PANNEKOEK OF PANNENKOEK?
 
  
     
16 november, 's-Gravelands overtuigende eerste winst bij AS'80: 1-4

AS'80 3 - 's-Graveland 5
Ruststand: 1-2
Eindstand: 1-4
Doelpunten 's-Graveland: Mark de Jong, Gijsbert de Fokkert, Roel Lamers, Vincent Weggemans

     

Waren aan het begin van de week de vooruitzichten nog zodanig dat ’s-Graveland 5 met een te talrijke selectie naar Almere zou afreizen. Vandaag stonden er ternauwernood twaalf poppen klaar voor de wedstrijd om de tiende plaats. Dat kwam onder andere omdat aanvoerder Jeroen te Nuyl zelf door een gemene griep was geveld. Pim van Leeuwen nam met de nodige instructies zijn werk over. En met succes! ’s-Graveland 5 behaalde vandaag een overtuigende 4-1 overwinning op directe concurrent AS’80.
Het eerste wat Pim deed was de opstelling en andere papieren die hij van Jeroen had meegekregen naast zich neerleggen en z’n eigen plan trekken. Pim introduceerde de “ingezakte ruit” in de opstelling en hamerde erop dat we onze concentratie niet moesten verliezen. Dat werkte goed. Sommige spelers, zoals Gijsbert de Fokkert (foto rechts), zochten even de afzondering op het herfstige veld. De aanvoerdersband liet Pim aan Mark de Jong, niet alleen vanwege zijn liesblessure die bijna helemaal over is, maar ook vanwege de coaching die hij vanaf de zijlijn wilde doen.
’s-Graveland begon voor de verandering eens goed. Al na twee minuten stond Vincent Weggemans oog in oog met de Almeerse goalie. Helaas kwam Vincent niet tot scoren.

 

 

Een paar minuten later dook Gijsbert de Fokkert op in het strafschopgebied alwaar hij door de keeper op onreglementaire wijze werd gestopt. De penalty die het logische gevolg was, was een klusje voor Mark de Jong, die niet verzaakte (0-1, zie brede foto onder).
De rest van de eerste helft was ’s-Graveland de betere van As’80. Een jong team dat vaak nog zoekt naar de juiste organisatie. 's-Graveland kreeg een aantal honderd procent kansen waarvan alleen Gijsbert de Fokkert er eentje (heel netjes) verzilverde. AS’80 scoorde tegen door ’s-Gravelands balverlies goed af te straffen. Met een 1-2 russtand werd de thee opgezocht.
Na de rust veranderde het spelbeeld niet echt. Weer een aantal mooie kansen voor ’s-Graveland dat pas twintig minuten voor tijd via Roel Lamers de 1-3 wist te maken. Toen was de wedstrijd feitelijk gespeeld. Pim kwam in het veld voor Rick Calis die met een hamstringblessure naar kant moest. Vincent Weggemans (foto links), die soeverein speelde in de ingezakte ruit, had nog de 1-4 in petto. Na een lepe steekpass van Frist van der Meer schoot hij beheerst binnen.
Pim van Leeuwen: "Ik ga niet zeggen dat het vandaag zo lekker liep omdat Jeroen en Luc te Nuyl er niet bij waren. Dat vind ik te flauw. Iedereen mag zijn eigen conclusies trekken.
Ik hoop dat we de stijgende lijn naar boven te pakken hebben en wens Jeroen van harte beterschap. Vooral goed uitzieken zou ik zeggen."

   
   
   
   

De Rust

 
   
Supporters van de week

Niet in de laatste plaats was de overwinning vandaag het gevolg van onze twaalfde man. Natuurlijk was Jip Kamer er, de dochter van keeper Michiel, en voor de gelegenheid had ze haar buurjongen Jay meegnomen (foto onder). Jip en Jay zorgde vooral voor directe support achter de ’s-Gravelandse goal. Jip had gisteren gehockeyd en helaas verloren. Voor vader en supporter Michiel was het extra zuur vanwege de parkeerboete van €69,- die hij na de wedstrijd onder zijn ruitenwisser vond.
Natuurlijk was Mare de Jong er ook deze week weer (foto onder én foto rechts). Gelukkig vond ze het deze keer niet zo heel erg stinken in de kleedkamer. Mare had gisteravond haar schoen gezet. Sinterklaas had er leuke Barbie-kleertjes ingedaan. Precies wat ze graag wilde hebben!

 

Heel erg verrassend en stimulerend was de aanwezigheid van het gezin Weggemans, dat Vincent en de rest van het team kwam aanmoedigen. Vriendin en moeder Kristel liet merken behoorlijk veel verstand van voetbal te hebben. In haar analyse achteraf gaf ze duidelijk aan van welke zwakke punten er bij de tegenstander geprofiteerd was. Dochter Arte was voor de tweede keer dit weekend in Almere. Gisteren had ze er Sinterklaas zie aankomen. Dat ging trouwens nog maar net goed met die pakjesboot. Zoon Does lijkt al erg veel op zijn vader. Niet alleen omdat hij graag stevig wordt vastgehouden door Kristel, maar ook omdat hij een aantal mooie onverwachte bewegingen langs de lijn liet zien (weliswaar zonder bal). Kristel, Arte en Does komen zeker nog eens kijken. Het mag duidelijk zijn dat ze meer dan van harte welkom zijn.  
   
De Aftrap
 

Mark de Jong: “Pim overviel me een beetje met die aanvoerdersband. Maar achteraf heeft hij dat goed gezien denk ik. Natuurlijk ga ik niet zeggen dat ik een betere aanvoerder ben dan Jeroen te Nuyl. Ik voetbal nu al heel wat jaartjes met hem en zijn broer Luc. In de loop der jaren zijn het toch een soort van vrienden van me geworden.”
“Bij de toss wist ik het niet zo goed. Ik heb maar de aftrap gekozen in plaats van een helft. Achteraf is dat een hele goede keuze gebleken.”
”De scheidsrechter heeft vandaag uitstekend gefloten. Voor de wedstrijd was er mede op verzoek van AS’80 afgesproken dat we geen aanmerkingen op de leiding zouden hebben. Ik denk dat dat goed heeft uitgepakt.”
”De aanvoerder van AS’80 was een hele aardige jongen en een prima voetballer. Hij was een beetje van onze leeftijd en kon mede daardoor zijn jonge team goed coachen.”

   
 
    © Vijfde Dimensie