PANNEKOEK OF PANNENKOEK?
 
  
     
9 november, 's-Graveland verliest ook al van Fc Almere: 2-3

's-Graveland 5 - Fc Almere 3
Ruststand: 1-1
Eindstand: 2-3
Doelpunten 's-Graveland: Vincent Weggemans, Marc Heemskerk

     

Een waterig herfstzonnetje zorgde voor prima voetbalweer deze zondag. Waarom zou ’s-Graveland 5 vandaag niet de eerste overwinning kunnen behalen. De tegenstander Fc Almere staat in de middenmoot, een plek die ’s-Graveland zichzelf ook wil toedichten.
In ieder geval waren er geen grote personele problemen voor aanvoerder Jeroen te Nuyl. Met dertien spelers kon hij aan de wedstrijd beginnen. Vervelend was nog wel dat de wedstrijdbal vlak voor de aftrap in de sloot verdween (foto onder). De wedstrijd begon met een reservebal waarmee het volgens veel spelers erg lekker voetballen was.
Het eerste kwartier kenmerkte zich door een foutenfestival aan ’s-Gravelandse kant. Zonder enig zelfvertrouwen werd bijna elke bal bij de tegenstander ingeleverd. Niet zo gek dus dat Fc Almere op een 0-1 voorsprong kwam. In de loop van de eerste helft herpakte ’s-Graveland zich enigszins. Fc Almere hield de eerste helft wel het veldoverwicht. Vincent Weggemans bracht vanaf de cornervlag de 1-1 op het scorebord. Na het nemen van de corner kreeg hij de bal aan de achterlijn teruggetikt. Vincent wandelde het strafschopgebied en wist ogenschijnlijk simpel binnen te schieten.

 Foto boven: Luc te Nuyl en Marcel Cuiper maken technisch-taktische afspraken.

 

Na de thee had ’s-Graveland 5 goede voornemens. Het vertoonde spel was ook wel beter dan in de eerste helft, maar tot erg gevaarlijke kansen leidde het allemaal weer niet. Gevaarlijke kansen waren er echter wel voor Fc Almere. Goed keeperswerk van Jeroen Voeten behoedde ’s-Graveland voor veel tegendoelpunten. In een onbewaakt moment was het toch raak voor Fc Almere (1-2). ’s-Graveland liet het er niet bij zitten en bleef op zoek gaan naar een treffer. Uiteindelijk lukte dat doordat Gijsbert de Fokkert tijdens een rush in het strafschopgebied werd neergehaald. Scheidsrechter Menno van de Brand kon weinig anders doen dan voor een strafschop fluiten. Marc Heemskerk hield het hoofd koel, schoot de penalty goed in, en zorgde daarmee voor de 2-2. Er brak een fase inde wedstrijd aan waarin ’s-Graveland Fc Almere behoorlijk onder druk zette, echter weer zonder resultaat. Een door Fc Almere snel genomen vrije trap op de watervlugge aanvaller zorgde voor vijf minuten voor tijd de 2-3. ’s-Graveland had geen energie en geloof meer om nog serieus voor het gelijke spel te gaan.
Aanvoerder Jeroen te Nuyl: “Ik vind dat Fc Almere verdiend gewonnen heeft als je de hele wedstrijd bekijkt. Wij weten toch te weinig kansen te creëren. En als we al een goede kans hebben, zijn we erg slordig in de afwerking. Ja, ik steek daarbij ook de hand in eigen voetbalboezem. Ik had vandaag ook een honderd procent kans, maar links is nu eenmaal niet mijn sterkste been.”

   
   
   
   

De Rust 

 
   
Supporter van de week

Een aangename verrassing om vandaag Ronald van Oostrum langs de lijnt zien. Ronald had zijn zoon Jesse naar zeilles op de Losdrechtse plassen gebracht en dacht dat het daarna wel weer eens leuk was om een wedstrijdje van 's-Graveland 5 te bekijken.
Ronald is oud-speler van 's-Graveland 5 en in uiterste noodgevallen kan hij door aanvoerder Jeroen te Nuyl zelfs nog gebeld worden.
Ronald: "Ik vond het een leuke wedstrijd om te zien. 's-Graveland viel me nog niet eens tegen. Ze hebben kansen gehad om te winnen. In de rust heb ik een kopje thee gedronken met scheidsrechter Menno en in de tweede helft heb ik langs de lijn weer eens leuk bijgepraat met Joost te Nuyl. Ik kom dit seizoen zeker nog wel weer een keertje kijken en dan blijf ik ook een biertje drinken na afloop."

 

   
De Aftrap
 

Jeroen te Nuyl: “Voor de wedstrijd had ik er een goed gevoel over. Ik had Gijsbert als een soort troef-achter-de-hand gevraagd om te beginnen met vlaggen. Gijsbert was gisteren niet tot midden in de nacht uit geweest. Daarom wist ik niet zo goed wat we vandaag aan hem zouden hebben.”
“Menno van den Brand heeft weer een uitstekende wedstrijd gefloten. Hij pakt het ook steeds professioneler aan. Met echte gele en rode kaarten en met een verbeterde fluit. Prima. O ja, ik mag wel zeggen dat de eerste gesprekken in de onderhandelingen die ik ben gestart met het bedrijf waar Menno werkt (Selexyz, red.) over het hoofdsponsorschap positief zijn verlopen. Een dezer dagen word ik waarschijnlijk uitgenodigd op het hoofdkantoor in Houten voor een presentatie.”
”De aanvoerder van Fc Almere was een aardige jongen en een goede voetballer. Ook vorig seizoen viel hij mij al in positieve zin op. Waar een aantal van zijn ploeggenoten nog wel eens het hoofd wil verliezen als zij het niet eens zijn met de scheidsrechter, houdt hij het hoofd koel.”

   
 
    © Vijfde Dimensie