aan gisteravond. Gelukkig hadden we voldoende wissels zodat ik me na een minuut of twintig al even kon laten vervangen. Ik had eigenlijk op een ander NVC-team gerekend toen er gesproken werd over oudere spelers. Dat andere NVC team met oudere spelers is ook al zo goed.”
“Menno van den Brand heeft weer een uitstekende wedstrijd gefloten. Ik had wel de indruk dat hij het een beetje rustig aan doet. Misschien leuk om te vertellen dat ik onderhandelingen ben gestart met het bedrijf waar Menno werkt (Selexyz, red.) om te zien of zij interesse hebben in het sponsorschap. Juristen gaan uitzoen of het toegestaan dat sponsorgelden en scheidsrechter bij een en hetzelfde bedrijf vandaan komen.”
”De aanvoerder van NVC was een aardige jongen en een uitstekende voetballer. Ik schat in dat hij wel op wat hoger niveau gevoetbald heeft.”
Frits van der Meer (foto links): “Nee. dat is geen erectie onder mijn shirt, maar het hoesje van het fototoestel. Echt waar.”

   
 
    © Vijfde Dimensie