PANNEKOEK OF PANNENKOEK?
 
  
     
4 november, Kaartavond met eigen financiële crises

 

     
     

Een aantal malen per jaar komt een aantal (ex-)'s-Graveland 5 spelers bij elkaar om een kaartje te leggen. Een traditie die al teruggaat tot een tijd dat het pokeren in Nederland nauwelijks in de belangstelling stond. Werd in het verleden een eigen pokervariant gespeeld, onder druk van de televisie en de commercie is er sinds het laatste jaar definitief overgestapt op het wereldwijd gespeelde Texas Hold'em. Afgelopen zaterdag was Luc te Nuyl (links op de foto rechts) gastheer van de kaartavond.
Mede om het kaartgebeuren beter mogelijk te maken is het huis van Luc (en Margot) deze zomer verbouwd. De serre achter het huis heeft plaatsgemaakt voor een aanbouw, waarbij ook meteen maar een moderne halfopen keuken is ingebouwd. En het moet gezegd worden: Het ziet er allemaal picobello uit. De honden Beer en Harrie (foto onder)  hebben misschien nog wel het meeste geprofiteerd van de verbouwing. Voor hen ligt er tegenwoordig een heerlijk zacht matras. Beer en Harrie hadden trouwens gemengde gevoelens bij de kaartavond. Zij lieten bij binnenkomst duidelijk merken met welke personen zijn wel een klik hadden en met welke niet. Zo moesten ze bijvoorbeeld maar weinig hebben van Ton van der Meer en Pim van Leeuwen. Met Maarten Schaap en Peter Krumpelman daarentegen waren zij direct dikke vrienden. Zo zie je maar dat ook dieren over het nodige portie mensenkennis kunnen beschikken.

 
 

Financiële Crisis
Van de wereldwijde financiële crisis was tijdens de kaartavond niet veel te merken, hoewel in de loop van de avond een aantal kaarters met een persoonlijke financiële crisis geconfronteerd werden. Voor sommigen liep dat met een sisser af. Anderen moesten aan het eind van de avond (nacht) de bittere waarheid onder ogen zien. Een claim bij een IJslandse bank indienen is er in zo’n geval niet bij.
Pim van leeuwen: “Mij zal je niet horen klagen over de avond. Kijk, voor mij staat gezelligheid voorop, en in dat opzicht was het weer een toppertje. En of je dan wint of verliest, is voor mij eigenlijk bijzaak. Hoewel, als ik eerlijk bent is het wel makkelijker spelen als je een stapel fiches voor je hebt. Het komt bij Texas Hold’em voor een groot deel aan op bluffen en dat doe je nu eenmaal makkelijker al je een buffertje euro’s hebt. Ik hou er wel van als je dan met niks in handen iemand weg weet te bluffen die een veel beter hand heeft. Ook leuk is dat je na verloop van tijd ook wel weet hoe mensen aan tafel reageren op bepaalde situaties. Ik zal hier niet gaan zeggen wie de bangebroeken en de bluffers zijn, maar iedereen kan zich daar wel wat bij voorstellen.”

   
 
    © Vijfde Dimensie