PANNEKOEK OF PANNENKOEK?
 
  
     
5 april, Kado voor Luc te Nuyl: overwinning bij FC Almere: 2-3

Fc Almere 3 - 's-Graveland 5
Ruststand: 2-2
Eindstand: 2-3
Doelpunten 's-Graveland: Roel Lamers (2x), Gijsbert de Fokkert

     

Het gebeurt niet elke week dat je "allerliefste lieverdje" en je schoonfamilie langs de lijn staan. Vandaag had Luc te Nuyl echter het genoegen. Natuurlijk niet zomaar. Luc vierde vandaag zijn 46e verjaardag. Behalve door zijn vriendin en schoonfamilie werd Luc ook verrast door zijn eigen team, en wel met een klinkende overwinning op Fc Almere. Helemaal verdiend was het misschien niet, maar Luc was er erg blij mee.
Luc: “Hier had ik natuurlijk op gehoopt, maar niet op gerekend. En dan bedoel ik de overwinning op Fc Almere. Mijn vriendin Margot had me wel vooraf verteld dat zij met haar zussen en aanhang zou komen kijken. Nee, van dat spandoek wist ik dan weer niks af. Straks gaan we met zijn allen bowlen en steengrillen. Ik weet niet helemaal hoe Margot dat bedacht heeft, want bowlen stond niet bepaald bovenaan mijn verlanglijstje. Je tilt je een breuk aan zo'n zware bal en dan staan die kegels ook nog een keer zo ver weg. Nou ja, we kijken wel. Het zal vast wel gezellig worden. Ik vind alle aandacht in ieder geval erg leuk. In de kleedkamer is er ook voor me gezongen toen ik een biertje uitdeelde. "

 

     

 


 

Aanvoerder Jeroen te Nuyl (foto links): "Ik was bang dat al die gekkigheid voor Luc z'n verjaardag niet goed zou zijn voor onze concentratie, maar dat is alles meegevallen. Natuurlijk was het voor de wedstrijd weer het oude liedje. Vrijdag denk ik dat we nog genoeg mensen hebben. Vandaag staan we weer met elf man. Gelukkig is het me nog gelukt om Richard (speler van het 6e, red.) van de club mee te nemen. Hij had al een wedstrijd in de benen, maar wilde wel met ons meedoen. Hij heeft het uitstekend gedaan. Traditioneel hebben we het altijd lastig tegen Almere. Ik kan me eigenlijk niet heugen dat we van dit team gewonnen hebben.”
“De eerste helft kwamen we wat lastig uit de startblokken, maar ook Almere bleek niet echt de vorm te pakken te krijgen. Almere kwam wel op een 1-0 voorsprong, maar wij wisten al snel wat terug te doen. Roel Lamers schoot uit een uitval knap binnen. Dat gebeurde overigens nadat er een zuiver doelpunt van ons was afgekeurd. De scheidsrechter zag in de trap van Rick Paszotta een voorzet, ik eigenlijk ook, en hij floot af voor buitenspel. De bal ging echter in een keer de bovenhoek van de goal in. Nou ja, kan gebeuren. Ik maak ook wel eens een foutje. Bijvoorbeeld toen ik een aanvaller van Almere niet aan de goede kant dekte. Hij kon daardoor uit een uitval de 2-1 scoren. Even later krijgen wij een penalty kado van de scheidsrechter. Ik weet niet of hij van Lucs verjaardag afwist, maar een kadootje moet je nooit weigeren, vind ik. Mark Heemskerk had kennelijk andere gedachten want hij schoot hard naast. Nou ja, kan gebeuren. Gelukkig gebruikte Gijsbert de Fokkert daarna goed zijn koppie. Hij kopte een vrije trap van Mark de Jong prachtig achter de keeper. Hij staat nu ook in het klassement van de Gouden Badmuts.”
Gijsbert de Fokkert (foto links): “Het leuke was dat Mark al had aangegeven dat hij de bal op mijn hoofd wilde spelen. Zoals je op de foto ziet was ik voor de wedstrijd ook nog niet geheel zeker van onze zaak. Nadat we met 2-2 waren gaan rusten, had Almere eigenlijk wel het beste van het spel. Wij konden af en toe alleen gevaarlijk uitvallen via Roel. Om een lang verhaal kort te maken: Wij scoorden uit een mooie, door Roel afegeronde, aanval de 2-3. Almere probeerde het nog wel, maar stuitte een aantal keer op de uitstekend keepende Jeroen Voeten. Jeroen heeft eigenlijk echt de drie punten voor ons verdiend vandaag."

   
 
 
 

De Rust

 
   
Supporter van de week

Mark de Jong was drie weken voor zaken overzee. Vandaar dat we onze trouwe supportster, zijn dochter Mare ook al drie weken niet gezien hadden. Gelukkig waren ze er allebei weer vandaag.
Mare kon vandaag kiezen uit een bezoek aan een pasgeboren baby, of mee naar het voetballen. Ze hoefde niet lang na te denken: mee naar het voetballen, natuurlijk!

Poes Noortje overreden en overleden
Mare vertelde dat haar moeder per ongeluk poes Noortje had overreden. Mare: "Toen mama weg wilde rijden zat Noortje onder de auto. Zij kwam met de staart onder de band. En toen is ze overreden. Ik vind het heel zielig voor Noortje. Papa heeft gezegd dat we misschien wel weer een nieuwe poes nemen."

 
   
De Aftrap
 

Jeroen te Nuyl: “Wij hebben vandaag naar vermogen gevoetbald. Ik denk dat Almere niet bepaald een goede dag had. Het was trouwens leuk om op het hoofdveld te spelen, ook al was de tribune niet gevuld. Oorspronkelijk stond onze wedstrijd gepland op een kunstgrasveld, maar ik voetbal veel liever op echt gras."

“De scheidsrechter van vandaag heeft een goede wedstrijd gefloten. In eerste instantie nam ik het hem wel een beetje kwalijk dat hij ons eerste doelpunt had afgekeurd. Maar ja, dat kan gebeuren. Verder heeft hij prima gefloten. Ik vind dat wij moeten proberen om geen commentaar op de leiding te geven. Vandaag werd er teveel gemekkerd."

"De aanvoerder van Almere, Glenn, is een aardige jongen en een goede voetballer. De tweede helft ging hij vlaggen. Dat was een duidelijke verzwakking van het team."

   
 
    © Vijfde Dimensie